INFOTAINMENT

  • ONLINE MEDIJI
   ONLINE MEDIJI

   Slušajte vašu omiljenu muziku, radio ili plejliste dok se vozite. A sve to bez vašeg smartfona. Povežite vaše naloge na mrežama Deezer i Tuneln sa InControl portalom, i pristupite virektno vašim medijima preko tačskrina na vašem automobilu. Ova funkcija dostupna je samo uz paket Connect Pro.

  • NAVIGATION PRO
   NAVIGATION PRO

   Opcioni sistemi Navigation Pro 1 i Connect Pro omogućavaju da vam na dohvat ruke budu informacije o saobraćaju u najrealnijem vremenu. Sačuvajte omiljena mesta, poteze sa višestrukim dodirom kako biste istražili mape ili primali ažuriranja sa funkcije Map Care.

  • SMARTPHONE PACK

   Budući da koristi tehnologiju InControl aplikacija, ovak paket vam omogućava da kontrolišete aplikacije optimizovane za vaše vozilo na Android™ ili Apple™ telefonu a sve preko tačskrina.

  • HUD DISPLEJ
   HUD DISPLEJ

   Predstavlja ključne podatke o vozilu, uključujući brzinu, poziciju stepena prenosa i smernice za navigaciju, na vetrobranu. Ima kristalno jasnu grafiku visoke rezolucije u punoj boji, omogućavajući vam da lako pregledate sve informacije.

  • VOLAN
   VOLAN

   Zarad lakoće upotrebe, na volanu koji je opšiven kožom postavljene su ključne komande za vozilo uključujući i komande za medije i telefon. A za sportski izgled, R-Dynamic volan sadrži ulegluća od perforirane kožne za pozicioniranje dlanova.

  • REMOTE APPLIKACIJE (APLIKACIJE ZA KONTROLU FUNKCIJA U VOZILU "NA DALJINU")
   REMOTE APPLIKACIJE (APLIKACIJE ZA KONTROLU FUNKCIJA U VOZILU "NA DALJINU")

   Podesite temperaturu unutar kabine vozila pre nego što u nju uđete, zaključajte, otključajte ili pronađite vaše vozilo i pratite putovanja sa pametnog telefona ili sata. Funkcija je kompatibilna sa većinom pametnih telefona, Android Wear ™ ili Apple Watch ®.

  INOVACIJE

  • ARHITEKTURA OD LAKOG ALUMINIJUMA

   Tehnologija blagog hibrida (MHEV) 2 unapređuje potrošnju goriva na modelu Range Rover Evoque, budući da sistem sakuplja i čuva onu energiju koja bi se pri normalnim uslovima izgubila prilikom deceleracije tj usporavanja kretanja vozila. Ovu energiju MHEV koristi kako bi je vratio nazad u motor i unapredio njegovu efikasnost.

  • IGUIDE (USKORO U PONUDI)
   IGUIDE (USKORO U PONUDI)

   Priručnik za vlasnike mobilnih uređaja, iGuide osigurava da uvek imate odgovore pri ruci. Aplikacija Land Rover iGuide objašnjava sve funkcije i kontrole vašeg Range Rover Evoque-a.

  • INGENIUM
   INGENIUM

   Počev od snage, zadovoljstva u vožnji, potrošnje goriva i sveopštih performansi, niz Ingenium motora dostupnih za model Range Rover Evoque postaraće se za sve vaše potrebe.

  PERFORMANSE

  • ARHITEKTURA SUSPENZIJE
   ARHITEKTURA SUSPENZIJE

   Range Rover Evoque ima potpuno nezavisan sistem suspenzije sa dizajnom zadnjeg vešanja sa više linkova. Izuzetno kompaktna struktura sistema osigurava da nema kompromisa u zadnjem skladištenju prostora.

  • DYNAMIC MODE
   DYNAMIC MODE

   Vozila opremljena sistemom Terrain response2* imaju dodatni dinamični režim rada, koji još finije podešava suspenziju kako bi omogućio još bolju kontrolu šasije sa uravnoteženim upravljanjem i oštrijim odgovorima.

  • 9-STEPENI AUTOMATSKI PRENOS BRZINA
   9-STEPENI AUTOMATSKI PRENOS BRZINA

   kako bi osigurao da se uvek krećete u optimalnoj brzinu, maksimizovao potrošnju goriva i akceleraciju, Range Rover Evoque koristi devetostepeni automatski menjač kod koga su stepeni prenosa postavljeni sasvim blizu. Promene brzina stoga su gotovo neprimetne i lako se prilagođavaju vašem stilu vožnje.

  • KONTROLA DINAMIČKE STABILNOSTI
   KONTROLA DINAMIČKE STABILNOSTI

   Dinamicka kontrola stabilnosti (DSC) prati dinamično ponačanje vašeg Range Rover Evoque vozila , i interventiše kako bi se postigla maksimalna stabilnost vozila. DSC smanjuje obrtni momenat motora i primenjuje kočenje na odgovarajućim točkovima kako bi se korigovao pravac kretanja vozila suprotnim delovanjem na podupravljanje ili preupravljanje (Preupravljanje ili engleski oversteer znaci kada automobil skrece vise nego sto mu je dat input od strane upravljaca odnosno vozaca, odnosno kada bezi rep auta. Podupravljanje ili understeer je upravo suprotna situacija, kad nos vozila bezi iz krivine).

  PERFORMANSE

  • SISTEM LOW TRACTION LAUNCH
   SISTEM LOW TRACTION LAUNCH

   Ova funkcija obezbeđuje optimalnu kontrolu obrtnog momenta u situaciji kada krećete iz mesta mirovanja pri klizavim uslovima vožnje. Low Traction Launch3 (tj sistem koji efikasnije maksimizuje prijanjanje u situaciji kada su gume na klizavoj podlozi) je aktivan dok vaše Range Rover Evoque vozilo ne dostigne brzinu kretanja od 30km/h - odnsosno onu tačku kada se vozilo vraća natrag u selektovani režim vožnje.

  • HDC SISTEM - POMOĆ PRI KRETANJU NIZBRDO
   HDC SISTEM - POMOĆ PRI KRETANJU NIZBRDO

   HDC3 je funkcija koja pomaže vozaču tako što kontroliše kretanje vozila niz strme nizbrdice, održavajući konstantnu brzinu i primenjujući kočenje nezavisno na svakom točku.

  • GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC) - sistem koji osigurava lagano progresivno smanjenje kočne sile prilikom otpuštanja pedale kočnice na ekstremenim nagibima
   GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC) - sistem koji osigurava lagano progresivno smanjenje kočne sile prilikom otpuštanja pedale kočnice na ekstremenim nagibima

   Range Rover Evoque koristi Gradient Release Control tj. sistem koji sprečava da vozilo suviše brzo razvije ubrzanje. Ako se vozilo zaustavi i ponovo krene na uzbrdici, ovaj sistem drži kočnicu i lagano je otpušta kako nastavljate kretanje.

  • NAPREDNA SISTENCIJA ZA VUČU
   NAPREDNA SISTENCIJA ZA VUČU

   Opciona napredna pomoć za vuču4 omogućava vozaču da kontroliše pravac kretanja prilikolice prilikom vožnje unazad. Koristeći rotacioni točkić, sistem kontroliše upravljanje Range Rover Evokue-om kako bi ostvario željenu trajektoriju prikolice pomoću ekrana osetljivog na dodir.

  • SISTEM SENZORA ZA GAŽENJE PO VODI
   SISTEM SENZORA ZA GAŽENJE PO VODI

   Opcioni senzor za gaženje po vodi 5 otklanja sav stres koji možete imati čak i pri pomisli da ćete voziti kroz vodu. Ovi senzori prikazuju nivo vode okolo vozila u realnom vremenu i daju upozorenje ukoliko se vozilo približava maksimalnoj dubini gaženja od 600mm koja ujedno predstavlja i maksimalnu dubinu za ovu klasu automobila.

  • KONTROLA KRETANJA PO SVIM POVRŠINAMA (ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL)
   KONTROLA KRETANJA PO SVIM POVRŠINAMA (ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL)

   Ovaj najsavremeniji sistem omogućava vozaču da podesi i održava konstantnu brzinu kretanja u izazovnim uslovima vožnje. U suštini All Terrain Progress Control radi kao konvencionalni tempomat a funkcioniše pri brzinama od 1.8 km/h do 30km/h.

  STANDARDNE POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA

  • HITNO KOČENJE
   HITNO KOČENJE

   Ukoliko sistem detektuje potencijalni sudar, prvo šalje vizuelno upozorenje, i ukoliko vozač ništa ne preduzima, ovaj sistem automatski aktivira kočnice. Sistem radi kada se vozilo kreće pri brzinama od 5 do 80km/h a pešači ili vozači bicikala brzinom od 5 do 60km/h.

  • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE
   POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE

   Detektuje kada vozilo nenamerno napušta kretanje u okviru svoje saobraćajne trake, i primenjuje korektivni obrtni momenat na upravljač tj volan, time ohrabrujući vozača da vozilo ponovo usmeri nazad u svoju saobraćajnu traku.

  • POMOĆ PRI PARKIRANJU NAPRED I POZADI
   POMOĆ PRI PARKIRANJU NAPRED I POZADI

   Čini manevrisanje lakšim. Kada selektujete kretanje hodom unazad tj rikverc, ili ga aktivirate preko tačskirina, na ekranu se pojavljuje grafički i audio fidbek koji vam ukazuje koliko daleko ste od prepreka.

  • KAMERA POZADI
   KAMERA POZADI

   Obezbeđuje unapređenu vidljivost prilikom kretanja unazad tj vožnje rikvercom. Range Rover Evoque, i projektovana putanja kretanja prikazuju se na tačskrinu kako bi vozaču pomogli da lakše obavi parkiranje.

  OPCIJE PAKETA

  • PARKING ASISTENT

   Paket Park pack obuhvata četiri funkcije. Park Assist sistem čini paralelno i parkiranje pod pravim uglom daleko lakšim nego ikad , tako što uvodi vaše vozilo u odgovarajući prostor. Tokom čitavog procesa, na ekranu na dodir prikazane su smernice za parkiranje

  • 360° POMOĆ PRI PARKIRANJU
   360° POMOĆ PRI PARKIRANJU

   Obezbeđuje potpuno samopouzdanje prilikom manevrisanja u uskim prostorima. Senzori locirani pozadi, napred i bočno pružaju zvučni i vizuelni fidbek u realnom vremenu i time ukazuju na blizinu tj razdaljinu od prepreka.

  • MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VAŠEG VOZILA
   MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VAŠEG VOZILA

   Upozorava vas na vozila, pešake ili druge opasnosti, koji se približavaju sa obe strane. Posebno je koristan kada izlazite rikvercom sa parkinga, čak iako je vaš pregled obstruisan.

  • MONITOR ZA ČISTI IZLAZ
   MONITOR ZA ČISTI IZLAZ

   Ova funkcija pomaže putnicima da ostanu bezbedni dok izlaze iz Range Rover Evoque upozoravajući ih na opasnost od dolaska vozila i biciklista.

  • ADAPTIVNI TEMPOMAT
   ADAPTIVNI TEMPOMAT

   Paket Drivev Pack6 uključuje tri funkcije. Kada putujete u uslovima sporog saobraćaja, adaptivni tempomat će držati vaše vozilo na bezbednom rastojanju od vozila koje se kreće ispred, ukoliko dato vozilo uspori kretanje ili se potpuno zaustavi. Ukoliko se vozilo ispred zaustavi, i vaše vozilo će lagano obustaviti kretanje.

  • POMOĆ PRI DETEKCIJI MRTVOG UGLA
   POMOĆ PRI DETEKCIJI MRTVOG UGLA

   Ukoliko Range Rover Evokqe detektuje drugi automobil u vašem mrtvom uglu kada započnete da menjate traku, upozoravajuća lampica svetli u odgovarajućem ogledalu vrata, a promena u obrtni momentu volana vam pomaže da usmerite Range Rover Evoque dalje od vozila koje se približava.

  • HITNO KOČENJE PRI VELIKIM BRZINAMA
   HITNO KOČENJE PRI VELIKIM BRZINAMA

   Detektuje situaciju kada se može doći do potencijalnog frontalnog sudara sa drugim vozilom i na HUD displeju prikazuje upozorenjeza vozača da koči. Ako vozač ne reaguje, Range Rover Evoque aktivira kočnice kako bi smanjio posledice mogućeg udara. Hitno kočenje pri velikim brzinama je pomoćna funkcija za vozača koja postaje operativna u opsegu kretanja od 10-160km /h.

  • ADAPTIVNA DINAMIKA SA SISTEMOM POMOĆI PRILIKOM VOŽNJE U KOLONI
   ADAPTIVNA DINAMIKA SA SISTEMOM POMOĆI PRILIKOM VOŽNJE U KOLONI

   Paket Driver Assist Pack6 uključuje osam funkcija. Adaptivni tempomat sa kontrolom upravljanja pri kretanju u koloni potpomaže vaše upravljanje vozilom, pomaže vam da održite kretanje u s saobraćajnoj traci i bezbedno rastojanje od vozila koje se kreće ispred. Ukoliko se vozilo ispred vas zaustavi, i vaše vozilo će lagano obustaviti kretanje.

  • POMOĆ PRI DETEKCIJI MRTVOG UGLA
   POMOĆ PRI DETEKCIJI MRTVOG UGLA

   Ukoliko Range Rover Evokqe detektuje drugi automobil u vašem mrtvom uglu kada započnete da menjate traku, upozoravajuća lampica svetli u odgovarajućem ogledalu vrata, a promena u obrtni momentu volana vam pomaže da usmerite Range Rover Evoque dalje od vozila koje se približava.

  • HITNO KOČENJE PRI VELIKIM BRZINAMA
   HITNO KOČENJE PRI VELIKIM BRZINAMA

   Detektuje situaciju kada se može pojaviti potencijalni frontalni sudar sa drugim vozilom i na HUD displeju prikazuje upozorenjeza vozača da koči. Ako vozač ne reaguje, Range Rover Evoque aktivira kočnice kako bi smanjio posledice mogućeg udara. Hitno kočenje pri velikim brzinama je pomoćna funkcija za vozača koja postaje operativna u opsegu kretanja od 10-160km /h.

  • 360° SISTEM KRUŽNE KAMERE
   360° SISTEM KRUŽNE KAMERE

   Korišćenjem četiri digitalne kamere, koji su diskretno postavljeni oko vašeg Range Rover Evoque vozila, dobijate 360 ° ugao gledanja na ekranu osetljivom na dodir sa više pregleda koji su dostupni istovremeno. 360 ° podešavanje pomaže u različitim manevrima od parkiranja do ulaza i izlaza iz tesnih prostora

  • PARK ASSIST
   PARK ASSIST

   Kada se sistem aktivira, range Rover Evoque počinje sa pretragom odgovarajućeg parking mesta. Moćni i distinktivni LED farovi automatski se pale.

  • 360° POMOĆ PRI PARKIRANJU
   360° POMOĆ PRI PARKIRANJU

   Obezbeđuje potpuno samopouzdanje prilikom manevrisanja u uskim prostorima. Senzori locirani pozadi, napred i bočno pružaju zvučni i vizuelni fidbek u realnom vremenu i time ukazuju na blizinu tj razdaljinu od prepreka.

  • MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VAŠEG VOZILA
   MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VAŠEG VOZILA

   Upozorava vas na vozila, pešake ili druge opasnosti, koji se približavaju sa obe strane. Posebno je koristan kada izlazite rikvercom sa parkinga, čak iako je vaš pregled obstruisan.

  • MONITOR ZA ČISTI IZLAZ
   MONITOR ZA ČISTI IZLAZ

   Ova funkcija pomaže putnicima da ostanu bezbedni dok izlaze iz Range Rover Evoque upozoravajući ih na opasnost od dolaska vozila i biciklista.

  KOMFOR I UDOBNOST

  • PANORAMSKI KROV
   PANORAMSKI KROV

   Opcioni panoramski krov, dostupan u verziji fiksni ili klizni 7, omogućava da svetlost plavi kabinu vašeg vozila koja stoga izgleda svetlije i daje osećaj prostora koji spreman da pruži još srdačniju dobrodošlicu svojim okupantima.

  • POWERED GESTURE TAILGATE

   Powered Gesture tailgate8 pruža Vam mogućnost da otvarate i zatvarate vrata prtljažnika jednostavnim udarom stopala ispod zadnjeg dela vozila (pod uslovom ad se pametni ključ detektuje), što čini utovar stvari u prtljažnik zaista lakšim. Senzori su postavljeni sa obe strane vozila.

  • PODELJENI NASLON ZA RUKE
   PODELJENI NASLON ZA RUKE

   Svakim podijeljenim kliznim naslonom za ruke može se upravljati nezavisno, što pomaže da se maksimizuje komfor putnika na prednjoj klupi.

  • PODESIVA AMBIJENTALNA UNUTRAŠNJA RASVETA

   Sa ovom opcionom funkciom možete izabrati deset različitih boja unutrašnjeg osvetljenja ambijenta.