Range Rover Velar

AVANTGANDNI RANGE ROVER. SADA TAKOĐE DOSTUPAN I KAO PLUG-IN HIBRIDNO ELEKTRIČNO VOZILO. 

POGLEDAJTE EKSTERIJER VOZILA U PRIKAZU OD 360°
ISTRAŽITE PLUG-IN HIBRIDNA ELEKTRIČNA VOZILA

CO2 EMISIJE ŠTETNIH GASOVA u g/km
od 52

POTROŠNJA GORIVA u kombinovanim uslovima vožnje I/100km
od 2,3

ODABERITE VAŠ MODEL
Uporedite karakteristike i specifikacije u naporednom prikazu.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Upotrijebite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršen Range Rover Velar
PRONADJITE MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži maloprodajni salon Land Rover vozila.
PREUZETI BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Land Rover.
DIZAJN
ISTRAŽITE EKSERIJER
ISTRAŽITE EKSERIJER

Range Rover Velar je prelepo izbalansiran, sa optimizovanim proporcijama. Njegova otmena Range Rover linija je odmah prepoznatljiva: počev od formalnog, sražnog prednjeg dela, preko fluktuirajuće, kontinuirane linije boka, sa kuliminiacijom u elegantno zaobljenoj zadnjem delu.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
RUČICE NA VRATIMA VOZILA
RUČICE NA VRATIMA VOZILA

Ove ručice se povlače tj vraćeju u liniju karoserije kada se ne koriste. Ovakav dizajn daje izuzetno jasne, čiste linije što unapređuje aerodinamičnu efikasnost vozila i smanjuje buku koja potiče od vetra.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
ISTRAŽITE ENTERIJER
ISTRAŽITE ENTERIJER

Uronite u Range Rover Velar. Završne obrade enterijera uključuju razdvojen naslon za ruke i upotrebu rućno obtrađenih materijala širom kabine vozila.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
IZABERITE VAŠ MODEL
RANGE ROVER VELAR 
Range Rover Velar je pionir reduktivnog dizajna, i upravo ovaj model predvodi ovu liniju vozila. Čist, elegantan i distinktivan, ovaj automobil daje upečetljivo, savremeno prisustvo na drumu. Prefinjena snaga i besprekorna elegancija ukombinovani su sa izuzetnim detljima savremenog dizajna, koji su po mnogo čemu eksvizitni u automobilskoj industriji.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
RANGE ROVER VELAR R-DYNAMIC
Range Rover Velar R-Dynamic ima svrsishodan stav,sa akcentima na braniku od progorelog bakra, otvorima za poklopac i bočnim otvorima koji uveliko doprinose sofisticiranom savremenom izgledu i privlačnosti. Bedz tj slovna oznaka na haubi, vrata retrovizora i prednja rešetka imaju završnu obradu u Shadow Atlas boji.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
RANGE ROVER VELAR EDITION 
Range Rover Velar je poznat po svom avangardnom izgledu, dok model Range Rover Velar Edition tu crtu avangardnosti još više ističe. Svojim elementima fokusiranim na dizajn, kao što su crni akcenti, crni točkovi od 20“ inča i crni kontrastni krov, nemoguće je ne skretati pogled od ovog vozila.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
IN-CAR TECHNOLOGIJA
PIVI I PIVI PRO 

Standard Features on Pivi include:

- 10" Touchscreen  
- 10" Lower Touchscreen 
- DAB digitalni radio
- Novi dizajn interfejsa
- Apple CarPlay® 1
- Android AutoTM 2
- Udaljeni3

Ažurirajte svoj sistem na Pivi Pro4 i pratiće vas najnovija veštačka inteligencija u automobilu, pružajući funkcije kao što su navigacioni sistem samo-učenja za potpuno povezano putovanje.

SVE INFORMACIJE NA DOHVAT RUKE

Izaberite jedan od mnoštva različitih layout-a, uključujući 3D navigaciju preko celog ekrana, informacije o vožnji, brz pregled na audio sadržaj koji se emituje, i sve to na novom interaktivnom displeju za vozača, visoke rezolucije, od 12,3 inča.


Opcioni HUD displej 5 projektuje ključne informacije na vetrobranskom staklu. Na taj način, sa lakoćom pratite brzinu kojom se vozilo kreće, stepen prenosa i navigaciju kroz displej u punom koloru.

MERIDIAN SURROUND AUDIO SISTEM

Osetite i cenite muziku u novoj dimenziji, sa dodatnim zvučnicima koji su precizno pozicionirani oko kabine, i uz pomoć Meridian’s Trifield 3D tehnologije kako bi se stvorilo istinski jedinstveno audio iskustvo. 
22 zvučnika i dvokanalni sabvufer sa pojačivačem snage 1300W.  
Ovaj audio sistem uključuje: digitalnu obradu signala (DSP, tehnologija koja pruža osnovu za svaki Meridijan zvučnik . Ona okuplja sve elemente audio sistema i kreira autentičan doživljaj), adaptiranje zvuka prema površinama unutar kabine (cabin correction - analizirajući oblik kanine, akustiku i karakteristike rezonance, tehnologija Cabin Correction uklanja neženjenu buku koja može nastati), digitalno oblikovanje zvuka diterom (Meridianov sistem za korišćenje ditera obezbeđuje da konverzije digitalnog signala budu besprekorne i glatke, dok istovremeno zadržava najfinije detalje audio performanse. Rezultat je autentična konverzija muzike, koja budi emocije kao pri orginalnom snimanju), i 3D Trifield tehnologiju

AŽURIRANJA SOFTVERA
Vaše vozilo ažurira instalirane funkcije uz pomoć programa Software Updates6. Infotainment sistem, telematrika kao i razni kontrolni moduli mogu se ažurirati "na daljinu" čime se obezbeđuje postizanje optimalnih performansi vozila. Ovo znači da svakim ažuriranjem vaše vozilo jednostavno sve bolje i bolje radi.
PAKET ONLINE PACK
Online Pack7 nudi dalje usluge konektivnosti putem ugrađene SIM kartice,obezbeđujući time:

- Neograničeni striming medija
- Dobijanje podataka o vremenskoj prognozi
- Online sinhronizaciju kalendara
FUNKCIJA WI-FI ENABLED
Izaberite Wi-Fi Enabled sa Data Plan8 i moćićete da koristite dole navedeno:  

- Vaš izbor usluga emitovanja medijskih sadržaja
- Korišćenje do 20GB podataka mesečno
- Konekciju koju unapređuje antena
- Mogućnost konektovanja više uređaja istovremeno
SISTEM ZA PREČIŠĆAVANJE VAZDUHA UNUTAR KABINE SA FILTEROM PROMERA 2,5PM
Opciona tehnologija za nanoTM jonizaciju vazduha unapređuje dobrobit ne samo vozača već i svih putnika u vozilu jednako. Kada u vozilu pristinite dugme PURIFY (prečisti), posebno dizajniran filter počinje da privlači i skuplja fine čestice iz spoljnjeg vazduha kao što su čestice veličine PM2.5 i alergeni iz vazduha poput prašine i polena. Uz pomoće filtera vazduh se jonizuje, dok se istovremeno neutrališu svi kontaminanti iz vazduha.
PERFORMANSE
PLUG-IN HIBRIDNO ELEKTRIČNO VOZILO

Plug-in hibrid kombinuje četvorocilindrični benzinski motor od 2.0 litra Si4 sa pogonom na sva četiri točka i pogonskom snagom od 300 KS i emotorom snage 104 KS. Možete voziti bilo u paralelnom - hibridnom režimu rada ili samo u elektro režimu, oslanjajući se na rad elektromotora.

ISTRAŽITE PLUG-IN HYBRID 
PODLEDAJTE SOECIFIKACIJE
VRSTE POGONA
Svaki od naših motora pruža dinamično iskustvo vožnje. Range Rover Velar dostupan je sa pogonom na benzin ili dizel gorivo ili kao ili plug-in hibridnoelektrično vozilo vozilo.
DINAMIKA VOŽNJE
Osmostepenu automatsku transmisiju pažljivo su generisali Land Rover inženjeri sa ciljem da se gladak, nesmetan prenos brzina upari sa izuzetno brzom responsivnošću. Sa osam prostorno veoma blisko pozicioniranih stepena prenosa, prenos brzina je skoro neprimetan.
KONFIGURABILNA DINAMIKA
Omogućava vam da optimizujete preciznost, udobnost ili performanse podešavanjem mapiranja menjača, upravljača, pedale za gas i konfiguraciju suspenzije.
PERFORMANSE
POGON NA SVA ČETIRI TOČKA (AWD)
POGON NA SVA ČETIRI TOČKA (AWD)

TOD (Torque on Demand) sistem – inteligentn sistem pogona, jeste mogućnost prilagođavanja uslovima na putu na osnovu automatske procene da li je vozilu neophodan pogon na sva četiri točka (AWD). Prednosti TOD sistema, koji dolazi u kombinaciji sa AWD, su bolje dinamičke karakteristike kod ubrzanja i usporenja, usklađenost sa drugim sistemima kontrole, kao i smanjenje potrošnje goriva. Kako bi se održala optimalna trakcija zarad sigurnog napretka u kretanju u svim vremenskim i terenskim uslovima, pogon Range Rover Velara je besprekorno skrojen i podržan nizom naprednih tehnologija.

SISTEM TERRAIN RESPONSE
SISTEM TERRAIN RESPONSE

Optimizujte sistem motora, rad menjača, centralni diferencijal i šasiju tako da odgovaraju zahtevima terena odabirom jednog od šest režimaa vožnje. Sistem Terrain Response 2 omogućava vam lak pristup našim iskustvima od 70 i više godina, pri čemu vozilo automatski bira najprikladniji način vožnje u terenskim uslovima.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL (KONTROLA KRETANJA PO SVIM POVRŠINAMA)

Sistem kontrole kretanja po svim površinama (ATPC) je najsavremeniji monitoring sistem koji Vam omogućava da podesite i održavate ravnomernu tj ujednačenu brzinu kretanja u izazovnim uslovima vožnje kao što su blatnjavi, mokri tereni, kretanje po travi, snegu, ledu ili po prljavim makadamskim putevima.

RAZNOLIKOST
5 SEDIŠTA
5 SEDIŠTA

834 litara


Industrijski standard za neto masu dozvoljava iznos od 834 litara. Ovo odgovara suvoj težini kapaciteta od 513 litara, mereno kroz čvrste blokove.

4 SEDIŠTA
4 SEDIŠTA

1.182 litara


Sklopite jedno od zadnjih sedišta i iskoristite dodatnu raspoloživu neto masu od 1.182 litara. Ovo će vam omogućiti da spakujete sve ekstra torbe koje nosite, sa dostupnim suvim kapacitetom od 808 litara.

3 SEDIŠTA
3 SEDIŠTA

1.357 litara


Sa ovom konfiguracijom, kapacitet tovarnog prostora povećava se za 1.357 litara, kada u automobilu sede još dva putnika. Suvi kapacitet dostiže iznos od 955litara (Suva težina je težina vozila bez bilo kakvog potrošnog materijala, putnika ili tereta.To je jedna od dve uobičajene mere težine uključene u specifikacije drumskih vozila, druga je masa vozila).

2 SEDIŠTA
2 SEDIŠTA

1.705 litara


Iskoristite u potpunosti dostupan tovarni prostor kada putujete samo sa jednim putnikom, oslobađajući time zapreminu od 1.705 litara, dok ukupan suvi kapacitet dostiže 1.250 litara. (Suva težina je težina vozila bez bilo kakvog potrošnog materijala, putnika ili tereta.To je jedna od dve uobičajene mere težine uključene u specifikacije drumskih vozila, druga je masa vozila).

Vlažna zapremina je industrijski standard, koji se meri punjenjem teretnog prostora tečnostima. Suvi volumen se meri sa čvrstim blokovima (200 x 50 x 100 mm), pokazujući količinu praktičnog prostora unutar vozila.

MATRIX LED FAROVI
Kao deo našeg asortimana inovativnih tehnologija, Matrix LED farovi sa potpisnim dnevnim svetlima (DRL) koriste funkciju adaptiranja snopa svetlosti. Na ovaj način maksimizuje se broj visoko osvetljenih sekcija zarad pružanja dobre vidljivosti, dok se isti taj snop svetlosti smanjuje u jačini pri detekciji dolazećeg saobraćaja, što pomaže da ne dođe do efekta zaslepljenja.
POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
Na raspolaganju Vam je mnoštvo pomoćnih funkcija čija je primarna namena da vožnju i parkiranje učine jednostavnijim i bezbednijim. Veliki broj inovativnih tehnologija inkorporiran je kako bi se unapredilo iskustvo u vožnji, istovremeno vodeći računa o bezbednosti.
SAZNAJTE VIŠE
OPCIJE PAKETA DODATNE OPREME
Kako bi unapredili iskustvo vožnje, na Vama je da odaberete neki od dostupnih paketa dodatne opremne. 

- Blind Spot Assist Pack (paket pomoćnih funkcija koje pomoažu pri detekciji mrtvog ugla)
- Driver Assist Pack (paket pomoćnih funkcija za vozača)
PET ZVEZDICA ZA BEZBEDNOST
Range Rover Velar postigao je Euro NCAP rejting od pet zvezdica, potvrdivši da je vozilo među najbezbednijim na tržištu.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

Avangardni Range Rover. Upotrebite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršen Range Rover Velar. 

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
NASTAVITE DA ISTRAŽUJETE
ODABERITE VAŠ RANGE ROVER VELAR
Ovde se može naći čitav asortiman modela, sa širokim izborom vrhunskih dizajna, pomagala i tehnologija.
IZABERITE VAŠ MODEL
GALERIJA FOTOGRAFIJA
Privlačenje pažnje na detalje odvek je bilo od suštinske važnosti za naša vozila. Novi Range Rover Velar odlikuje modernost i elegancija.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
SPECIFIKACIJE
Istražite sitnije detalje. Saznajte više o performansama motora, dimenzijama i potrošnji goriva.
POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
LAND ROVER AKSESOARI
LAND ROVER AKSESOARI

Stilizovan, jak i praktičan: personalizujte svoje vozilo Range Rover Velar dalje, adekvatnim izborom aksesoara namenjenih za uređenje eksterijera i enterijera.

PRONADJITE AKSESOAR
KOLEKCIJA LAND ROVER AKSESOARA
KOLEKCIJA LAND ROVER AKSESOARA

Naš ekskluzivni asortiman luksuzne odeće, dodataka i poklona inspirisan je našim automobilima i njihovim dizajnom.

ODABERITE VAŠ MODEL
Uporedite karakteristike i specifikacije jedna pored druge.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršen Range Rover Velar.
PRONADJITE MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži maloprodajni salon Land Rover vozila.
PREUZETI BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije brošure Land Rover.

†Navedene brojke predstavljaju rezultate NEDC2 izračunate prema zvaničnim WLTP testovima proizvožača u skladu sa EU regulativom. Ovi podaci dati su samo radi poređenja. Vrednosti u realnim uslovima vožnje mogu se razlikovati. Vrednosti CO₂ i potrošnje goriva mogu se razlikovati u zavisnosti od ugrađenih točkova i dodatne opreme koju ste odabrali za vaše vozilo. NEDC2 su brojke izračunate koristeći vladinu formulu zasnovanu na WLTP vrednostima uz pretpostavku ekvivaletnosti tj. jednakosti sa postojećim rezultatima po starom NEDC testu. Tačan poreski tretman može se primeniti tek pošto se primeni ova formulabr.

Pogledajte WLTP karakteristike
WLTP (svetski harmonizovan postupak testiranja lakih vozila) je novi zvanični EU test koji se koristi za izračunavanje potrošnje goriva i CO2 emisije za putnička vozila, pri standardnim uslovima vožnje. Ovaj test je dizajniran kako bi obezbedio bliži uvid u ponašanje vozila u realnim uslovima. WLTP testira vozila uz pomoć opcione opreme i primenjuje zahtevniju procedure testiranja i drugačiji profil vožnje


1 Vaše vozilo je pripremljeno za Apple CarPlay. Usluge koje nudi Apple CarPlay zavise od dostupnosti funkcije u vašoj zemlji, stoga Vas molimo da pogledate link https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay kako biste dobili više informacija.

2 Vaše vozilo je pripremljeno za Android Auto. Usluge koje nudi by Android Auto zavise od dostupnosti funkcije u vašoj zemlji, stoga Vas molimo da pogledate link https://www.android.com/auto/ kako biste dobili više informacija.

3 Land Rover Remote sadrži usluge pretplate koje se mogu zahtevati produžetak nakon početnog roka o kome su Vas obavestili u Land Rover maloprodajnom salonu. Preuzmite Land Rover Remote aplikaciju iz Apple App Store / Google Play Store-a.

4 Connected Navigation će zahevati dodatnu pretplatu nakon početnog termina o kome vas budu obavestili u lokalnom Land Rover maloprodajnom salonu.

5 Na nekim tržištima je potrebno staklo za atenuaciju sunčevih zraka. Uputstva za navigaciju pojavljuju se na vetrobranskom staklu samo kada je u vozilu instaliran sistem Pivi Pro.
6 Updates will require data connection.
7 Može se primeniti politika fer korišćenja. Uključuje jednogodišnju pretplatu koja se može produžiti nakon početnog roka o kome su vas obavestili ulokalnom Land Rover maloprodajnom salonu.
8 Slika prikazuje Land Rover Click and Go dodatnu opremu koja se prodaje zasebno. Tablet nije uključen. Primenjuje se politika fer upotrebe. Nakon što se u roku od mesec dana potroši 20 GB podataka, brzina podataka i funkcionalnost vozila mogu se smanjiti za ostatak meseca.
Pojedinosti o pravilima korišćenja povezane sa ovom značajkom potražite u Uslovima InControl Pivi Pro na adresi www.landrover.com/pivi-pro-terms.
Vreme reprodukcije zavisi od provajdera striminga i definicije video sadržaja.
HD video će značajno povećati upotrebu podataka.


Opcionalne karakteristike i njihova dostupnost mogu se razlikovati od specifikacija vozila (modela i pogonskog sklopa) i tržišta, ili zahtevaju ugradnju drugih funkcija kako bi se postavili. Obratite se lokalnom prodavaču za više detalja ili konfigurišite vozilo na mreži.


Pomoćne funkcije za vozača treba koristiti samo kada je njihova upotreba apsoutno bezbedna. Vozač u svakom trenutku mora imati potpunu kontrolu nad vozilom.

Pivi i InControl funkcije, opcije, kao usluge trećih strana i njihova dostupnost ostaju zavisni od tržišta - proverite kod svog Land Rover agenta raspoloživost na lokalnom tržištu i informišite se o punim uslovima korišćenja


Povezivanje mobilne mreže ne može biti zagarantovano na svim lokacijama. Informacije i slike prikazane u vezi sa InControl tehnologijom, uključujući ekrane ili sekvence, podležu ažuriranju softvera, kontroli verzije i drugim sistemskim / vizuelnim promenama, u zavisnosti od izabranih opcija.Pomoćne funkcije za vožnju mogu se koristiti samo u situacijama kada je vozač siguran da je upotreba istih sigurna i bezbedna


Meridian je registrovani zaštitni znak kompanije Meridian Audio Ltd. Trifield, a uređaj sa tri polja je zaštitni znak kompanije Trifield Productions Ltd.
Apple CarPlai je zaštitni znak kompanije Apple Inc. Mogu se primeniti Apple krajnji korisnici.
Android Auto je zaštitni znak kompanije Google LLC.
Nanoe TM je zaštitni znak kompanije Panasonic Corporation.