Infotainment

 • TOUCH PRO DUO
  TOUCH PRO DUO

  Touch Pro Duo,naš novi Touchscreen sistem koji dolazi kao deo standardne opreme,omogućava korisniku da istovremeno vidi više funkcija odjednom. Na primer,možete koristiti navigacioni sistem u gornjem ekranu dok su na donjem ekranu prikazani medijski sadržaji.

 • VOLAN
  VOLAN

  Jedinstveni,skriveni prekidači na volanu smanjuju broj kontrola u kabini.Ovi prekidači ostvaruju niz funkcija koje želite da vozilo obavlja. U kombinaciji sa interaktivnim dispejom za vozača, sada možete koristiti funkcije kao što su mediji i pametni telefoni i njima u potpunosti upravljati pomoću novih kontrola na volanu.Ovime se znatno unanjuje distrakcija za vozača.

 • INTERAKTIVNI DISPEJ ZA VOZAČA
  INTERAKTIVNI DISPEJ ZA VOZAČA

  Sa izuzetno oštrom rezolucijom ,ovaj sistem koristi opcioni interaktivni dispej za vozača od 12.3 inča.Možete uspostaviti interakciju sa ovim displejom i kontrolisati medije, upućivati i primati telefonske pozive, itd. U mogućnosti ste da izaberete tri različite postavke ekrana : Dual Dial, Single Dial ili Extended.

 • ZABAVA NA ZADNJEM SEDIŠTU
  ZABAVA NA ZADNJEM SEDIŠTU

  Ovaj opcioni sistem koristi dva ekrana od 8-inča u naslonima za glavu,na kojima mogu da se gledaju filmovi i Tv kanali,uključujući i digitalne kanale. Svaki ekran se nezavisno kontroliše.Sistem ima dva USB 3.0 porta,jedan HDMI i Mobile High-Definition Link koji podržava većinu pametnih telefona,tableta i drugih uredjaja. Na raspolaganju su vam i dva seta WhiteFire® slušalica i bežični daljinski upravljač.

 • REMOTE
  REMOTE

  Remote je multifunkcionalna aplikacija koja vam omogućava da pomoću vašeg pametnog telefona ili sata* nadgledate kao i da vršite interakciju sa vašim Range Rover Velar vozilom. Upalite vozilo "sa daljine"** kako bi pripremili odgovarajuću temperaturu unutar kabine, zaključajte ili otključajte vozilo, locirajte vaš Range Rover Velar na mapi i pratite vašu putanju kretanja - sve to putem ove aplikacije. *Samo na kompatibilnim uređajima **Dostupno samo uz funkciju Daljinsko tempiranje klime (Timed Climate with remote Control).

 • INCONTROL KONEKTIVNOST
  INCONTROL KONEKTIVNOST

  InControl unapređuje karakteristike Range Rover Velar konektivnosti i infotainment-a. Postoji i mogućnost dodavanja Connect Pro usluga,tehnologije i aplikacije za vas i vaše putnike koji će dati najviši nivo u povezivanju i udobnosti.Karakteristike uključuju InControl Apps, Remote Premium i Pro Services, uključujući i Wi-Fi Hotspot.

Inovacije

 • INGENIUM MOTORI
  INGENIUM MOTORI

  Ingenium je najsavremeniaj generacija Land Rover motora u potpunosti konstruisanih od aluminijuma. Ovi motori su lakši , efikasniji i sa manjom potrošnjom goriva u odnosu na svoje prethodnike, a koriste najsavremenije inovacije kao što su Continuous Inlet Variable Valve Lift sistem,kako bi se unapredio svaki aspekt performansi,unapredila ekonomičnost potrošnje goriva i smanjila emisija CO2.

 • ARHITEKTURA OD LAKOG ALUMINIJUMA
  ARHITEKTURA OD LAKOG ALUMINIJUMA

  Range Rover Velar aluminijumsko kućište dizajnirano je za optimalnu bezbednost,snagu i veću efikasnost.Legure visoke ćistoće i damping paneli visoke gustine ugradjuju se kako bi se se smanjila težina bez ugrožavanja bezbednosti.

 • LAND ROVER IGUIDE
  LAND ROVER IGUIDE

  land Rover iGuide aplikacija koristi najnoviju tehnologiju uvećane realnosti kako bi vozaču pojasnila sve karakteristike i vozila i kontrole na modelu Range Rover Velar. Ova aplikacija radi na principu enke vrste priručnika za vlasnike mobilnih telefona i stara se da uvek pri ruci imate odgovor na svako pitanje.

Performanse

 • TORQUE VECTORING -sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama
  TORQUE VECTORING -sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama

  Torque Vectoring obezbeđuje kontrolisano i responsivno kretanje u krivinama, anradi zajedno sa inteligentnom dinamikom pogona. Ova dva sistema zajedno balansiraju distribuciju obrtnog momenta motora na četiri točka, i time obezbeđuju stabilnost vozila.

 • ADAPTIVNA DINAMIKA
  ADAPTIVNA DINAMIKA

  Ovaj sistem pruža savršenu ravnotežu vožnje i kontrole tako što nudi kontinuirano varijabilna podešavanja amortizera. Prati kretanje vozila do 500 puta u sekundi i odgovara na vaše inpute kao i na uslove puta kako bi se obezbedila udobna, uravnotežena vožnja.

 • DINAMIČNA KONTOLA STABILNOSTI (DSC)
  DINAMIČNA KONTOLA STABILNOSTI (DSC)

  Dinamična kontrola stabilnosti (DSC) prati dinamično ponašanje vozila i interveniše ako utvrdi da vozilo ne reaguje na komandu vozača.Ova funkcija pomaže da se ostvari konektovana, balansirana i bezbedna vožnja, vožnja u kojoj ćete uživati bez obzira da li se krećete po drumu ili terenu.

 • KONTROLA STABILNOSTI VOZILA
  KONTROLA STABILNOSTI VOZILA

  Roll Stability Control (RSC), sistem za kontrolu stabilnosti vozila, je integrisan sa srodnim sistemom Dynamic Stability Control (DSC) kao bi se smanjila mogućnost prevrtanja,pružajući mogućnost da se zaobidje prepreka ili drugo vozilo na putu. Ovaj sistem prati kretanje vozila i usmerava snagu da otkrije bilo kakav potencijalni rizik od prevrtanja.Ako se otkrije bilo koji rizik,kočenje se primenjuje na spoljnom prednjem točku za smanjenje snage koja smanjuje stabilnost.

Performanse

 • AKTIVNA BLOKADA DIFERENCIJALA
  AKTIVNA BLOKADA DIFERENCIJALA

  Aktivna zadnja bokada diferencijala * nudi dodatnu korist za vuču na uglovima i bolje prijanjanje točova u uslovima terenske vožnje.To se ostaruje pomoću kontrole klizanja izmedju levih i desnih točkova na zadnjoj osovini.
  *Opcija za D300 i P380 pogonski sistem .

 • PREBACIVANJE SILE NA TOČKOVE KOJE IMAJU BOLJI KONTAKT SA POVRŠINOM (PODLOGOM)
  PREBACIVANJE SILE NA TOČKOVE KOJE IMAJU BOLJI KONTAKT SA POVRŠINOM (PODLOGOM)

  Na klizavom terenu,kao što su trava i sneg,obrtni moment može biti uravnotežen izmedju prednji i zadnjih točkova kako bi bila maksimalna vuča.U ektremnim uslovima gde samo prednji točkovi imaju vuču,do 100% snaga motora može biti distribuirana na prednje točkove.

 • ELEKTRONSKA SUSPENZIJA
  ELEKTRONSKA SUSPENZIJA

  Najsavremeniji sistem elektronske suspenzije pneumatika an sva četiri ugla obezbeđuje izuzetnu artikulaciju točkova i unapređujue stabilnost vozila. Sposoban da savlada najteže situacije, ovaj sistem je projektovan tako da održava Range Rover Velar vozilo u stabilnom stanju bez obzira na to koliko grub teren po kome se vozilo kreće. Za kvalitet vožnje bez presedana, sistem besprekorno podešava visine kada je to neophodno.Za kvalitet vožnje bez presedana, sistem besprekorno podešava visine kada je to neophodno. *Ugrađen kao deo standardne opreme za D300 i P380, opciono na D180, D240, i P300 pogonskom sistemu

 • TERRAIN RESPONSE
  TERRAIN RESPONSE

  Standardni Range Rover Velar model, Terrain Response omogućava vozaču da optimizuje rad motora, transmisiju (prenos brzina), centralni diferencijal i šasiju kako bi izašao u susret zahtevima terena,izborom jednog od lako prepoznatljivog režima vožnje.Terrain Response 2 automatski prati trenutne uslove vožnje i sistematično bira najpodesnija podešavanja za teren po kome se vozilo kreće.

 • SISTEM NAPREDNE VUČE
  SISTEM NAPREDNE VUČE

  Ova tehnologija omogućava da kontrolišete pravac kretanja prikolice prilikom vožnje unazad. Pomoću rotacionog Terrain response 2 kontrolora, ova opcija kontroliše upravljanje vozilom kako bi se ostvarila željena putanja kretanja prikolice. Na ekranu na dodir prikazuju se informacije o trenutnom i željenom kretanju prikolice.

 • HDC sistem - Pomoć pri spuštanju nizbrdo
  HDC sistem - Pomoć pri spuštanju nizbrdo

  HDC je deo standardne opreme na svim land rover vozilima održavanjem konstantne brzine i nezavisnim kočenjem na svakom točku, HDC sistem mogućava vozaču da se kontrolisano spušta preko neravnog terena sa jakim nagibom. Hill Start Assist (asistencija pri kretanju na uzbrdici), koja dolazi kao deo standardne opeme,osigurava da vozilo ne krene unazad jer započinje kretanje na uzbrdici..

Standardne pomoćne funkcije za vozača

 • SISTEM AUTONOMNOG HITNOG KOČENJA
  SISTEM AUTONOMNOG HITNOG KOČENJA

  U slučaju predviđanja eventualnog sudara izmedju 5 i 80 kph , sistem autonomnog hitnog kočenja (AEB) daje zvučni signal za preteći sudar, ostavljajući vam vreme da preduzmete odgovarajuće mere. Ukoliko ne reagujete na ovo upozorenje, sistem aktivira kočnice kako bi pomogao da se umanje posledice eventualnog sudara.

 • UPOZORENJE PRI PRELASKU U SUPROTNU SOBRAĆAJNU TRAKU
  UPOZORENJE PRI PRELASKU U SUPROTNU SOBRAĆAJNU TRAKU

  Upozorenje pri prelasku u suprotnu saobraćajnu traku pomaže da duga putovanja budu mnogo sigurnija. Sistem deterkuje kada vaš automobil prelazi iz jedne trake u drugu traku i vizuelno vas obaveštava blagom vibracijom na volanu.

 • KAMARE ZA POMOĆ PRI PARKIRANJU UNAZAD
  KAMARE ZA POMOĆ PRI PARKIRANJU UNAZAD

  Kamera za pomoć pri parkiranju unazad omogućava da se lakše i sigurnije parkira u tesnom prostoru.Izaberite Reverse i senzore u zadnjem braniku koji se automatski aktiviraju.Ekran osetljiv na dodir i zvuk daje povratnu informaciju o blizini prepreke pri parkiranju.

 • TEMPOMAT SA LIMITIROM BRZINE
  TEMPOMAT SA LIMITIROM BRZINE

  Kada se krećete na autoputu ili putujete u gustom saobraćaju, ovaj sistem će, bez potrebe da se koriste pedale,držati vaše vozilo na bezbednoj udaljenosti od onog ispred, bilo da je potrebno da se kretanje uspori ili zaustavi.

Packs Opcije

 • VOŽNJA
  VOŽNJA

  Drive Pack nudi niz funkcija dizajniranih da bi vas i vaše putnike osigurao,uključujući :
  - Praćenje stanja vozača
  - Praćenje mrtvog ugla
  - Prepoznavanje saobraćajnih znakova

 • DRIVE PRO
  DRIVE PRO

  Drive Pro Pack čini svako putovanje još sigurnije i opuštenije.Poseduje Drive Pack, plus:
  - Pomoć pri održavaju odgovarajuće saobraćajne trake
  - Praćenje mrtvog ugla
  - Adaptivni tempomat

 • PARK
  PARK

  Park Pack je tu da vam pomogne sa manevrisanjem na uskim mestima i u urbanim sredinama,on ima:
  - 360° Pomoć pri parkiranju
  - Praćenje saobraćaja koji dolazi iza vašeg vozila

 • PARK PRO
  PARK PRO

  Park Pro Pack omogućava da parkirate i manevrišete lako i bezbedno u i van uskih prostora.Poseduje :
  - Praćenje saobraćaja koji dolazi iza vašeg vozila
  - Park Assist

Konfor i udobnost

 • KONFIGURACIJE AMBIJENTALNOG OSVETLJENJA
  KONFIGURACIJE AMBIJENTALNOG OSVETLJENJA

  Ova izborna funkcija vam omogućava da menja boju i nijansu,menja ambijent kabine i da je prilagodi vašem raspoloženju.Postoji ukupno deset boja.

 • RAZDVOJENI NASLON ZA RUKE
  RAZDVOJENI NASLON ZA RUKE

  Razdvojeni, klizni nasloni za ruke koji su potpuno nezavisni pomažu da se maksimizuje pojedinačan komfor putnika u vozilu.

 • KONTROLA KLIME U ČETIRI ZONE
  KONTROLA KLIME U ČETIRI ZONE

  Ovaj izborni sistem omogućava odvojene kontrole klime za vozača i suvozača,kao i one na svakoj strani u drugom redu sedišta.Uključujući i dodatne otvore na B-stubu.

 • AUTOMATSKI PRISTUP VISINA
  AUTOMATSKI PRISTUP VISINA

  Da bi ste uživali u još većem nivou udobnosti,automatski pristup visini,kao deo opcione elektronske pneumatike *,vam omogućava da se udje u vozilo kao i da se izadje sa većom lakoćom jer kao funciju imaju smanjenja vozila za 40 mm.
  *Standard na V6 motoima. Opciono na D420.