RANGE ROVER SPORT

NAJDINAMIČNIJI RANGE ROVER

DIZAJN
TOP
UPOREDITE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modela za usporedbu
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
Koristite konfigurator kako biste dizajnirali savršeni Land Rover
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Land Rover brošure
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
DIZAJN
DIZAJN EKSTERIJERA

Range Rover Sport je dizajniran da privlači pažnju.Njegov niži, sportski stil naročito ističu osveženi frontalni i zadnji bamperi sa integrisanim izduvnim finišerima, dok LED svetla sa opcionim animacionim pokazivačima pravca daju ovom vozilu dramatičan imoderan izgled.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL

POGLEDAJTE GALERIJU

AMBIJENTALNA RASVETA
AMBIJENTALNA RASVETA

Izuzetno udoban,funkcionalan,Moderan dizajn unutrašnjeg prostora dopunjen je poboljšanim osvetljenjem ambijentalnog prosotra i opremom Touch Pro Duo.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
POGLEDAJTE GALERIJU
PERFORMANSE
ADAPTIVNA DINAMIKA
ADAPTIVNA DINAMIKA

Ovaj sistem pruža savršenu ravnotežu vožnje i kontrole tako što nudi kontinuirano varijabilna podešavanja amortizera. Prati kretanje vozila do 500 puta u sekundi i odgovara na vaše inpute kao i na uslove puta kako bi se obezbedila udobna, uravnotežena vožnja.

KONTAKTIRAJTE NAS
COMMANDSHIFT 2
COMMANDSHIFT 2

Prostrana kabina vozila usredsređena je na vozača. Pozicija vožnje sa sportskim komandama pomaže vozaču da bezbedno upravlja vozilom dok niz kontrola uključuje i ručicu menjača CommandShift 2, koja daje mogućnost manuelnog prenosa brzina, kao i menjanja brzina preko volana (komande se nalaze na volanu).

KONTAKTIRAJTE NAS
KONFIGURABILNA DINAMIKA
KONFIGURABILNA DINAMIKA

Obezbeđujući izbor naprednih funkcija i komfor u performansama, opciona Konfigurabilna dinamika omogućava vozaču da konfiguriše mapiranje gasa na vozilu, zatim da definiše tačke prenosa brzina, podesi upravljanje na volanu kao i nivo suspenzije, a sve u cilju kako bi zadovoljio sopstvene prohteve u vožnji.

KONTAKTIRAJTE NAS
TEHNOLOGIJA
LED FAROVI
LED FAROVI

Pixel-laser LED farovi sa potpisnim dnevnim svetlima obezbedjuje vrhunskuvidljivost, dok laserska tehnologija isporučuje pet puta veće osvetljenje od standardnih LED svetala. Ovi farovi se aktiviraju ukoliko se vozilo kreće pri brzini većoj od 80km/h, kao i ukoliko sistem ne detektuje nikakvu drugu eksternu svetlost; sistem proizvodi jasnu svetlost koja obasjava put u dužini od pola kilometra ispred vozila.

ISTRAŽITE TEHNOLOGIJE
yt:9t6C057826g
HUD displej
HUD displej

Head-up Display (HUD) opcija prikazuje ključne podatke o vozilu poput brzine kretanja, pozicije menjača i pravca navigacije na vetrobranskom staklu.U njemu je prikazana grafika visoke rezolucije u punoj boji,koja vam omogućava lako pregledavanje relevantnih informacija.

ISTRAŽITE TEHNOLOGIJE
ISTRAŽITE TEHNOLOGIJE
INFOTAINMENT
Pružajući pregršt informacija i zabava,infotainment sistem Touch Pro Duoposeduje najnaprednije integrisane tehnologije kako bi se osigurali da možete maksimalno uživati u putovanju.
INOVACIJE
Liniju Range Rover Sport rafiniranih i efikasnih motora odlikuju snažne performanse. Na Vama je da izaberite izmedju naprednih benzin i dizel motora, ili se opredelite za PHEV,Plug-in hibridno električno vozila (PHEV-hibridno vozilo sa baterijama koje se mogu dopunjavati preko priključka na spoljašnji ivor električne energije )-najinovativniji pogonski sklop.
DRUMSKE PERFORMANSE
Range Rover Sport je jedan je od najdinamičnijih SUV modela. Sa kompletom pažljovo napravljenih tehnologija pruža izvrsnu vožnju,bez obzira na put i uslove.
TERENSKE PERFORMANSE
Primerena terenska vožnja Range Rover Sporta proizilazi iz kombinacije sistema sa pogonom na sva četiri točka (AWD) i jedinstvenih,inovativnih terenskih tehnologija.
POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
Od savlađivanja gradskog saobraćaja do obezbedjivanja dodatne bezbednosti za vas i vaše putnike,na raspolaganjuje pregršt standardnih i opcionih inovativnih tehnologija.Svaka od njih je dizajnirana da obezbedi udobnost,lakoću i komfor tokom vešeg putovanja.
KOMFOR I UDOBNOST
Range Rover Sport pruža vrhunsku udobnost i komfor za vozača i putnike. Precizno dizajniran,savremeni enterijer dolazi sa novim prednjim sedištima koje pružaju povećanu podršku i mogućnost izradesedišta od semianilne kože.
RAZNOLIKOST
AUTOMATSKO PODEŠAVANJE VISINE
AUTOMATSKO PODEŠAVANJE VISINE

Obezbedjujući dodatnu pogodnost za vozača i putnike, automatsko podešavanje visine uz pomoć elektronske suspenzije pneumatika, omogućava korisniku da lakše ulazi i izlazi iz vozila spuštanjem vozila za 50 mm.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
5 + 2
5 + 2

Omogućavajući vozilu da primi do sedam putnika,opcioni 5+2 aranđman ima dva sedišta smeštena ispod poda prtljažnog prostora.Nema gubitka prostora za odlaganje,jer se sedišta u drugom redu mogu pomerati anpred i pozadi u dužini od 100mmi,što omogućava lakši pristup.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
INTELIGENTNI PROSTOR ZA ODLAGANJE
INTELIGENTNI PROSTOR ZA ODLAGANJE

Kako bi vaša kabina bila uredna i bez nereda,povećan je prostor za odlaganje,uključujući ugradnju kompartmana za odlaganje smartfona. Opciona komora za zamrzavanje u prednjem delu centralne konzole može daprimi do četiri bočice od 500ml i održava temperaturu od 5 °C.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
yt:y640zxyQjm8
KOMFOR I UDOBNOST
GESTURE SUNBLIND

Kako bi se sprečilo pregrejavanje kabine i minimizovala upotreba klime, zaštite od sunca se automatski zatvaraju kada putnici uđu u vozilu i vrata se zatvore. Opciona funkcija obaranja zaštita od sunca na dodir * omogućava vozaču da pomoću jednostavnog pokreta napred/nazad podiže i spušta ove zaštite.

KAPACITET
ALL-TERRAIN
ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

Postavite i održavajte stabilnu brzinu kretanja u izazovnim uslovima kao što su blato,vlažna trava,led,sneg i prljavština. All Terrain Progress Control (ATPC)* funkcioniše izmedju 1.8 km/h do 30 km/h,što vam omogućava održavanje pune koncentracije pri upravljanju i pronalaženju puta pri kretanju na zahtevnim tereneima.

KONTAKTIRAJTE NAS
GAŽENJE
GAŽENJE

Range Rover Sport može da se kreće po vodi dubine do 850mm. Opcioni sistem Wade Sensing koristi senzore u retrovizorima kako bi obavestio vozača kada se nivo vode približava maksimalnoj dubini po kojoj je dozvoljeno kretanje. Ovaj sistem kontrole daje informacije u realnom vremenu i naročito je koristan ukoliko vozite noću.

PRONAĐITE NAJBLIŽI MALOPRODAJNI SALON
TERRAIN RESPONSE
TERRAIN RESPONSE

Naš jedinstveni sistem Terrain Response optimizuje motor,menjač ,diferencijal i šasiju kako bi se zadovoljili zahtevi terena.Opcioni Terrain Response 2 ima mogućnost nadogradjenog sistema na novi nivo,automatski odabira najpovoljnije postavke.Takodje uključuje dodatni mod Rock Crawl.

PREUZMITE BROŠURU
yt:uPZIFx1vTac
ODRŽIVOST
EFIKASNOST
Pogonski sklop Range Rover Sport-a inkorporira tehnologije sa niskom emisijom CO₂, kao što ne napredni inteligentni Stop/Start sistem. Ovaj sistem gasi motor kada se vozilo ne kreće tj. Kada miruje, i ponovo ga pokreće kada podignete stopalo sa pedale kočnice, čime se, između ostalog, smanjuje potrošnja goriva za 5 do 7 %. Eco režim rada koristi softver kako bi se postarao da se vozilo kreće efikasnije i ekonomičnije.
ALUMINIUM
Aluminijumska struktura Range Rover Sport-a sadrži reciklirani materijal, što kao rezultat ima manju težinu vozila, uštedu u potrošnji goriva, niži nivo emisije štetnih gasova i benefite u performansama vozila.
PRISTUP ŽIVOTNOG CIKLUSA
Kao kompanija koja se stara o zaštiti životne sredine, Jaguar Land Rover je posvećen ideji proiizvodnje vozila koja koriste odžive materijale, proizvode manje otpada i koriste manje prirodnih resursa. Range Rover Sport je dizajniran tako da se 85% ovog vozila može reciklirati, dok je 95% rekuperabilno. Kompanija konstantno ulaže sredstva u najsavremenije pogone u kojima nastoji da na što efikasniji način proizvodi vozila - koristeći što manje vode i energije, generišući što manje otpada i emitujući što manje ugljenika.
SIGURNOSNE KARAKTERISITKE
PREUZMITE BROŠURU
ISOFIX
ISOFIX punktovi na zadnjim sedištima omogućavaju da se sedišta za decu lako montiraju.
ERBEGOVI
Sveobuhvatni sistem Range Rover Sport vazdušnih jastuka za vozača i putnike predstavlja odličnu zaštitu za sve u vozilu.
SIGURNOSNI POJASEVI
Dodatnu zaštitu pružaju zatezivači sigurnosnih pojaseva koji u slučaju udarca napred smanjuju kretanje unapred.
LED FAROVI
Spoljna LED rasveta dolazi kao deo standarne opreme na modelu Range rover Sport. LED svetla su dizajnirana da isprate životni vek vozila, dakle da traju kao i samo vozilo, i pri tom koriste manje energije.
POLOŽAJ SPORTSKIH KOMANDI
Funkcija Range Rover Sport položaj sportskih komandi Command Driving Position pomaže u pružanju sigurnijeg,angažovanijeg pogona.Povižena pozicija daje vam bolju vidljivost koja doprinosi boljoj sigurnosti.
yt:mhcj81F7kLQ
POMOĆ PRI HITNOM KOČENJU (EBA)
Pomoć pri hitnom kočenju (EBA) automatski se aktivira kada vozač brzo pritisne papučicu za kočenje. Ovaj sistem poboljšava pritisak na kočnicu pomoću ABS pumpe kako bi vozač mogao da zaustavi vozilo na vreme.

Opcionalne karakteristike i njihova dostupnost mogu se razlikovati zavisno o specifikacije vozila i tržišta (modela i pogona), ili zahtevati ugradnju drugih funkcija Za više detalja kontaktirajte lokalnog prodavca ili konfigurirajte vozilo na mreži.