TEHNOLOGIJE
TOP
INFOTAINMENT
ONLAJN MEDIJI
Slušajte vašu omiljenu muziku, radio ili plej liste dok se vozite. A sve to bez vašeg pametnog telefona. Povezite vaše naloge na Deezer i Tunel platformama sa InControl portalom u vozilu, i pristupite svojim medijima direktno sa instrument table tj. touchscreen-a vozila.
CONNECTED NAVIGATION PRO
Uz pakete Connected Navigation Pro and Online Packna raspolaganju su vam ažurirane informacije o saobraćaju u realnom vremenu. Uz pomoć funkcije Map Care moćićete da sačuvate omiljena mesta, kao i da koristite "multi-gesture" pokrete kako biste istražili mape. Map Care je zapravo ažurirani navigacioni uređaj koji vam prikazuje pravi put. Zašto biste nagađali kojim putem ići kada vam ova funkcija pruža mapu sa najnovijim putnim informacijama.
SMARTPHONE PACK
Ovaj paket vam omogućava da preko tačskrina vašeg vozila kontrolišete aplikacije optimizovane za vozilo na vašem Android™ ili Apple® telefonu.
HUD DISPLEJ
Kako bi se umanjile distrakcije za vozača, opcioni HUD displej prikazuje prikazuje ključne podatke o vozilu, kao što su brzina kojom se krećete ili pravac navigacije, na vetrobranskom staklu. Ovaj displej koristi kristalno jasnu grafiku u punom koloru i visokoj rezoluciji.
VOLAN
Zarad lakoće upotrebe, na volanu koji je opšiven kožom postavljene su ključne komande za vozilo uključujući i komande za medije i telefon. A za sportski izgled, na volanu modela Discovery Sport R-Dynamic’s prisutni su i hromirani detalji u boji Noble.
REMOTE APLIKACIJA (KONTROLA FUNKCIJA NA VOZILU "NA DALJINU")
Podesite temperaturu unutar kabine vozila pre nego što u nju uđete, zaključajte, otključajte ili pronađite vaše vozilo i pratite putovanja sa pametnog telefona ili sata. Funkcija je kompatibilna sa većinom pametnih telefona, Android Wear ™ ili Apple Watch ®.
INOVACIJE
MOTORI
Od čistog užitka u vožnji do ekonomičnosti u potrošnji goriva i profinjenosti, dostupan je niz motora koji zadovoljavaju sve potrebe.
MHEV (BLAGO HIBRIDNO ELEKTRIČNO VOZILO)
MHEV je sistem hibrida koji sakuplja i čuva energiju koja se normalno gubi tokom usporavanja vozila i istu inteligentno prerađuje tj procesuira kako bi pomogao motoru da maksimizira efikasnost.
yt:LpHRVOL5b_M
IGUIDE (USKORO U PONUDI)
Priručnik za vlasnike mobilnih uređaja, iGuide osigurava da uvek imate odgovore pri ruci. Aplikacija Land Rover iGuide objašnjava sve funkcije i kontrole vašeg Discovery Sport-a.
PERFORMANSE
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
ARHITEKTURA SUSPENZIJE
Discovery Sport ima potpuno nezavisan sistem suspenzije sa dizajnom zadnjeg vešanja sa više linkova. Izuzetno kompaktna struktura sistema osigurava da nema kompromisa u zadnjem skladištenju prostora.
ADAPTIVNA DINAMIKA
Uz sistem Adaptivne dinamike, koji selektujete preko ekrana osetljivog na dodir, Discovery Sport pruža još veću kontrolu nad vozilo uz lakše rukovanje tj.upravljanje i oštrije i brže odgovore na zadate komande.
DEVETOSTEPENA AUTOMATSKA TRANSMISIJA
Kako bi osigurao da se uvek krećete u optimalnoj brzinu, maksimizovao potrošnju goriva i akceleraciju, RDiscovery Sport koristi devetostepeni automatski menjač kod koga su stepeni prenosa postavljeni sasvim blizu. Promene brzina stoga su gotovo neprimetne i lako se prilagođavaju vašem stilu vožnje.
DINAMIČKA KONTROLA STABILNOSTI (DSC)
Dinamicka kontrola stabilnosti (DSC) prati ponašanje vašeg Discovery Sport vozila , i interventiše kako bi se postigla maksimalna stabilnost vozila. DSC smanjuje obrtni momenat motora i primenjuje kočenje na odgovarajućim točkovima kako bi se korigovao pravac kretanja vozila suprotnim delovanjem na podupravljanje ili preupravljanje (Preupravljanje ili engleski oversteer znaci kada automobil skrece vise nego sto mu je dat input od strane upravljaca odnosno vozaca, odnosno kada bezi rep auta. Podupravljanje ili understeer je upravo suprotna situacija, kad nos vozila bezi iz krivine).
PERFORMANSE
SISTEM LOW TRACTION LAUNCH
Ova funkcija obezbeđuje optimalnu kontrolu obrtnog momenta u situaciji kada krećete iz mesta mirovanja pri klizavim uslovima vožnje.
HDC SISTEM - POMOĆ PRI KRETANJU NIZBRDO
HDC je funkcija koja pomaže vozaču tako što kontroliše kretanje vozila niz strme nizbrdice, održavajući konstantnu brzinu i primenjujući kočenje nezavisno na svakom točku.
GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC)
Gradient Release Control je sistem koji sprečava da vozilo suviše brzo razvije ubrzanje. Ako se vozilo zaustavi i ponovo krene na uzbrdici, ovaj sistem drži kočnicu i lagano je otpušta kako nastavljate kretanje.
NAPREDNA ASISTENCIJA ZA VUČU
apredna pomoć za vuču omogućava vozaču da kontroliše pravac kretanja prilikolice prilikom vožnje unazad. Koristeći rotacioni točkić, sistem kontroliše upravljanje Discovery Sport-om kako bi ostvario željenu trajektoriju prikolice pomoću ekrana osetljivog na dodir.
SISTEM SENZORA ZA GAŽENJE PO VODI
 senzor za gaženje po vodi otklanja sav stres koji možete imati čak i pri pomisli da ćete voziti kroz vodu. Ovi senzori prikazuju nivo vode okolo vozila u realnom vremenu i daju upozorenje ukoliko se vozilo približava maksimalnoj dubini gaženja.
KONTROLA KRETANJA PO SVIM POVRŠINAMA (ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL)
Ovaj najsavremeniji sistem omogućava vozaču da podesi i održava konstantnu brzinu kretanja u izazovnim uslovima vožnje.
STANDARDNE POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
HITNO KOČENJE
Ukoliko sistem detektuje potencijalni sudar, prvo šalje vizuelno upozorenje, i ukoliko vozač ništa ne preduzima, ovaj sistem automatski aktivira kočnice. Sistem radi kada se vozilo kreće pri brzinama od 5 do 80km/h a pešači ili vozači bicikala brzinom od 5 do 60km/h.
POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE
Detektuje kada vozilo nenamerno napušta kretanje u okviru svoje saobraćajne trake, i primenjuje korektivni obrtni momenat na upravljač tj volan, time ohrabrujući vozača da vozilo ponovo usmeri nazad u svoju saobraćajnu traku.
MONITOR ZA PRAĆENJE STANJA VOZAČA
Otkriva kada vozač počinje dea se oseća pospano. Monitor za praćenje stanja vozača vam daje rano vizuelno upozorenje kada morate da stanete i napravite pauzu.
TEMPOMAT SA LIMITEROM BRZINE
Tempomat i limiter brzine održavaju trenutnu brzinu kretanja bez podrebe za kontinuiranom upotrebom pedale akceleratora (gasa), što pomaže da se spreči umor vozača. Limiter brzine takođe omogućava da se maksimalna brzina kretanja vozila podesi uanpred.
OPCIJE PAKETA OPREME
PARK PACK
DRIVE PACK
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
PARK ASSIST
Kada se sistem aktivira, Discovery Sport počinje sa pretragom odgovarajućeg parking mesta. Vozilo će se samo dovesti u odgovarajući položaj za parkiranje.
360° POMOĆ PRI PARKIRANJU
Obezbeđuje potpuno samopouzdanje prilikom manevrisanja u uskim prostorima. Senzori locirani pozadi, napred i bočno pružaju zvučni i vizuelni fidbek u realnom vremenu i time ukazuju na blizinu tj razdaljinu od prepreka.
MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VAŠEG VOZILA
Upozorava vas na vozila, pešake ili druge opasnosti, koji se približavaju sa obe strane. Posebno je koristan kada izlazite rikvercom sa parkinga, čak iako je vaš pregled obstruisan.
MONITOR ZA ČISTI IZLAZ
Ova funkcija pomaže putnicima da ostanu bezbedni dok izlaze iz Discovery Sport-a upozoravajući ih na opasnost od dolaska vozila i biciklista.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
ADAPTIVNI TEMPOMAT
Paket Drive Pack uključuje tri funkcije. Kada putujete u uslovima sporog saobraćaja, adaptivni tempomat će držati vaše vozilo na bezbednom rastojanju od vozila koje se kreće ispred, ukoliko dato vozilo uspori kretanje ili se potpuno zaustavi. Ukoliko se vozilo ispred zaustavi, i vaše vozilo će lagano obustaviti kretanje.
POMOĆ PRI DETEKCIJI MRTVOG UGLA
Ukoliko Discovery Sport detektuje drugi automobil u vašem mrtvom uglu kada započnete da menjate traku, upozoravajuća lampica svetli u odgovarajućem spoljnem retrovizoru, a promena u obrtni momentu volana vam pomaže da usmerite Discovery Sport dalje od vozila koje se približava.
HITNO KOČENJE PRI VELIKIM BRZINAMA
Ukoliko sistem detektuje potencijalni sudar, prvo šalje vizuelno upozorenje, i ukoliko vozač ništa ne preduzima, ovaj sistem automatski aktivira kočnice. Sistem radi kada se vozilo kreće pri brzinama od 5 do 80km/h a pešači ili vozači bicikala brzinom od 5 do 60km/h.
KOMFOR I UDOBNOST
PANORAMSKI KROV
Fiksni panoramski krov omogućava da svetlost plavi kabinu vašeg vozila koja stoga izgleda svetlije i daje osećaj prostora koji spreman da pruži još srdačniju dobrodošlicu svojim okupantima.
POWERED GESTURE TAILGATE
Powered Gesture tailgate pruža Vam mogućnost da otvarate i zatvarate vrata prtljažnika jednostavnim udarom stopala ispod zadnjeg dela vozila (pod uslovom ad se pametni ključ detektuje), što čini utovar stvari u prtljažnik zaista lakšim. Senzori su postavljeni sa obe strane vozila.
BEŽIČNO PUNJENJE
Napunite svoj kompatibilni pametni telefon bez potrebe da ga priključujete na dovod za napajanje el energijom, da ili nađete i raspetljate kabl za punjenje.
KONFIGURABILNA UNUTRAŠNJA RASVETA
Sa ovom opcionom funkciom možete izabrati deset različitih boja unutrašnjeg osvetljenja za kabinu vašeg vozila.
UPOREDITE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modela za usporedbu
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Land Rover brošure
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PRONAĐITE NAJBLIŽI MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži Land Rovera maloprodajni salon

Android™ and Android Wear™ je zaštitni znak kompanije Google Inc.

Apple® and Apple Watch® je registrovani zaštitni znak kompanije Apple Inc., registrovan u US i drugim zemljama.

Opcione karakteristike i njihova dostupnost mogu se razlikovati u zavisnosti od specifikacija vozila (modela i pogonskog sklopa), ili zahtevaju ugradnju drugih delova opreme kako bi se montirale. Za više informacija, molimo Vas obratite se zaposlonima u lokalnom maloprodajnom salonu, ili konfigurišite vaše vozilo onlajn.