DOMET ELEKTRIČNE VOŽNJE

DOMET ELEKTRIČNE VOŽNJE

SAMOUVERENI KUDA GOD DA IDETE

Kuda god vas avantura odvede, život sa električnom energijom nema granica.

ELEKTRIČNI AUTOMOBILI SU VRHUNSKI U GRADU

Sa električnim dometom do 68 km (42 milje)†, električni hibrid Range Rover Evoque, na primer, može da pokrije većinu vaših kraćih dnevnih putovanja jednim punjenjem i uz nula izduvnih emisija. Budući da je električna energija obično jeftinija po kilometru, može vam usput i uštedeti novac.
ELEKTRIČNI AUTOMOBILI SU VRHUNSKI U GRADU

KOLIKO DALEKO MOGU DA STIGNEM VOZEĆI NA ELEKTRIČNI POGON?

Istražite električni domet najnovije Land Roverove električne hibridne porodice.

NOVI RANGE ROVER Električni hibrid

NOVI RANGE ROVER Električni hibrid

Vrhunski Range Rover. EV domet do 113 km (70 milja)‡ ††.
NOVI RANGE ROVER SPORT Električni hibrid

NOVI RANGE ROVER SPORT Električni hibrid

Instinktivan, upečatljiv, beskompromisan. EV domet do 115 km (71 milje)‡††.
RANGE ROVER VELAR Električni hibrid

RANGE ROVER VELAR Električni hibrid

Upečatljivi, svestrani Range Rover. EV domet do 61 km (38 milja)‡ †.
RANGE ROVER EVOQUE Električni hibrid

RANGE ROVER EVOQUE Električni hibrid

Kompaktni urbani Range Rover. EV domet do 62 km (39 milja)‡ †
DISCOVERY SPORT Električni hibrid

DISCOVERY SPORT Električni hibrid

Svestrani kompaktni SUV. EV domet do 60 km (37 milja)‡ ††
DEFENDER Električni hibrid

DEFENDER Električni hibrid

Najsposobniji Land Rover.
EV domet do 51 km (32 milje)‡ ††.

ZAŠTO JE STVARNI ELEKTRIČNI DOMET ČESTO MANJI OD OGLAŠENOG?

Oglašene količine omogućavaju vozačima da uporede dva automobila u istim uslovima. Kako bi to bilo omogućeno, svi proizvođači sprovode ispitivanja prema istom postupku WLTP (World Light Harmonized Test Procedure) i navode te brojke.

U poređenju sa kontrolisanim uslovima i temperaturama u postupku WLTP, u stvarnim uslovima vaš će se domet razlikovati na osnovu faktora koji uključuju brzinu, spoljne temperature i težinu koju prevozite.
ZAŠTO JE STVARNI ELEKTRIČNI DOMET ČESTO MANJI OD OGLAŠENOG?

KAKO MOGU DA MAKSIMIZUJEM SVOJ EV DOMET?

Na EV domet obično utiču stvarni uslovi vožnje. Uz pristup kućnom punjenju, domet bi retko trebalo da predstavlja problem za lokalna putovanja, ali postoje i neki jednostavni načini za svakodnevno maksimizovanje vašeg EV dometa.

PREKONDICIONIRANJE

PREKONDICIONIRANJE

Prekondicioniranje vam omogućava zagrevanje ili hlađenje kabine i baterije dok je vaš Land Rover uključen u struju. Na ovaj način se koristi energija iz električne mreže i čuva energija u bateriji kako bi domet vožnje bio maksimizovan.
BRZINA VOŽNJE

BRZINA VOŽNJE

Putovanje ujednačenim tempom – umesto čestih, velikih ubrzanja i snažnog kočenja – pomoći će u očuvanju vašeg električnog dometa.
ECO NAČIN RADA

ECO NAČIN RADA

ECO način rada je jednostavan način optimizovanja dometa tokom putovanja. Prilagođava neke od postavki uključujući temperaturu i recirkulaciju vazduha u kabini radi uštede energije i maksimizovanja dometa.
REGENERACIONO KOČENJE

REGENERACIONO KOČENJE

Pošto podignete nogu sa papučice ubrzanja, inteligentni sistem regeneracionog kočenja udobno usporava vozilo dok konvertuje generisanu snagu kako bi optimizovao domet baterije. Primena kočnice povećava količinu prikupljene snage.

NASTAVITE DA ISTRAŽUJETE ELEKTRIČNA I ELEKTRIČNA HIBRIDNA VOZILA

ELEKTRIČNA I ELEKTRIČNA HIBRIDNA VOZILA

ELEKTRIČNA I ELEKTRIČNA HIBRIDNA VOZILA

Istražite našu ponudu električnih i električnih hibridnih vozila koja predstavljaju našu savremenu viziju Land Roverovih sposobnosti i modernog luksuza.
TEHNOLOGIJA BATERIJA U ELEKTRIČNIM I HIBRIDNIM VOZILIMA

TEHNOLOGIJA BATERIJA U ELEKTRIČNIM I HIBRIDNIM VOZILIMA

Saznajte o izdržljivoj tehnologiji koja pokreće naša vozila i načinu na koji pokreće našu održivu strategiju.
ISTRAŽITE PUNJENJE

ISTRAŽITE PUNJENJE

Od vremenskog trajanja punjenja do uštede troškova, saznajte sve što je potrebno da znate o punjenju svog vozila kod kuće ili na odredištu.

Podaci o EV dometu zasnivaju se na proizvodnom vozilu na standardizovanoj ruti. Ostvareni domet razlikovaće se zavisno od vozila i stanja baterije, stvarne rute, kao i okruženja i stila vožnje.

Navedene količine izračunate su prema NEDC2 na osnovu službenih ispitivanja proizvođača prema WLTP-u u skladu sa zakonodavstvom EU sa potpuno napunjenom baterijom. Samo u svrhu upoređenja. Stvarne brojke mogu se razlikovati. CO2, ekonomičnost potrošnje goriva, potrošnja energije i domet mogu se razlikovati zavisno od faktora kao što su stil vožnje, uslovi okoline, opterećenje, oprema točkova i dodatna oprema. NEDC2 označava količine izračunate korišćenjem Vladine formule za količine prema WLTP-u koje su ekvivalentne količinama prema starim ispitivanjima prema NEDC-u. Tada može biti primenjen ispravan poreski postupak.

††Prikazane količine su rezultat službenih ispitivanja proizvođača u skladu sa zakonodavstvom EU sa potpuno napunjenom baterijom. Samo u svrhu upoređenja. Stvarne brojke mogu se razlikovati. CO2Podaci o CO, ekonomičnosti potrošnje goriva, potrošnji energije i dometu mogu se razlikovati zavisno od faktora kao što su stil vožnje, uslovi okoline, opterećenje, oprema točkova, ugrađeni dodaci, ruta puta i stanje baterije. Podaci o dometu zasnivaju se na proizvodnom vozilu na standardizovanoj ruti.