RAZNOLIKOST

DISCOVERY SPORT - RAZLIČIT DO ONE MERE DO KOJE ŽIVOT TO NALAŽE

TOP
PRTLJAŽNI PROSTOR
#component-4
KOMFOR I UDOBNOST
#component-7
BEZBEDNOST
#component-10
STANDARDNE POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
#component-13
OPCIJE PAKETA
#component-15
IZABERITE SVOJ MODEL
#component-21
UPOREDITE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modela za usporedbu
PREUZMITE BROŠURU
Saznajte više o Land Rover vozilima
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PRONAĐITE DILERA
Potražite najbliži Land Rovera maloprodajni salon
PRTLJAŽNI PROSTOR

Discovery Sport obezbeđuje optimalnu iskoristivost prostora, pri čemu okupanti vozila tj putnici uživaju u maksimalnom mogućem nivou konfora i na raspolaganju im je zaista dovoljan prostor za odlaganje stvari.

5+2 SEDIŠTA
5+2 SEDIŠTA

157 litaraUz dovoljno prostora za Vas i šestoro vaših prijatelja u vozilu, vrednost mokre zapremine koja zadaje industrijski standard ide čak do 157* litara (zapremina koja je izmerena simuliranjem teretne mase ispunjene tečnošću, wet volume). Ova vrednost jednaka je suvoj zapremini vozila (dry capacity . masa praznog vozila sa vozačem) od 115* litara, mereno koristeći čvrste blokove.


5 SEDIŠTA
5 SEDIŠTA

1179 litaraSpakujte svu dodatnu opremu koja vam je potrebna. Standardna konfiguracija od 5sedišta pruža mogućnost za iskoristivost wet volume zapremine od 1,179* litara (wet volume - zapremina koja je izmerena simuliranjem teretne mase ispunjene tečnošću), sa iskoristivom suvom zapreminom vozila od 963* litra (dry volume - zapremina merena koristeći kao mernu jedinicu ćvrste blokove odobrene za upotrebu od strane Udruženja predstavnika automobilske industrije Nemačke (Verband Der Automobilindustrie/VDA Automotive), praktično, ovo je masa praznog vozila sa vozačem).

4 SEDIŠTA
4 SEDIŠTA

1302 litaraSklopite jedno od zadnjih sedišta i iskoristite dodatnu vrednost wet volume zapremine koja sa ovom konfiguracijom dostiže vrednost od 1,302* litra (wet volume - zapremina koja je izmerena simuliranjem teretne mase ispunjene tečnošću). Sklopivši samo jedno sedište, sada možete spakovati sve one dodatne stvarčice koje su preostale, što znači da se suva zapremina vozila uvećava na 1,085*litara (dry volume - zapremina merena koristeći kao mernu jedinicu ćvrste blokove odobrene za upotrebu od strane Udruženja predstavnika automobilske industrije Nemačke (Verband Der Automobilindustrie/VDA Automotive), praktično, ovo je masa praznog vozila sa vozačem).

3 SEDIŠTA
3 SEDIŠTA

1548 litaraPutujte sa dva prijatelja bez ugrožavanja nečijih stvari, ova konfiguracija Discovery Sport-a omogućavawet volume zapreminu od 1.548 * litara, sa upotrebljivim dry volume kapacitetom od 1.330* litara. (wet volume - zapremina koja je izmerena simuliranjem teretne mase ispunjene tečnošću; dry volume - zapremina merena koristeći kao mernu jedinicu ćvrste blokove odobrene za upotrebu od strane Udruženja predstavnika automobilske industrije Nemačke (Verband Der Automobilindustrie/VDA Automotive), praktično, ovo je masa praznog vozila sa vozačem)

2 SEDIŠTA
2 SEDIŠTA

1794 litaraAko sklopite zadnju klupu, tj drugi red sedišta, lako možete poneti veće predmete sa sobom. Kapacitet skladištenja se povećava na 1,794 * litra. Dry volume kapacitet dostiže 1.574 * litara. (dry volume - zapremina merena koristeći kao mernu jedinicu ćvrste blokove odobrene za upotrebu od strane Udruženja predstavnika automobilske industrije Nemačke (Verband Der Automobilindustrie/VDA Automotive), praktično, ovo je masa praznog vozila sa vozačem)

Vlažna zapremina je industrijski standard, koji se meri punjenjem tovarnog prostora tečnošću. Suva zapremina meri se čvrstim blokovima (200 k 50 k 100 mm), pokazujući količinu praktičnog prostora u vozilu.

KOMFOR I UDOBNOST
UNUTRAŠNJI RETROVIZOR SA MONITOROM ZA JASAN IZLAZ
UNUTRAŠNJI RETROVIZOR SA MONITOROM ZA JASAN IZLAZ

Prostor za odlaganje pozadi, koji je po svojim dimenzijama na ovom automobilu vodeći u klasu, idealan za sve što vašoj porodici treba na putu, ali kako ćete vi da vidite iza svih vaših putnika i njihovih stvari? Uz unutrašnji retrovizor sa monitorom za jasan izlaz uzivaćete u nesmetanom pregledu, bez obzira ko ili šta je iza vas.

yt:ekTZu2pQNCc
KAPACITET REZERVOARA ZA GORIVO
KAPACITET REZERVOARA ZA GORIVO

Ponalaženje onih skrovitih mesta koja su zadržala svoj prirodni šarm je i te kako zabavno, ali može biti frustrirajuće kada na putu morate dopuniti gorivo nekoliko puta. Kapacite rezervoara za gorivo za benzin na modelu Discovery Sport od 67 litara i 65 litara za dizel, pruža Vam mogućnost da idete dalje i istražujete više.

PAMETNO SKLADIŠTENJE
Uz pomoć funkcije el otvaranje/zatvraranja vrata prtljažnika možete lako otvoriti ili zatvoriti zadnja vrata pomoću ključa, tastera u kabini vozila, ili pomoću diskretnih tastera na prtljažnim vratima.
CABIN AIR IONISATION
Unapređujući dobrobit kako vozača tako i putnika, jonizacija vazduha u kabini sa Nanoe™ tehnologijom poboljšava kvalitet vazduha unutar kabine vozila tako što iz vazduha odstranjuje alergene, viruse, bakterije u vazduhu, kao i sve druge patogene čestice a ujedno odstranjuje i neprijetne mirise.
SKLADIŠTENJE
Otvorena, svetla unutrašnjost Discovery Sport-a pruža osećaj prostora - nešto što ćete bez sumnje želeti da održite, čak i sa punim vozilom. Pametna rešenja za skladištenje vam omogućavaju da izbegavate nered dok sa sobom nosite sve što vam je potrebno.
AKTIVNI STIL ŽIVOTA
Uživajte u omiljenim aktivnostima na otvorenom bez potrebe da uzimate ključeve. Activity key narukvica, dostupna u okviru dodatne opreme, u potpunosti je robustna i potpuno vodootporna. Jednostavno ostavite ključeve bezbedno zaključane u vozilu i koristite narukvicu za aktiviranje da biste zaključali i otključali vaš Discoveri Sport.
BEZBEDNOST

Dizajniran kako bi pružio optimalnu bezbednost, Discovery Sport uključuje mnoštvo karakteristika i funkcija koje imaju za cilj da zaštite Vas kao vozača ali i vaše putnike.

KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
ISOFIX
ISOFIX punktovi na zadnjim sedištima omogućavaju da se sedišta za decu lako montiraju.
ERBEGOVI
Sveobuhvatni Discovery Sport sistem od osam vazdušnih jastuka za vozača i putnike predstavlja odličnu zaštitu za sve u vozilu.
POGONSKI SISTEM
Discovery Sport koristi najnovije bezbednosne tehnologije, uključujući elektronsku raspodelu sile kočenja - koja automatski menja silu kočenja na svakoj osovini kako bi se minimizovala razdaljina do zaustavljanja vozila, a istovremeno zadržava stabilnost i sposobnost upravljanja vozilom.
MATRIX LED SVETLA

Deo našeg asortimana tehnologija, matriks LED farovi poseduju adaptivni snop koji se zatamnjuje i prilagođava kako bi pružio maksimalnu vidljivost bez zaslepljenja nadolazećeg saobraćaja.

yt:OdjfEiDzOkk
STANDARDNE POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
HITNO KOČENJE
Pomoć pri kočenju u slučaju nužde prepoznaje kada se kočnice primenjuju brzo, ali bez potrebne sile kako bi se maksimizirala učinkovitost zaustavljanja. Ova funkcija povećava pritisak kočnice kako bi se osiguralo da se zaustavite na vreme. Svetla upozorenja o opasnosti se aktiviraju automatski tokom naglog kočenja.
POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE
Detektuje kada vozilo nenamerno napušta kretanje u okviru svoje saobraćajne trake, i primenjuje korektivni obrtni momenat na upravljač tj volan, time ohrabrujući vozača da vozilo ponovo usmeri nazad u svoju saobraćajnu traku.
POMOĆ PRI PARKIRANJU NAPRED I POZADI
Čini manevrisanje lakšim. Odaberite Rikverc na menjaču (Reverse), ili aktivirajte ovaj način kretanja preko touchscreen-a, i na ekranu se pojavljuju grafičke smernice i zvučne informacije koje vas upocuju na to koliko ste blizu tj daleko od obližnjih prepreka.
KAMERA POZADI
Obezbeđuje unapređenu vidljivost prilikom kretanja unazad tj vožnje rikvercom. Discovery Sport, i projektovana putanja kretanja prikazuju se na tačskrinu kako bi vozaču pomogli da lakše obavi parkiranje.
OPCIJE PAKETA

Na Vama je da izaberete jedan od mnogih paketa dodatne opreme koji su vam na raspolaganju kako biste unapredili sopstevno iskustvo u vožnji.

PARK PACK
DRIVE PACK
DRIVER ASSIST PACK
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
PARK ASSIST
Kada se sistem aktivira, Discovery Sport počinje sa pretragom odgovarajućeg parking mesta. Vozilo će se samo dovesti u odgovarajući položaj za parkiranje.
360° POMOĆ PRI PARKIRANJU
Obezbeđuje potpuno samopouzdanje prilikom manevrisanja u uskim prostorima. Senzori locirani pozadi, napred i bočno pružaju zvučni i vizuelni fidbek u realnom vremenu i time ukazuju na blizinu tj razdaljinu od prepreka.
MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VAŠEG VOZILA
Upozorava vas na vozila, pešake ili druge opasnosti, koji se približavaju sa obe strane. Posebno je koristan kada izlazite rikvercom sa parkinga, čak iako je vaš pregled obstruisan.
MONITOR ZA ČISTI IZLAZ
Pomaže putnicima da ostanu bezbedni dok izlaze iz Discovery Sport-a upozoravajući na približavanje opasnosti, poput prolazećih vozila i biciklista.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
ADAPTIVNI TEMPOMAT
Paket Drive Pack uključuje tri funkcije. Kada putujete u uslovima sporog saobraćaja, adaptivni tempomat će držati vaše vozilo na bezbednom rastojanju od vozila koje se kreće ispred, ukoliko dato vozilo uspori kretanje ili se potpuno zaustavi. Ukoliko se vozilo ispred zaustavi, i vaše vozilo će lagano obustaviti kretanje.
POMOĆ PRI DETEKCIJI MRTVOG UGLA
Ukoliko Discovery Sport detektuje prisustvo drugog vozila u vašem mrtvom uglu u trenutku kada kada Vi započnete sa preticanjem, lampica upozorenja počinje da svetli na odgovarajućem spoljnom retrovizorua, dok vas obrtni moment upravljača podstiče da svoje vozilo upraviti dalje od mogućeg sudara.
HITNO KOČENJE PRI VELIKIM BRZINAMA
Ova opciona funkcija otkriva kada se može dogoditi prednji sudar sa drugim vozilom i prikazuje upozorenje, upozoravajući vozača da koči. Ako vozač ne reaguje, Discovery Sport aktivira kočnice kako bi umanjio ozbiljnost mogueg udara. Sistem hitnog kočenja ugrađen je u svako vozilo i predstavlja deo standardne opreme.
KREIRAJTE SOPSTVENI MODEL
ADAPTIVNI TEMPOMAT SA ASISTENCIJOM PRI UPRAVLJANJU
Paket Driver Assist Pack uključuje funkcije koje su u ponudi i u okviru Park Pack paketa kao i kod paketa Drive Pack. Adaptivni tempomat sa asistencijom prilikom upravljanja pruža podršku vozaču dok upravlja vozilo, pomažući da vozilo zadrži pravac kretanja u okviru svoje saobraćajne trake, kao i bezbednu udaljenost od vozila koje se kreće ispred. Motor, kočnice i sistem za upravljanje reaguju automatski.
SENZORI ZA GAŽENJE PO VODI
Ovaj sistem uklanja sav stres koji može nastati akda prelazite preko vodenih površina. Senzori za gaženje po vodi prikazuju informaciju u realnom vremenu o nivou vode oko vašeg vozila i upozoravaju vozača ukoliko se približava maksimalnoj dubini gaženja za Discovery Sport.
360° KRUŽNA KAMERA
Koristeći četiri digitalne kamere diskretno postavljene oko Discovery Sport-a, na ekranu na dodir pruža vam se pogled od 360°, sa više uglova kamere istovremeno.
IZABERITE SVOJE DISCOVERY SPORT VOZILO

Izaberite jedan od četiri modela i dva stila karoserije, od kojih svaki nudi jednistvenu osobenost i dodatne funkcije.

IZABERITE SVOJ MODEL
UPOREDITE NAŠA VOZILA
Dodajte do tri modela za usporedbu
PREUZMITE BROŠURU
Pogledajte i preuzmite najnovije Land Rover brošure
PRIJAVITE SE ZA TEST VOŽNJU
Organizujte test vožnju na putu,pozovite najbližeg prodavca
PRONAĐITE NAJBLIŽI MALOPRODAJNI SALON
Potražite najbliži Land Rovera maloprodajni salon

*Brojka predstavlja vrednost za konfiguraciju kada su sedišta potpuno napred i nisu nagnuta.

Opcione karakteristike i njihova dostupnost mogu se razlikovati u zavisnosti od specifikacija vozila (modela i pogonskog sklopa), ili zahtevaju ugradnju drugih delova opreme kako bi se montirale. Za više informacija, molimo Vas obratite se zaposlonima u lokalnom maloprodajnom salonu, ili konfigurišite vaše vozilo onlajn.

Vozači bi trebalo da koriste sve pomoćne funkcije u automobilu samo ako su sigurni da je upotreba istih bezbedna. Vozači moraju osigurati da u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad vozilom.

Nanoe ™ je zaštitni znak kompanije Panasonic Corporation.