DISCOVERY SPORT

SVESTRANI KOMPAKTNI SPORTSKI TERENAC. SADA DOSTUPAN I U VARIJANTI HIBRIDNOG PLUG-IN VOZILA (PHEV)

POGLEDAJ EKSTERIJER VOZILA U PRIKAZU OD 360°
ISTRAŽITE PLUG-IN HIBRIDNA ELEKTRIČNA VOZILA

CO2 EMISIJE ŠTETNIH GASOVA u g/km
od 46

POTROŠNJA GORIVA u kombinovanim uslovima vožnje I/100km
od 2.0

ODABERITE VAŠ MODEL
Uporedite karakteristike i specifikacije u naporednom prikazu.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Upotrijebite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršen Discovery Sport.
PRONADJITE MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži maloprodajni salon Land Rover vozila
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Land Rover vozilima
DIZAJN
ISTRAŽITE EKSERIJER
ISTRAŽITE EKSERIJER

Discoveri Sport je smela interpretacija prepoznatljivog Discovery dizajna.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
POGLEDAJTE GALERIJU
KARAKTERISTIKE DIZAJNA
KARAKTERISTIKE DIZAJNA

Ono po čemu se model Discovery Sport razlikuje jesu jasne konture, savršeno uravnotežene proporcije i karakteristične linije dizajna.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
POGLEDAJTE GALERIJU
ISTRAŽITE ENTERIHER
ISTRAŽITE ENTERIHER

Završne obrade pružaju mogućnost da budući vlasnik namenski skroji enterijer svoh Discovery Sport vozila i time doda svoj lični pečat. Na raspolaganju je pet završnih obrada za enterijer.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
DISCOVERY SPORT
Discovery Sport je čista interpretacija, koja unapređuje dizajn vozila. Bilo da se nalazite u urbanoj džungli ili vozite dolinom, Discovery Sport će vam pomoći da u stilu stignete na odabranu destinaciju.
POGLEDAJTE GALERIJU
DISCOVERY SPORT R-DYNAMIC
Discovery Sport R-Dynamic je odvažan i sportski nastrojen. Pored standardnih karakteristika Discovery Sport R-Dinamic, HSE uključuje 20-inčne felne Style 5089 i elekto podesiva sedišta u 14-položaja sa opcijom memorisanja položaja sedišta za vozača.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
P290 BLACK EDITION
Za one koji traže više snage. Discoveri Sport P290 Black Edition sadrži 2,0-litarski benzinski motor i, ekskluzivno za P290 Black Edition, Active Driveline za još veće rukovanje.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
ODABERITE VAŠ MODEL
Raznolikost
5+2 SEDIŠTA
5+2 SEDIŠTA

157 litaraUz dovoljno prostora za Vas i šestoro vaših prijatelja u vozilu, vrednost mokre zapremine koja zadaje industrijski standard ide čak do 157* litara (zapremina koja je izmerena simuliranjem teretne mase ispunjene tečnošću, wet volume). Ova vrednost jednaka je suvoj zapremini vozila (dry capacity . masa praznog vozila sa vozačem) od 115* litara, mereno koristeći čvrste blokove.


5 SEDIŠTA
5 SEDIŠTA

1179 litaraSpakujte svu dodatnu opremu koja vam je potrebna. Standardna konfiguracija od 5sedišta pruža mogućnost za iskoristivost wet volume zapremine od 1,179* litara (wet volume - zapremina koja je izmerena simuliranjem teretne mase ispunjene tečnošću), sa iskoristivom suvom zapreminom vozila od 963* litra (dry volume - zapremina merena koristeći kao mernu jedinicu ćvrste blokove odobrene za upotrebu od strane Udruženja predstavnika automobilske industrije Nemačke (Verband Der Automobilindustrie/VDA Automotive), praktično, ovo je masa praznog vozila sa vozačem).


4 SEDIŠTA
4 SEDIŠTA

1302 litaraSklopite jedno od zadnjih sedišta i iskoristite dodatnu vrednost wet volume zapremine koja sa ovom konfiguracijom dostiže vrednost od 1,302* litra (wet volume - zapremina koja je izmerena simuliranjem teretne mase ispunjene tečnošću). Sklopivši samo jedno sedište, sada možete spakovati sve one dodatne stvarčice koje su preostale, što znači da se suva zapremina vozila uvećava na 1,085*litara (dry volume - zapremina merena koristeći kao mernu jedinicu ćvrste blokove odobrene za upotrebu od strane Udruženja predstavnika automobilske industrije Nemačke (Verband Der Automobilindustrie/VDA Automotive), praktično, ovo je masa praznog vozila sa vozačem).


3 SEDIŠTA
3 SEDIŠTA

1548 litaraPutujte sa dva prijatelja bez ugrožavanja nečijih stvari, ova konfiguracija Discovery Sport-a omogućavawet volume zapreminu od 1.548 * litara, sa upotrebljivim dry volume kapacitetom od 1.330* litara. (wet volume - zapremina koja je izmerena simuliranjem teretne mase ispunjene tečnošću; dry volume - zapremina merena koristeći kao mernu jedinicu ćvrste blokove odobrene za upotrebu od strane Udruženja predstavnika automobilske industrije Nemačke (Verband Der Automobilindustrie/VDA Automotive), praktično, ovo je masa praznog vozila sa vozačem)


2 SEDIŠTA
2 SEDIŠTA

1794 litaraAko sklopite zadnju klupu, tj drugi red sedišta, lako možete poneti veće predmete sa sobom. Kapacitet skladištenja se povećava na 1,794 * litra. Dry volume kapacitet dostiže 1.574 * litara. (dry volume - zapremina merena koristeći kao mernu jedinicu ćvrste blokove odobrene za upotrebu od strane Udruženja predstavnika automobilske industrije Nemačke (Verband Der Automobilindustrie/VDA Automotive), praktično, ovo je masa praznog vozila sa vozačem)

Vlažna zapremina je industrijski standard, koji se meri punjenjem tovarnog prostora tečnošću. Suva zapremina meri se čvrstim blokovima (200 k 50 k 100 mm), pokazujući količinu praktičnog prostora u vozilu.

UNUTRAŠNJI RETROVIZOR SA MONITOROM ZA JASAN IZLAZ
Prostor za odlaganje pozadi, koji je po svojim dimenzijama na ovom automobilu vodeći u klasu, idealan za sve što vašoj porodici treba na putu, ali kako ćete vi da vidite iza svih vaših putnika i njihovih stvari? Uz unutrašnji retrovizor sa monitorom za jasan izlaz uzivaćete u nesmetanom pregledu, bez obzira ko ili šta je iza vas.
AKTIVNI STIL ŽIVOTA
Uživajte u omiljenim aktivnostima na otvorenom bez potrebe da uzimate ključeve. Activity key narukvica, dostupna u okviru dodatne opreme, u potpunosti je robustna i potpuno vodootporna. Jednostavno ostavite ključeve bezbedno zaključane u vozilu i koristite narukvicu za aktiviranje da biste zaključali i otključali vaš Discoveri Sport.
MATRIX LED FAROVI
Kao deo ponude iz širokog asortimana tehnologija, Matrix LED farovi koriste adaptivni snop koji se autodimuje i prilagođava jačinu svetlosti kako bi obezbedio maksimalnu vidljivost a da pri tom ne izazove zaslepljenje kod vozača koji uptavljaju vozilima iz suprotnog pravca.
POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
Na raspolaganju Vam je mnoštvo pomoćnih funkcija čija je primarna namena da vožnju i parkiranje učine jednostavnijim i bezbednijim. Veliki broj inovativnih tehnologija inkorporiran je kako bi se unapredilo iskustvo u vožnji, istovremeno vodeći računa o bezbednosti.
IN-CAR TECHNOLOGY
PIVI AND PIVI PRO

Standardne karakteristike na Pivi uključuju:

- 10" -inčni ekran osetljiv na dodir
- DAB digitalni radio
- Novi dizajn interfejsa
- Apple CarPlay® 2
- Android AutoTM 3
- Udaljeni4

Ažurirajte svoj sistem na Pivi Pro5 i pratiće vas najnovija veštačka inteligencija u automobilu, pružajući funkcije kao što su navigacioni sistem samo-učenja za potpuno povezano putovanje.

SVE INFORMACIJE NA DOHVAT RUKE

Izaberite jedan od mnoštva različitih layout-a, uključujući 3D navigaciju preko celog ekrana, informacije o vožnji, brz pregled na audio sadržaj koji se emituje, i sve to na novom interaktivnom displeju za vozača, visoke rezolucije, od 12,3 inča.


Opcioni HUD displej 6 projektuje ključne informacije na vetrobranskom staklu. Na taj način, sa lakoćom pratite brzinu kojom se vozilo kreće, stepen prenosa i navigaciju kroz displej u punom koloru.

MERIDIAN SURROUND AUDIO SISTEM

Ovaj sistem istinski angažuje vaša čula i pruža iskustvo nalik slušanju koncerta uživo. Vozač i putnici uživaju u jasnom, otvorenom i punom zvuku kroz set precizno pozicioniranih bočnih, prednjih i zadnjih zvučnika. I sve je to besprekorno integrisano uz pomoć Trifield TM tehnologije, tako da možete sedeti i na zadnjoj klupi, tj pozadi i upijati svaki detalj.

14 zvučnika i dvokanalni l subwoofer, snaga pojačivača od 650W.


Sistem uključuje: digitalnu obradu signala, Meridian korekciju zvuka unutar kabine, digitalno oblikovanje zvuka diterom i Trifield tehnologiju.

AŽURIRANJA SOFTVERA
Vaše vozilo ažurira instalirane funkcije uz pomoć programa Software Updates 7. Infotainment sistem, telematrika kao i razni kontrolni moduli mogu se ažurirati "na daljinu" čime se obezbeđuje postizanje optimalnih performansi vozila. Ovo znači da svakim ažuriranjem vaše vozilo jednostavno sve bolje i bolje radi.
PAKET ONLINE PACK
Online Pack8 nudi dalje usluge konektivnosti putem ugrađene SIM kartice,obezbeđujući time:

- Neograničeni striming medija
- Dobijanje podataka o vremenskoj prognozi
- Online sinhronizaciju kalendara
BEŽIČNO PUNJENJE
Opciono punjenje bežičnih uređaja pomoću pojačala za telefon omogućava punjenje kompatibilnih pametnih telefona bez potrebe za žicama ili priključkom za punjenje. Dok ste u automobilu, vaš telefon će koristiti antenu vozila za poboljšani signal i jasnije pozive.
SISTEM ZA PREČIŠĆAVANJE VAZDUHA UNUTAR KABINE SA FILTEROM PROMERA 2,5PM
Opciona tehnologija za nano TM jonizaciju vazduha unapređuje dobrobit ne samo vozača već i svih putnika u vozilu jednako. Kada u vozilu pristinite dugme PURIFY (prečisti), posebno dizajniran filter počinje da privlači i skuplja fine čestice iz spoljnjeg vazduha kao što su čestice veličine PM2.5 i alergeni iz vazduha poput prašine i polena. Uz pomoće filtera vazduh se jonizuje, dok se istovremeno neutrališu svi kontaminanti iz vazduha.
Performanse
POGON NA SVA ČETIRI TOČKA (AWD)

Ova vrsta pogona pruža više samopouzdanja za vozača pri terenskoj kao i pri drumskoj vožnji. Na klizavim površinama, kao što su trava ili sneg, obrtni momenat se može balansirati između prednjih i zadnjih točkova kako bi se maksimizirala trakcija tj prijanjanja vozila o tlo.

SISTEM TERRAIN RESPONSE 2
Izađite u susret zahtevima terena po kome najčešće vozite optimizujući svoje Discovery Sport vozilo jednim od četiri režima vožnje. Terrain Response 2 prati uslove vožnje i sistematski selektuje onaj režim vožnje koji je u datom trenutku najpodesniji za vas. Mnogostruko nagrađivan, Terrrain Response 2 predstavlja nadogradnju svog prethodnika, pionira u ovoj oblasti, sistema Terrain response 1.
GAŽENJE
Budite spokojni i sigurni čak i dok se vaše vozilo kreće kroz vodu. Sistem Wade Sensing sa senzorima u retrovizorima, obaveštava vozača o dubini vode kroz koju prolazi vozilo, i automatski upozporava vozača ukoliko se približi maksimalnoj dubini gaženja.
VUČA
Discovery Sport može da povuče težinu do 2.500 kg. Na vozilo se može ugraditi i kuka za vuču bilo na el podešavanje (uvlačenje/izvlačenje) ili na manuelno montiranje. Kuka za vuču dolazi kao deo dodatne opreme. Imate i mogućnost da dalje unapredite raznolikost vašeg automobila tako što ćete mu dodati još neku opciju ili aksesoar iz našeg asortimana za vuču
CLEARSIGHT GROUND VIEW
Idealan za terensku vožnju i savlađivanje zahtevnih putanja, opcioni monitor za jasan pregled donjeg terena, ClearSight ground view9 omogućava vam da efektivno vidite „kroz“ haubu vozila. Prikazuje više spoljnih pogleda, uključujući i donju stranu vozila i točkove. Dakle, bez obzira gde vozite, osećate se sigurnije. Land Roverov novi “ClearSight Ground View” je sistem sa kamerama u grilu hladnjaka i spoljnim ogledalima, koje na ekranu infotejmenta prikazuju šta se nalazi ispred i ispod vozila. Objektivi kamera presvučeni su hudrofobičnim materijalom, koji odbija vodu i blato, pa bi slika u svim uslovima trebala biti maksimalno čista.
PERFORMANSE
PLUG-IN HIBRIDNO ELEKTRIČNO VOZILO

Ovaj tip vozila savršen je za urbane sredine kao i za porodične avanture. Discovery Sport plug-in hibridno električno vozilo pruža potpuno električnu vožnju, bez emisije štetnih izduvnih gasova i može se puniti pomoću DC brzog punjača (DC/direct current - jednosmerna struja, dakle na punjač koji se napaja jednosmernom strujom).

ISTRAŽITE PLUG-IN HIBRIDNO ELEKTRIČNO VOZILO
VRSTE POGONA
Od neverovatne snage, pukog uživanja u vožnji pa do ekonomičnosti u potrošnji goriva i sveopštoj prefinjenosti u radu, na raspolaganju Vam je čitav niz motora za model Discovery Sport, uključujući i PHEV opciju tj opciju plug-in hibridnog električnog vozila (pri čemu bi automobil imao dva motora, jedan konvencionalni na unutrašnje sagorevanje goriva i drugi elektromotor tj baterijski motor).
KONFIGURABILNA DINAMIKA
Odabrane karakteristike, kao što su suspenzija i način upravljanja vozilom, mogu se pojedinačno konfigurisati preko ekrana na dodir na vašem discovery Sport vozilu, kako bi odgovarali vašil ličnim specifikacijama.
ACTIVE DRIVELINE (SISTEM KOJI OMOGUĆAVA PREBACIVANJE POGONA SAMO NA PREDNJE TOČKOVE)
Ovaj sistem dostupan je samo na modelu Discovery Sport P290 Black Edition. Pri drumskoj vožnji, ovaj sistem obezbeđuje još veće nivoe vuče, stabilnosti i kompozicije, dok pri gradskoj tj drumskoj vožnji pruža unapređene kapacitete prilikom kretanja u krivinama. Sistem Active Driveline omogućava automatsko prebacivanje pogona samo na prednje točkove, budući da kontroliše raspodelu obrtnog momenta pogona na svaki točak nezavisno, efikasno koristeći dostupnu vuču i minimizirajući proklizavanje kotača.
POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

Svestrani kompaktni SUV. Upotrebite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršeni Land Rover Discovery Sport.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
NASTAVITE DA ISTRAŽUJETE
ODABERITE VAŠ DISCOVERY SPORT
Ovde se može naći čitav asortiman modela, sa širokim izborom vrhunskih dizajna, pomagala i tehnologija.
ODABERITE VAŠ MODEL
GALERIJA FOTOGRAFIJA
Privlačenje pažnje na detalje odvek je bilo od suštinske važnosti za naša vozila. Discovery Sport jednostavno ne možete da ne primetite.
POGLEDAJTE GALERIJU FOTOGRAFIJA
SPECIFIKACIJE
Istražite sitnije detalje. Saznajte više o performansama motora, dimenzijama i potrošnji goriva.
POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
LAND ROVER AKSESOARI
LAND ROVER AKSESOARI

Birajte stil ili praktičnost: personalizujte svoje Discovery Sport vozilo izborom željenih aksesoara bilo na eksterijeru ili enterijeru vozila.

PRONADJITE AKSESOAR
KOLEKCIJA LAND ROVER AKSESOARA
KOLEKCIJA LAND ROVER AKSESOARA

Naša ekskluzivna kolekcija aksesoara inspirisana je našim vozilima i napravljena u skladu sa jedinstvenim, pa reklo bi se i unikatnim britanskim stilom.

ODABERITE VAŠ MODEL
Uporedite karakteristike i specifikacije jedna pored druge.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali svoj savršen Discovery Sport.
PRONADJITE MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži maloprodajni salon Land Rover vozila
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Land Rover vozilima

Navedene brojke predstavljaju rezultate NEDC2 izračunate prema zvaničnim WLTP testovima proizvožača u skladu sa EU regulativom. Ovi podaci dati su samo radi poređenja. Vrednosti u realnim uslovima vožnje mogu se razlikovati. Vrednosti CO₂ i potrošnje goriva mogu se razlikovati u zavisnosti od ugrađenih točkova i dodatne opreme koju ste odabrali za vaše vozilo. NEDC2 su brojke izračunate koristeći vladinu formulu zasnovanu na WLTP vrednostima uz pretpostavku ekvivaletnosti tj. jednakosti sa postojećim rezultatima po starom NEDC testu. Tačan poreski tretman može se primeniti tek pošto se primeni ova formula


Pogledajte WLTP karakteristike

WLTP (svetski harmonizovan postupak testiranja lakih vozila) je novi zvanični EU test koji se koristi za izračunavanje potrošnje goriva i CO2 emisije za putnička vozila, pri standardnim uslovima vožnje. Ovaj test je dizajniran kako bi obezbedio bliži uvid u ponašanje vozila u realnim uslovima. WLTP testira vozila uz pomoć opcione opreme i primenjuje zahtevniju procedure testiranja i drugačiji profil vožnje.

*Cifra se odnosi na neoborena sedišta gurnuta skroz napred.

1Podleže lokalnoj regulativi. Ukoliko korisnici bifokalnih ili varifokalnih sočiva ne mogu prilagodi fokus na ClearSight digitlnom unutrašnjem retrovizoru, u svakom trenutku mogu vratiti podešavanja na klasičan režim rada unutrašnjeg retrovizora.

2Vaše vozilo je pripremljeno za Apple CarPlay. Usluge koje nudi Apple CarPlay zavise od dostupnosti funkcije u vašoj zemlji, stoga Vas molimo da pogledate link https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay kako biste dobili više informacija.

3Vaše vozilo je pripremljeno za Android Auto. Usluge koje nudi by Android Auto zavise od dostupnosti funkcije u vašoj zemlji, stoga Vas molimo da pogledate link https://www.android.com/auto/ kako biste dobili više informacija.

4Land Rover Remote sadrži usluge pretplate koje se mogu zahtevati produžetak nakon početnog roka o kome su Vas obavestili u Land Rover maloprodajnom salonu. Preuzmite Land Rover Remote aplikaciju iz Apple App Store / Google Play Store-a.

5Connected Navigation će zahevati dodatnu pretplatu nakon početnog termina o kome vas budu obavestili u lokalnom Land Rover maloprodajnom salonu.

6Na nekim tržištima je potrebno staklo za atenuaciju sunčevih zraka. Uputstva za navigaciju pojavljuju se na vetrobranskom staklu samo kada je u vozilu instaliran sistem Pivi Pro.

7Za ažuriranje će biti potrebna veza podataka.

8 Može se primeniti politika fer korišćenja. Uključuje jednogodišnju pretplatu koja se može produžiti nakon početnog roka o kome su vas obavestili ulokalnom Land Rover maloprodajnom salonu.

9ClearSight Ground View zavisi od 3D Surround kamere. Slika nije "emitovanje uživo". Zarad bezbednosti, proverite okruženje. Podleže lokalnoj regulativi.

Opcione karakteristike i njihova dostupnost mogu se razlikovati u zavisnosti od specifikacija vozila (modela i pogonskog sklopa), ili zahtevaju ugradnju drugih delova opreme kako bi se montirale. Za više informacija, molimo Vas obratite se zaposlonima u lokalnom maloprodajnom salonu, ili konfigurišite vaše vozilo onlajn.

Pivi i InControl funkcije, opcije, kao usluge trećih strana i njihova dostupnost ostaju zavisni od tržišta - proverite kod svog Land Rover agenta raspoloživost na lokalnom tržištu i informišite se o punim uslovima korišćenja. Povezivanje mobilne mreže ne može biti zagarantovano na svim lokacijama. Informacije i slike prikazane u vezi sa InControl tehnologijom, uključujući ekrane ili sekvence, podležu ažuriranju softvera, kontroli verzije i drugim sistemskim / vizuelnim promenama, u zavisnosti od izabranih opcija.

Pomoćne funkcije za vožnju mogu se koristiti samo u situacijama kada je vozač siguran da je upotreba istih sigurna i bezbedna. Vozači moraju osigurati da u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad vozilom.

Apple CarPlay je zaštitni žig kompanijeApple Inc. Korisnički uslovi kompanije Apple Inc mogu se primenjivati u ovom slučajuply.
Android Autoje zaštitni žig kompanije Google LLC.

Meridian je zaštitni žig kompanije Meridian Audio Ltd. Trifield kao i uređaj sa tri polja je registrovani zaštitni znak kompanije Trifield Productions Ltd.

NanoeTMje zaštitni znak korporacije Panasonic.