NOVI DISCOVERY SPORT

POTPUNO RAZLIČITI KOMPAKTNI SPORTSKI TERENAC

POGLEDAJTE FILM
TOP
UPOREDITE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modela za usporedbu
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Land Rover brošure
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PRONAĐITE NAJBLIŽI MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži Land Rovera maloprodajni salon
DIZAJN
DIZAJN ENTERIJERA

Osveženi eksterijer modela Discovery Sport zadržava iskonku ideju na temelju koje je ovaj brend osvojio brojne nagrade, a uz to donosi i nove karakteristike technologije.
POGLEDAJTE GALERIJU

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
DIZAJN ENTERIJERA

Novi enterijere donosi pregršt punih boja, zaobljene površine i, bezkompromisno, obezbeđuje trajne materijale koji su i za očekivati za jedno vozilo iz porodice sportskih terenaca, takozvanih SUV vozila.
POGLEDAJTE GALERIJU

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
RAZNOLIKOST
PAMETNO SKLADIŠTENJE

Otvoreni, svetli enterijer modela Discovery Sport pruža osećaj prostranosti - nešto što ćete bez sumnje želeti da zadržite čak iako je vaše vozilo puno prtljaga. Pametna rešenja za odlaganje unutar kabine vozila omogućuju da se izbegne "guzva" i nagomilavanje, istovremeno zadovoljavajući vašu potrebu da ponesete sve što vam je potrebno.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
AKTIVNI STIL ŽIVOTA

Uživajte u omiljenim aktivnostima na otvorenom bez potrebe da uzimate ključeve. Activity key narukvica, dostupna u okviru dodatne opreme, u potpunosti je robustna i potpuno vodootporna. Jednostavno ostavite ključeve bezbedno zaključane u vozilu i koristite narukvicu za aktiviranje da biste zaključali i otključali vaš Discoveri Sport.

ISTRAŽITE TEHNOLOGIJE
yt:4aT3pMGC77M
PERFORMANSE
TERENSKE PERFORMANSE

Discovery Sport otvara vrata za radost i slobodu koje dolaze sa terenskom vožnjom.

PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
yt:6HdlD62jMLE
GAŽENJE

Budite spokojni i sigurni čak i dok se vaše vozilo kreće kroz vodu. Sistem Wade Sensing sa senzorima u retrovizorima, obaveštava vozača o dubini vode kroz koju prolazi vozilo, i automatski upozporava vozača ukoliko se približi maksimalnoj dubini gaženja.

PRONAĐITE MALOPRODAJNI SALON
yt:oqnkhCLbmE0
VUČA

Discovery Sport može da povuče težinu do 2.500 kg. Na vozilo se može ugraditi i kuka za vuču bilo na el podešavanje (uvlačenje/izvlačenje) ili na manuelno montiranje. Kuka za vuču dolazi kao deo dodatne opreme. Imate i mogućnost da dalje unapredite raznolikost vašeg automobila tako što ćete mu dodati još neku opciju ili aksesoar iz našeg asortimana za vuču aksesoari.

PREUZMITE BROŠURU
yt:G116vB3W8eY
TEHNOLOGIJA
MATRIX LED SVETLA

Kao deo ponude iz širokog asortimana tehnologija, Matrix LED farovi koriste adaptivni snop koji se autodimuje i prilagođava jačinu svetlosti kako bi obezbedio maksimalnu vidljivost a da pri tom ne izazove zaslepljenje kod vozača koji uptavljaju vozilima iz suprotnog pravca.

ISTRAŽITE TEHNOLOGIJE
yt:OdjfEiDzOkk
TOUCH PRO

Sistem Touch Pro jasno i intuitivno isporučuje relevantne informacije i zabavne sadržaje. Pratite navigaciju na desetoinčnom ekranu na dodir.Interakcija je moguća uz pomoć "multi touch" pokreta ili glasa.

ISTRAŽITE TEHNOLOGIJE
INTERAKTIVNI DISPLEJ ZA VOZAČA

Vaša digitalna instrumentn tabla prikazuje informacije o vožnji, zabavnim sadržajima i podatke o aktivnoj sigurnosti - uključujući navigaciju, telefon i medije - jasno i bez ometanja.

ISTRAŽITE TEHNOLOGIJE
yt:3jqfwf7sPc
ISTRAŽITE TEHNOLOGIJE
INFOTAINMENT
Uz aplikaciju Remote (kontrola na daljinu), vaš Discovery Sport je spreman i čeka na avanturu. Uz pomoć vašeg pametnog telefona možete proveriti nivo goriva u rezervoaru, zaključati/otključati vozilo i podesiti željenu temperaturu unutar kabine (bilo da je potrebno prethodno zagrejati ili ohladiti vozilo).
INOVACIJE
Sledeća generacija naše Standard Driveline tehnologije unapređuje stabilnost i trakciju u klizavim uslovima vožnje ili prilikom terevanske vožnje. Uz određene motore ova tehnologija se ugrađuje kao deo standardne opreme.
DRUMSKA VOŽNJA
Uz pregršt tehnologija, uključujući “Active Driveline”tj. sistem koji omogućava automatsko prebacivanje pogona samo na prednje točkove, i konfifurabilnu dinamiku, Discovery Sport pruža uzbudljivo iskustvu u vožnji bez obzira na stanje na putevima ili na vremenske uslove.
TERENSKA VOŽNJA
Terrain Response 2 vam omogućava da lako pristupite našem 70-godišnjem iskustvom, a vozilo automatski bira najprikladniji off-road režim vožnje.
POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
Od savladavanja gradske gužve do obezbeđivanja dodatne bezbednosti u zahtevnijim uslovima vožnje, na raspolaganju Vam je pregršt inovativnih tehnologija, koje su dostupne bilo kao deo standardne ili dodatne opreme, ili u okviru određenog paketa.
KOMFOR I UDOBNOST
Idealan za hladnije klimatske uslove, grejani volan pruža dodatnu udobnost prilikom vožnje. Jednostavno se aktivira preko kontrole dodirom montirane na samom volanu.
PERFORMANSE
ADAPTIVNA DINAMIKA

Precizna dinamika i elastična vožnja isporučuju se preko sistema Adaptivne Dinamike uz praćenje položaja točkova i kretanja tela. Elektronički upravljani amortizeri optimiziraju podešavanja suspenzije i pružaju savršenu ravnotežu udobnosti, prefinjenosti i okretnosti u svakom trenutku.

POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
SISTEM KOJI USPORAVA OKRETANJE UNUTRAŠNIH TOČKOVA U KRIVINAMA

Torque Vectoring obezbeđuje responsivno, kontrolisano kretanje u krivinama i omogućava lako savladavanje čak i najizazovnijih krivina. Ovaj sistem smanjuje podupiranje (eng. understeer), tj situaciju kada automobil proklizava prednjim delom i okreće se prema spoljnjem rubu krivine. Prilikom skretanja, elektronski diferencijal i kočioni sistem u vozilu konstantno vrše ravnomernnu distribuciju obrtnog momenta između sva 4 točka.

POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
yt:B_y9K6VMH6s
REZERVOAR ZA GORIVO KAPACITETA 65 LITARA

Pronalaženje onih zabačenih mesta koja su zadržala svoj prirodni šarm je zabavno, ali to može biti frustrirajuće kada treba da tankirate gorivo nekoliko puta dok se vozite. Idite dalje i istražite više sa povećanim kapacitetom rezervoara goriva od 65 litara na modelu Discovery Sport.

POGLEDAJTE SPECIFIKACIJE
KOMFOR I UDOBNOST
PAMETNA PODEŠAVANJA

Koristeći kombinaciju ključa i pametnog telefona, Discovery Sport vas prepoznaje i može da zapamti i prizove veliki broj vaših podešavanj. Kada je funkcija učenja aktivirana, vozilo dodatno prilagođava vaše potrebe - automatski, na primer, postavlja navigaciju na vaš omiljeni put do kuće.

yt:PRiXDMH6G3A
KONEKTIVNOST

Discovery Sport ima dva USB porta i utičnicu od 12V unutar centralne konzole tj nadslona za ruke. Putnici na zadnjoj klupi takođe mogu pristupiti utičnici snage 12V kao i USB punjačima kako bi napunili baterije svog uređaja, a mogu lako pregledati i sadržaje na tabletu pomoću sistema Click & Go (Klik i go sistem je višenamenski sistem dodatne opreme za putnike u drugom redu. Ovaj sistem se fiksira između naslona za glavu sedišta i na njega se kače dalji prilozi za držanje tableta, torbe, majice ili jakne. Sistem se može lako demontirati kada nije u upotrebi).

ISTRAŽITE TEHNOLOGIJE
GREJANJE I HLAĐENJE SEDIŠTA

Kako biste uvek osigurali optimalni komfor u vozilu, bez obzira na spoljnu temperaturu vazduha, na raspolaganju vam je funkcija za grejanje i hlađenje prednjih sedišta - koja omogućava vozaču i suvozaču da nezavisno zadaju željene temperature.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
MERIDIAN AUDIO

Meridian™ audio sistem i napredna digitalna obrada zvuka omogućuju da osetite ritam muzike uz izuzetno definisan zvuk- kristalno jasne visoke tonove i pune, duboke basove, baš onako kao je umetnik želeo. Izaberite Meridian Sound, ili, ukoliko baš želite iskustvo užitka u sveobuhvatnom dubokom zvuku - Meridian Surround Sound sistem.

ISTRAŽITE MERIDIAN
JONIZACIJA VAZDUHA U KABINI

Unapređujući zdravlje i vozača i putnika, tehnologija jonizacije vazduha sa Nanoe ™ tehnologijom poboljšava kvalitet vazduha u kabini vozila uklanjanjem alergena, virusa, bakterija u vazduhu i pratećih mirisa.

ISTRAŽITE TEHNOLOGIJE
BEZBEDNOST
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
ISOFIX
ISOFIX punktovi na zadnjim sedištima omogućavaju da se sedišta za decu lako montiraju.
ERBEGOVI
Sveobuhvatni Discovery Sport sistem od osam vazdušnih jastuka za vozača i putnike predstavlja odličnu zaštitu za sve u vozilu.
DINAMIČKA KONTROLA STABILNOSTI
Dinamicka kontrola stabilnosti (DSC) prati dinamično ponačanje vašeg Range Rover Evoque vozila , i interventiše kako bi se postigla maksimalna stabilnost vozila. DSC smanjuje obrtni momenat motora i primenjuje kočenje na odgovarajućim točkovima kako bi se korigovao pravac kretanja vozila suprotnim delovanjem na podupravljanje ili preupravljanje.
POGONSKI SISTEM
Discovery Sport koristi najnovije sigurnosne tehnologije, uključujući elektroničnu raspodelu sile kočenja, koja automatski menja snagu sile kočenja na svakoj osovini kako bi se smanjio zausatavni put (tj. razdaljina do zaustavljanja vozila), a pritom zadržava stabilnost i sposobnost upravljanja vozilom.
HITNO KOČENJE
Pomoć pri kočenju u slučaju nužde prepoznaje kada se kočnice primenjuju brzo, ali bez potrebne sile kako bi se maksimizirala učinkovitost zaustavljanja. Ova funkcija povećava pritisak kočnice kako bi se osiguralo da se zaustavite na vreme. Svetla upozorenja o opasnosti se aktiviraju automatski tokom naglog kočenja.
HITNO KOČENJE PRI KRETANJU U VELIKIM BRZINAMA
Ova opciona funkcija detektuje situaciju pri kojoj se može javiti potencijalni frontalni sudar sa drugim vozilom i prikazuje upozorenje, upozoravajući vozača da koči. Ako vozač ne reaguje, Discovery Sport aktivira kočnice kako bi smanjio ozbiljnost mogućeg udara. Funkcija hitnog kočenja dolazi kao deo standardne opreme na ovom modelu.

Meridian je registrovani zaštitni znak kompanije Meridian Audio Ltd.
Nanoe ™ je zaštitni znak kompanije Panasonic Corporation.
Opcione karakteristike i njihova dostupnost mogu se razlikovati u zavisnosti od specifikacija vozila (modela i pogonskog sklopa), ili zahtevaju ugradnju drugih delova opreme kako bi se montirale. Za više informacija, molimo Vas obratite se zaposlonima u lokalnom maloprodajnom salonu, ili konfigurišite vaše vozilo onlajn.