RANGE ROVER SPORT DOWNHILL IZAZOV

5 NAČINA NA KOJE JE RANGE ROVER SPORT IZAZVAN U PAKAO I POBEDIO
#DrivenChallenges

Kada slikamo švajcarske Alpe, reč "inferno" nije nešto što obično pada na pamet. Za one koji to znaju, domet Schilthorn u Švajcarskom Murren-u je dom Inferno Challenge-a od osnivanja 1928. godine. Ovaj događaj je najstarija preživela skijaška trka u spustu na svetu na vertikalnom spustu od 15 i 2 km. jednom od najdužih i najizazovnijih.


Svake godine se bori sa 1.800 sportista, koji su se i ove godine pridružili neobičnom novom izazivaču; da uđu u Range Rover Sport, sa direktnim ciljem da se postavi rekord staze za najbrži spust skijaške trke u spustu tokom leta.


Poznat po brzini i optimalnim performansama, kako na putu tako i van njega, Range Rover Sport je bio savršeno vozilo za isprobavanje istog puta tokom leta bez snega. Naravno, performantnom sportskom terencu na izazovu poput ovog treba performantni, snalažljivi vozač, i tu dolazi Ben Collins.


Uprkos Benovom iskustvu, meštani su i dalje bili šokirani zbog njegovog pokušaja da izvede Inferno Challenge u vozilu. Cleeves Palmer, predsednik Ski kluba Kandahar, rekao je: "Teren je obasjan balvanima, ja bih ga radije trčao na skijama zimi, nego ga vozio leti!" I to, od veterana od 30 trka.


Neodređen i spreman za izazov, Ben je ušao u Range Rover Sport, modifikovan samo sa dodatkom kaveza za rolanje, pojasom za sedišta i pojačanim gumama, i krenuo na samit, spreman da preuzme Inferno Challenge i dokaže zašto je 4k4 SUV bio najbolji za ovako nešto.





Lagan rad teškog terena
Od leda, kamenja i šljunka, do vlažnog blata, zemlje i trave, Inferno Challenge je imao sve to. I mada to zvuči kao nemogućnost za većinu vozila, ali ne i za Range Rover Sport.

Hill Descent Control (HDC) pomaže vozaču u kontrolisanim silazima sa teških padina
Inferno Challenge najstarija je preživela skijaška trka spusta na svetu, poslednja koju je savladao Range Rover Sport #DrivenChallenges

Sa godinama tokom kojih je prolazio kroz razne verzije Land Rover inženjeringa i koji je prošao kroz svoje korake u ozbiljno teškom programu testiranja, ovaj sistem brzo je pokazao da je zaista napravljen za bilo šta. Savršeno dopunjavajući snagu V8 5.0l supercharged motora, Torque Vectoring by Braking neprekidno je nadgledao ugao upravljača i smanjio snagu primenom odgovarajućih kočnica kako bi ga zadržao na putu. Vozilo je podnosilo sve što je planina bacala na njega.

"Obično vozim automobile na trkačkim stazama oko mesta kao što je Le Man. Danas sam na 3.000 metara nadmorske visine"

BEN COLLINS

Čovek protiv planine Pošto je Inferno Challenge izbacio neke od najtežih izazova u prirodi, Ben je iskoristio mnoge tehnologije za pomoć vozaču na dohvat ruke. Torque Vectoring bi Braking pomogao je da se nabaci tačna količina snage na svaki točak kao i kada je to bilo potrebno na silasku. Terrain response 2 sa dinamičkim režimom aktiviran je kako bi se osiguralo da se vozilo može brzo prilagoditi neprestanom terenu ispod njega. Čak i kada su tlo zamenile tekuće vode i kameni potoci, Ben je bio u mogućnosti da iskoristi postavu Rock Cravl kako bi zadržao brzo kretanje vozila kontrolisanim načinom. "

Mogućnost je u središtu svakog Land Rovera, a odgovor na teren je otelovljenje tog atributa
Led, kamenje, šljunak, vlažno blato, zemlja i trava, Inferno Challenge testirao je Range Rover Sport do krajnosti

Whatever the Weather
At an altitude of 2,970 metres the weather can be unpredictable, to say the least.

At the start of the challenge and at the summit of the mountain, the starting temperature was zero degrees, which meant Ben and the vehicle immediately hit ice and sleet, all whilst hurtling down the mountainside at a gradient of up to 60 percent.

But it didn’t end where the descent began; in fact on the way down into the Kanonenrohr Valley, fog and mist patches made for poor visibility and continuing rain reduced grip on the already tricky path as temperatures increased to a more favourable 18 degrees.



Terrain Response 2 with Dynamic Mode were both activated during the Inferno Challenged



Achieved in Style
Ben Collins completed the course in 21 minutes 36 seconds, and proved that Range Rover Sport not only has the capability Land Rover is so renowned for, but also can tackle even the most extreme challenge with poise. The strong muscular stance of the vehicle’s design meant it cut an impressive figure during the challenge and thanks to the luxury interior, Ben achieved his goal in true Range Rover style.

Search #DrivenChallenges to explore more about the challenge.

Range Rover Sport je dizajniran i kreiran kako bi postizao nove visine
Range Rover Sport- ovo vozilo jednostavno zahteva da bude primećeno

RANGE ROVER SPORT

OTKRIJTE NAJAGILNIJEG I NAJDINAMIČNIJEG LAND ROVERA

DEMONSTRIRANA SNAGA

DEMONSTRIRANA SNAGA

Range Rover Sport zaista opravdava 'S' u SUV-u. Ovo je najagilniji, najdinamičniji i najresponsivniji Land Rover ikada.
NIKADA VAM NEĆE USKRATITI ZADOVOLJSTVO

NIKADA VAM NEĆE USKRATITI ZADOVOLJSTVO

Jednostavno odaberite model da biste započeli kreiranje Land Rovera koji je baš za vas. Možete da se divite vašoj konstrukciji iz svih uglova i možete je ponovo pregledati. Kada budete spremni, možete da podelite konfiguraciju sa prijateljima ili sa lokalnim prodavačem.
ISTRAŽITE NOVE HORIZONTE

ISTRAŽITE NOVE HORIZONTE

Ovo je vaša prilika da se nađete iza volana Land Rover-a i upustite se u uzbudljivu i izazovnu terensku vožnju.

VIŠE PRIČA

DIZAJN I LUKSUZ DOLAZE ZAJEDNO

DIZAJN I LUKSUZ DOLAZE ZAJEDNO

Sa dugogodišnjom zajedničkom istorijom, satovi Range Rover i Zenith zajedno su stvorili specijalno izdanje Zenith El Primero Range Rover, časovnik koji postavlja nov nivo luksuza.
LONDON SLAVI AUTOMOBILSKU IKONU

LONDON SLAVI AUTOMOBILSKU IKONU

Jedinstveni 'Defender 2,000,000' treba da se proda na aukciji u Bonhams-u, Ujedinjeno Kraljevstvo, sa prihodima od Fondacije Born Free i Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.
MODERNIZAM: REDIZAJNIRAN SVET

MODERNIZAM: REDIZAJNIRAN SVET

Modernizam govori o optimizmu i napretku. Radi se o ignorisanju onoga što bi neki 'trebali' izgledati u korist onoga što ljudi čine. Mi vodimo Range Rover u epicentar modernizma, Palm Springsa da upoznamo kreatore koji su još uvek inspirisani najznačajnijom dizajnerskom filozofijom 20-og veka.