PUNJENJE NA JAVNOJ PUNIONICI

PUNJENJE NA JAVNOJ PUNIONICI

NAPUNITE DOK STE PARKIRANI

Osim vrhunske praktičnosti i uštede kućnog punjenja, pravovremena dopuna na
vašem odredištu može biti izvrstan način da produžite električni domet vašeg Land Rovera plug-in
električnog hibrida (PHEV) tokom celog dana.

Ovo će takođe pomoći i u smanjenju troškova goriva i uticaja na okolinu zahvaljujući
nultim izduvnim emisijama prilikom vožnje u potpuno električnom načinu rada (EV).

GDE MOGU DA PUNIM VAN KUĆE?

Sa brzo rastućom mrežom punionica – uključujući i maloprodajne centre, sportske dvorane, parkinge
pa čak i vaše radno mesto – nikada nije bilo više prilika za punjenje
dok ste parkirani. A njihovo pronalaženje ne može biti jednostavnije.

SAZNAJTE TROŠKOVE POMOĆU SVOJE
AUTO-NAVIGACIJE

Sa navigacionim sistemom InControl vašeg Land Rovera uvek ćete imati hiljade dostupnih punionica nadohvat ruke, kao i planiranje rute od vrata do vrata i praćenje saobraćaja uživo.

Vozači bi funkcije unutar automobila trebalo da koriste samo u za to bezbednim uslovima. Vozači moraju da obezbede da u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad vozilom.
SAZNAJTE TROŠKOVE POMOĆU SVOJE<br> AUTO-NAVIGACIJE

KAKO MOGU DA PUNIM VAN KUĆE?

Za priključivanje na punjač, vaše vozilo koristi priključak Combined Charging System (Kombinovani sistem punjenja) – CCS. Kompatibilan je sa manjim brzinama punjenja naizmeničnom strujom, a na izabranim modelima velikim brzinama punjenja jednosmernom strujom. Neki drugi proizvođači automobila koriste različite sisteme za punjenje, kao što je CHAdeMO. Oni se manje koriste u mreži punionica i nekompatibilni su sa električnim vozilima Land Rover.Sporije AC punionice su na mestima kao što su maloprodajni centri, sportske dvorane i parkinzi. Brze DC punionice obično se nalaze na auto-putevima i glavnim putevima.

PUNJENJE NAIZMENIČNOM STRUJOM (AC)

PUNJENJE NAIZMENIČNOM STRUJOM (AC)

Za većinu javnih AC punjača potrebna je upotreba vašeg sopstvenog kabla, stoga sva naša električna i plug-in električna hibridna (PHEV) vozila standardno dolaze sa AC kablom za punjenje2. To je isti kabl koji biste koristili za svoj kućni punjač.
BRZO PUNJENJE JEDNOSMERNOM STRUJOM (DC)

BRZO PUNJENJE JEDNOSMERNOM STRUJOM (DC)

Najbrži način punjenja daleko od kuće. Brze DC punionice imaju priključene sopstvene kablove, stoga nema potrebe za korišćenjem vašeg napojnog kabla.

KAKO MOGU DA PLATIM PUNJENJE?

KARTICOM ILI MOBILNIM TELEFONOM

Iako je korišćenje nekih punionica besplatno, većini se može pristupiti putem praktičnih metoda plaćanja, uključujući i mobilne aplikacije, članske korisničke račune ili beskontaktnu bankovnu karticu. Trošak punjenja obično je kombinacija naknade za priključenje, vremena punjenja (cena po satu) i/ili količine utrošene energije (cena po kWh).

Preporučujemo vam da proučite nekoliko dobavljača kako biste obezbedili najbolju pokrivenost i načine plaćanja na vašem odredištu – naročito ako posećujete drugu zemlju.
KARTICOM ILI MOBILNIM TELEFONOM

NASTAVITE DA ISTRAŽUJETE ELEKTRIČNA I ELEKTRIČNA HIBRIDNA VOZILA

PUNJENJE

PUNJENJE

Od vremenskog trajanja punjenja do uštede troškova, saznajte sve što je potrebno da znate o punjenju svog vozila kod kuće ili na odredištu.
UGRADNJA KUĆNE PUNIONICE

UGRADNJA KUĆNE PUNIONICE

Profesionalno ugrađena kućna punionica je najlakši i najpraktičniji način da svaki dan započnete sa napunjenim automobilom.

1Funkcije InControl, opcije i njihova dostupnost zavise od tržišta – proverite dostupnost lokalnog tržišta i celokupne uslove kod svog ovlašćenog prodavca. Za određene funkcije potrebna je prikladna SIM kartica sa odgovarajućim ugovorom sa podacima za koji je potrebna dodatna obnova posle početnog roka prema savetu vašeg ovlašćenog prodavca Land Rovera. Dostupnost mobilne mreže ne može biti garantovana na svim lokacijama.
2Kabl za električna vozila dostupan je samo na određenim tržištima. Obratite se svom lokalnom ovlašćenom prodavcu.