IZRAŽAJNE DRUMSKE PERFORMANSE

Samouverena sposobnost za sve terene.

Red Range Rover Sport

MINIMALISTIČKI DIZAJN

Zategnute površine karoserije odišu snagom i performansama, dok prigušena prednja svetla, maska hladnjaka i skulptorski oblikovani donji branik odišu samopouzdanjem i stavom. Neisprekidana grafika zadnjih svetala naglašava posebnost zadnjeg dela.
STEALTH AND POWER

SAVREMENI MATERIJALI

Ponovno osmišljavanje koncepta održivog modernog luksuza nudi savremene tehničke materijale, uključujući i opcioni laki UltrafabricsTM, bez ustupaka u kvalitetu ili performansama.

NOVI ŠAMPION PERFORMANSI

SV EDITION ONE isporučuje vrhunsku snagu iz svog posebno podešenog blago hibridnog motora Twin-Turbo od 635 KS koji koristi inovativni sistem suspenzije 6D Dynamics. Izuzetno lake 23-inčne felne Carbon Fibre i kočioni diskovi Carbon Ceramic oslobađaju istinski dinamički potencijal našeg tehnološki najnaprednijeg Range Rovera Sport.
ISTRAŽITE OVAJ MODEL

PAKET ZA UPRAVLJANJE STORMER

Iskoristite okretnost Range Rovera Sport upotrebom niza funkcija za kontrolu šasije, uključujući i Dynamic Response Pro, Upravljanje na svim točkovima, Elektronski aktivni diferencijal sa Vektorskom raspodelom momenta kočenja i sistem Konfigurisanja programa.
ISTRAŽITE
VAZDUŠNA SUSPENZIJA DYNAMIC

VAZDUŠNA SUSPENZIJA DYNAMIC

Podesiva vazdušna suspenzija Dynamic ugrađena je u svaki Range Rover Sport i preventivno priprema vozilo za drum pred sobom upotrebom navigacionih podataka i vazdušnih opruga promenljivog volumena za bolji odziv i staloženo upravljanje.
VEKTORSKA RASPODELA MOMENTA

VEKTORSKA RASPODELA MOMENTA

Vektorska raspodela momenta kočenja pruža responzivno, nadzirano skretanje i upravljanje u najzahtevnijim krivinama. Elektronski diferencijal i kočioni sistem vozila prilikom skretanja stalno uravnotežavaju raspodelu okretnog momenta motora između četiri točka.
ADAPTIVE DYNAMICS

ADAPTIVE DYNAMICS

Na najmanju moguću meru smanjuje neželjene pokrete vozila kao što su naginjanje u krivinama ili zanošenje pri snažnom kočenju, jer prati više od 100 parametara do 500 puta u sekundi radi preciznog određivanja potrebnog odziva.
DYNAMIC LAUNCH

DYNAMIC LAUNCH

Sistem Dynamic Launch1 optimizuje ponašanje pri promeni stepena prenosa i isporučuje najveći mogući okretni momenat za povećano pravolinijsko ubrzanje vozila. Jedinstveno za Range Rover Sport.

SNAGA ELEKTRIČNE ENERGIJE

Inženjerski projektovan da odgovori na svaki izazov.

ELEKTRIČNI DOMET (DO)

122KM
prema WLTP-u Očekivani stvarni domet do 96 km.

VREME PUNJENJA NA JAVNOM PUNJAČU (OD)

<60minuta††
Napunite do 80 procenata za manje od sat vremena pomoću brzog punjenja jednosmernom strujom.

VREME PUNJENJA KOD KUĆE (OD)

5,5sekundi
Do 100 procenata korišćenjem kućnog punjača od 7 kW naizmeničnom strujom.

CO2 EMISIJE (OD)

16g/km
Nula izduvnih emisija u EV načinu rada.

ELEKTRIČNI HIBRID

Uz uzbudljive performanse i efikasnost, jedan je od nekoliko koji nude brzo punjenje jednosmernom električnom energijom od 50 kW. Plug-in električni hibrid (PHEV) sa povećanim dometom, Range Rover Sport može se napuniti do 80 procenata za manje od sat vremena. Uz 3,0-litarski šestocilindarski benzinski motor Ingenium, 160 kW, i nekoliko načina vožnje.

P460e motor detaljno
ELEKTRIČNI HIBRID

Najveća brzina

290KM/h

Maksimalna snaga

635PS (467kW)

0-100 KM/H

3,8sekundi2
Ubrzanje 0–100 km/h u sekundama

CO2 EMISIJE (OD)

268g/km
WLTP kombinovano

SV PETROL V8

Posebno podešeni 4,4-litarski motor V8 blagog hibrida od 635 KS sa dvostrukim turbo punjačem u SV EDITION ONE je najsnažniji motor koji je do sada ugrađen u Range Rover. Pružajući trenutni odgovor sa izuzetnim voznim karakteristikama, pruža vršnu snagu efikasnije nego ikada do sada.

P635 motor detaljno.
SV PETROL V8

Najveća brzina

242KM/h

Maksimalna snaga

400 PS (294kW)

0-100 KM/H

5,5sekundi
Ubrzanje 0–100 km/h u sekundama

CO2 EMISIJE (OD)

TBCg/km
WLTP kombinovano

blagi hibridni motori

Naši benzinski blagi hibridni motori odlikuju se brzim i responzivnim ubrzanjem za dinamičnu vožnju, kao i poboljšanim performansama i efikasnošću.

P400 motor detaljno
blagi hibridni motori

Najveća brzina

218KM/h

Maksimalna snaga

300PS (221kW)

0-100 KM/H

6,4sekundi
Ubrzanje 0–100 km/h u sekundama

CO2 EMISIJE (OD)

186g/km
WLTP kombinovano

dizel blagi hibridni

Efikasni i snažni, naši dizel blagi hibridni motori pružaju unapređen okretni momenat za kontrolisanu terensku vožnju i vuču.

D300 motor detaljno
dizel blagi hibridni

SPORTSKI LUKSUZ

AKTIVNO PONIŠTAVANJE BUKE

Usredsredite se na uživanje u putovanju. Nova generacija Aktivnog poništavanja buke filtrira sve neželjene zvuke upotrebom mreže napredne audio-tehnologije kao dela opcionog sistema MeridianTM Signature Sound System*.

INTUITIVNA TEHNOLOGIJA

AMAZON ALEXA

Zatražite od Alexe4 da pusti muziku, uputi telefonski poziv ili kontroliše pametne kućne uređaje, a sve to dok ste usredsređeni na vožnju. Možete čak i da komunicirate sa svojim Range Roverom Sport iz udobnosti svog doma pomoću aplikacije Land Rover Remote.

POMOĆ VOZAČU

Izaberite neku iz niza funkcija osmišljenih za jednostavniju vožnju i parkiranje, sa mnogobrojnim inovativnim tehnologijama koje su dostupne za poboljšanje vašeg doživljaja vožnje.
POMOĆ VOZAČU
ZABAVA NA ZADNJIM SEDIŠTIMA

ZABAVA NA ZADNJIM SEDIŠTIMA

Putnici mogu da gledaju filmove ili spoje konzolu kako bi se zabavljali u toku putovanja. Dva ekrana visoke rezolucije od 11,4 inča nude preslikavanje ekrana i povezivanje uređaja putem HDMI.
PRAKTIČNOST POVEZANOSTI

PRAKTIČNOST POVEZANOSTI

Onlajn paket pruža neprimetnu povezanost sa pristupom ugrađenim aplikacijama kao što su Amazon Alexa i Spotify. Sistem bežičnog ažuriranja softvera (SOTA) održava ažurnost vašeg vozila.
BEŽIČNO PUNJENJE

BEŽIČNO PUNJENJE

Smanjite nered u kabini na najmanju moguću meru. Kompatibilne smart telefone napunite bežičnim punjenjem u automobilu.
BEZ NAPORA, A UZ ZAŠTITU BEZBEDNOSTI

BEZ NAPORA, A UZ ZAŠTITU BEZBEDNOSTI

Kada otvorite vozačeva vrata, stub upravljača i vozačevo sedište pomaći će se u stranu radi lakšeg izlaska. Dok se udaljavate, vrata će se automatski zaključati ako privezak za ključeve više nije u dometu.

Digitalna LED prednja svetla

Digitalna LED prednja svetla sa prepoznatljivim dnevnim svetlima (DRL) pružaju poboljšanu vidljivost u noćnim vožnjama sa dometom do 500 m. Svako prednje svetlo sadrži 1,3 miliona Digitalnih mikroogledalnih uređaja dok prilagodljivo osvetljenje koristi navigacione podatke za preventivno praćenje druma pred sobom.

JEDINSTVENE SPOSOBNOSTI

TERRAIN RESPONSE

Sa mogućnošću izbora sedam načina terenske vožnje, sistem Terrain Response 2 automatski može da prilagodi odgovor sistema motora, menjačke kutije, diferencijala i šasije vašeg vozila. Individualizujte svoje postavke sistema za terensku vožnju putem sistema Configurable Terrain Response.
KONTROLA PRI TERENSKOJ VOŽNJI

KONTROLA PRI TERENSKOJ VOŽNJI

Postavite i održavajte stabilnu brzinu u izazovnim uslovima kao što su blato, mokra trava, led, sneg i neasfaltirani putevi. U svetu prvi Prilagodljivi tempomat za terensku vožnju oseća teren, automatski kontrolišući brzinu vozila za optimalnu kontrolu dok održava željene nivoe udobnosti.
PROLAZAK KROZ VODU

PROLAZAK KROZ VODU

Range Rover Sport može da prođe kroz vodu dubine do 900 mm**. 3D Surround kamera sa sistemom Wade Sensing obaveštava vas ako se nivo vode približava najvećoj dubini vozila. Ovaj nadzorni sistem pruža informacije u stvarnom vremenu radi veće preglednosti pri slaboj vidljivosti.

TESTIRANO DO KRAJNJIH GRANICA

Doveden do svojih granica u najtežim uslovima, od Arktičkog kruga do užarene pustinje, na trkačkoj stazi i u terenskoj vožnji. Range Rover Sport je spreman da prihvati izazov.
TESTIRANO DO KRAJNJIH GRANICA

PRILAGOĐENA INDIVIDUALIZACIJA

Prilagodite Range Rover Sport svojim željama izborom modela, motora i paketa specifikacija.

SV EDITION ONE

PRILAGOĐEN ILI SPREMAN ZA NARUČIVANJE

Izaberite model, motor i paket specifikacija pre individualizacije svog vozila kroz izbor boja, felni i opcija enterijera.

NASTAVITE DA ISTRAŽUJETE

MODELI I SPECIFIKACIJE

MODELI I SPECIFIKACIJE

Pogledajte ceo raspon modela i specifikacije.
RANGE ROVER SPORT SV EDITION ONE

RANGE ROVER SPORT SV EDITION ONE

Zadivljujuć, dinamičan i izražajan.
RANGE ROVER SPORT

RANGE ROVER SPORT

Instinktivan, upečatljiv, beskompromisan.

Pogledajte količine po WLTP-u.

Prikazane količine su rezultat službenih ispitivanja proizvođača u skladu sa zakonodavstvom EU sa potpuno napunjenom baterijom. Samo u svrhu upoređenja. Stvarne brojke mogu se razlikovati. CO2Podaci o CO, ekonomičnosti potrošnje goriva, potrošnji energije i dometu mogu se razlikovati zavisno od faktora kao što su stil vožnje, uslovi okoline, opterećenje, oprema točkova, ugrađeni dodaci, ruta puta i stanje baterije. Podaci o dometu zasnivaju se na proizvodnom vozilu na standardizovanoj ruti.

✝✝Vreme punjenja zavisiće od mnogih faktora, uključujući i: starost, stanje, temperaturu i postojeći nivo napunjenosti baterije; korišćeni punjač i trajanje punjenja.

Ugrađuje se kao Standard uz Range Rover Sport SV EDITION ONE
*
Uvek proverite rutu i izlaz pre prolaska kroz vodu.

1Nije dostupan uz plug-in električni hibrid.
2Istraživanje Texcell sproveo i rezultate dostavio Panasonic 2020.
3SARS-CoV-2 je naziv virusa iz porodice virusa Coronavirus. COVID-19 je naziv za bolest koju taj virus prouzrokuje.
4Amazon Alexa i veštine Land Rover Remote primenljive su samo na određenim tržištima.
5Prikaz nije prenos uživo. Proverite okolinu zbog bezbednosti.

Opcione funkcije i njihova dostupnost mogu se razlikovati zavisno od specifikacija vozila (modela i pogonskog sklopa) i tržišta, ili je za njihovo postavljanje potrebna ugradnja drugih funkcija. Molimo vas da se za više pojedinosti obratite svom lokalnom ovlašćenom prodavcu, ili konfigurišete svoje vozilo putem interneta.

Prikazani model SV uključuje boju eksterijera Carbon bronzanu mat, koja je sada u potpunosti dodeljena i više nije dostupna. Molimo vas da se za trenutnu dostupnost obratite svom lokalnom ovlašćenom prodavcu.

Vozači bi trebalo da koriste funkcije unutar automobila samo u za to bezbednim uslovima. Vozači moraju da obezbede da u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad vozilom.

Funkcije Pivi i InControl, opcije, usluge trećih strana i njihova dostupnost zavise od tržišta – proverite dostupnost lokalnog tržišta i celokupne uslove kod svog ovlašćenog prodavca Land Rovera. Za određene funkcije potrebna je prikladna SIM kartica sa odgovarajućim ugovorom sa podacima za koji je potrebna dodatna obnova posle početnog roka prema savetu vašeg ovlašćenog prodavca Land Rovera. Dostupnost mobilne mreže ne može biti garantovana na svim lokacijama. Prikazane informacije i slike koje se odnose na tehnologiju InControl, uključujući i ekrane ili sadržaje, podložne su ažuriranju softvera, kontroli verzija i ostalim sistemskim/vizuelnim promenama, zavisno od izabranih opcija. Amazon, Alexa i svi povezani logotipovi su žigovi društva Amazon.com, Inc. ili njegovih filijala. Određene funkcije glasovnog asistenta Alexa zavise od tehnologije pametne kuće. Za korišćenje sistema Amazon Alexa potreban je korisnički račun na Amazonu.

Apple CarPlay® je žig društva Apple Inc. Moguće je da su za krajnjeg korisnika merodavni uslovi društva Apple Inc.

Android AutoTM je žig društva Google LLC.

App Store je žig društva Apple Inc.

Google Play Store je žig društva Google LLC.

MeridianTM je registrovani žig društva Meridian Audio Ltd. TrifieldTM i lik sa tri polja je žig društva Trifield Productions Ltd.