TEHNOLOGIJA BATERIJA U ELEKTRIČNIM I HIBRIDNIM VOZILIMA

TEHNOLOGIJA BATERIJA U ELEKTRIČNIM I HIBRIDNIM VOZILIMA

PROJEKTOVANO DA TRAJE

Baš kao i ostatak vašeg Land Rovera, moćna litijum-jonska baterija u vašem vozilu projektovana je za potpunu pouzdanost u vožnji, godinu za godinom i u svim uslovima.

KAKO RADI BATERIJA?

KAKO RADI BATERIJA?

Baterija u vašem Land Rover električnom hibridu sastoji se od nekoliko pojedinačnih litijum-jonskih modula koji zajednički funkcionišu unutar jednog punjivog paketa.

Pritiskom na papučicu ubrzanja vašeg Land Rovera energija se iz baterije prenosi u električni motor koji pokreće točkove. Time se postupno troši količina uskladištene električne energije, sve dok ne dođe vreme za ponovno uključivanje u struju i ponovno punjenje.
KOLIKO TRAJE BATERIJA?

KOLIKO TRAJE BATERIJA?

Baterije za električne hibride dizajnirane su da traju čak i duže od veka trajanja vašeg Land Rovera. Za razliku od mnogo manje verzije litijum-jonske baterije koja se nalazi u vašem laptopu ili mobilnom telefonu, baterija u električnom hibridu Land Rover koristi posebne tehnologije i tehnike za optimizaciju svoje efikasnosti tokom mnogo godina i mnogo hiljada kilometara.

Ovo uključuje sofisticirane sisteme hlađenja tečnošću i pametni bafer koji pomaže u zaštiti baterije od efekata trošenja stalnim punjenjem.

NAŠA GARANCIJA ZA BATERIJE

Za vašu bezbrižnost, garancija za bateriju u vašem električnom hibridu iznosi šest godina ili 100.000 km – već prema tome šta nastupi ranije. A dok je pod garancijom, naši stručnjaci za EV besplatno će popraviti sve nedostatke u proizvodnji.

Zapravo, retka pojava problema sa baterijom generalno je prouzrokovana pojedinačnom ćelijom. Modul koji sadrži tu ćeliju može biti jednostavno zamenjen kako bi performanse paketa ponovo postale vrhunske.
NAŠA GARANCIJA ZA BATERIJE

KADA DOĐE VREME, PONOVO JE KORISTIMO I
RECIKLIRAMO

Cirkularna ekonomija produženja veka trajanja naših baterija u središtu je naše strategije održivosti.

POČETAK ŽIVOTA U LAND ROVERU
NASTAVAK ŽIVOTA KAO SKLADIŠTE ENERGIJE
RECIKLIRANJE I OBNOVA

NASTAVITE DA ISTRAŽUJETE ELEKTRIČNA I ELEKTRIČNA HIBRIDNA VOZILA

DOMET ELEKTRIČNE VOŽNJE

DOMET ELEKTRIČNE VOŽNJE

Nijedna razdaljina nije nedostižna. Pogledajte kako možete da maksimizujete svoj domet na svakom putovanju.
PUNJENJE

PUNJENJE

Od vremenskog trajanja punjenja do uštede troškova, saznajte sve što je potrebno da znate o punjenju svog vozila kod kuće ili na odredištu.
ODRŽIVOST VOŽNJE

ODRŽIVOST VOŽNJE

Istražite načine na koje ponovo osmišljamo održivi luksuz kroz čistoću električne vožnje.