Infotainment

 • VOLAN
  VOLAN

  Jedinstveni prekidači na volanu koji su skriveni dok se ne upale, smanjuju broj kontrola unutar kabine i obavljaju niz funkcija. Funkcije koje se redovno koriste, kao što su mediji, mogu se u potpunosti koristiti i podešavati sa volana, u kombinaciji sa interaktivnim displejom za vozača.

 • ZABAVA NA ZADNJEM SEDIŠTU
  ZABAVA NA ZADNJEM SEDIŠTU

  Opcioni sistem zabave na zadnjem sedištu (Rear Seat Entertainment) dolazi uz dva osmoinčna ekrana na dodir,ugradjenih u zadnju stranu prednjeg naslona za glavu ili deseto inčni ekran osetljiv na dodir visoke rezolucije.Oba ekrana dolaze sa WhiteFire® digitalnim bežičnim slušalicama, HDMI, mobilnim HD linkom, USB konektorom

 • PREPOZNAVANJE GLASA
  PREPOZNAVANJE GLASA

  InControl sistem za prepoznavanje glasa razume govorne instrukcije kako biste mogli da komunicirate sa vašim vozilom i aplikacijama,da uputite poziv ili da izaberete muzičku numeru,bez gubitka koncentracije pri vožnji.

 • INCONTROL APLIKACIJE
  INCONTROL APLIKACIJE

  InControl Apps predstavlja optimiyovan i interaktivni skup aplikacija koje omogućavaju praćenje medija,usluge zasnovane na jednoj ili više lokacija-preko USB porta.

 • PRO USLUGE
  PRO USLUGE

  Pro Services pružaju informacije o protoku saobraćaja u realnom vremenu i obezbeđuju navigaciju "od vrata do vrata", tj od tačke A do tačke B.

 • PROTECT
  PROTECT

  Koristite Protect kako bi snimili putovanja, na daljinu proverili nivo goriva, sa lakoćom pronašli parkirano vozilo ili proverili da niste ostavili možda otvoren prozor. Ova usluga uključuje i funkciju Optimised Land Rover Assistance (optimizovana Land Rover asistencija).

Meridian™ AUDIO SYSTEM

Odlična definicija kristalno jasnih i potpuno dubokih basova-isporučuju zvuk kroz pažljivo uredjenih 13 zvučnika uključujući i dvokanalni subwoofer.

Istražite Meridian™

Meridian™ SURROUND AUDIO SISTEM

Zvuk u vozilu je pun i jasan popun zvuka katakterističnoh za izvođenja uživo -a sve to zahvaljujući posebnom rasporedu 19 zvučnika (napred,pozadi i sa strane), uključujući i jedan dual channel sabfufer. Sve to spaja Trifield™ tehnologija,a Vi besprekorno kontrolišete pomoću Touch Pro Duo sistema.

Istražite Meridian™

Meridian™ SIGNATURE AUDIO SISTEM

Prvoklasna Trifield™ 3D tehnologija uzdiže kružni zvuk na veći nivo. Signature audio sistem uključuje 23 zvučnika kao i jedan dual chanenel sabvufer. Neverovatno autentičan, ovaj sistem pruža nezaboravan osećaj unutar kabine.

Istražite Meridian™

Inovacije

 • PHEV (Plug-in hibridno električno vozilo)
  PHEV (Plug-in hibridno električno vozilo)

  Bez kompromisa u performansama, sposobnosti ili izgledu, PHEV vozilom upravlja naš najinovativniji pogonski sklop koji postiže neverovatno nisku CO₂ emisiju od 64g/km.

 • ČITAVA KAROSERIJA OD ALUMINIJUIMA
  ČITAVA KAROSERIJA OD ALUMINIJUIMA

  Lakša, jača i održivija, karoserija modela Range Rover Sport u potpunosti izrađena od aluminijuma zaista je prvoklasna kategorija. Konstruisana tako da je jačina karoserije koncentrisana tačno gde je opterećenje najveće, ova inovativna konstrukcija daje izvanrednu čvrstinu i prefinjenost. Ova karoserija može da podnese iste terenske uticaje kao i sva ostala Land Rover vozila.

 • IGUIDE (Uskoro )
  IGUIDE (Uskoro )

  Land Rover iGuide aplikacija koristi najnoviju tehnologiju povećane realnosti kako bi objasnila sve funkcije i kontrole vašeg vozila koje treba da znate. Takođe radi i na vašem mobilnom telefonu, što osigurava da uvek pri ruci imate odgovor na bilo koje pitanje.

Performanse

 • ELEKTRONSKI AKTIVNI DIFERENCIJAL I SISTEM KOJI USPORAVA OKRETANJE UNUTRAŠNIH TOČKOVA U KRIVINAMA (TORQUE VECTORING)
  ELEKTRONSKI AKTIVNI DIFERENCIJAL I SISTEM KOJI USPORAVA OKRETANJE UNUTRAŠNIH TOČKOVA U KRIVINAMA (TORQUE VECTORING)

  Torque Vectoring obezbeđuje responsivno, kontrolisano kretanje u krivinama i omogućava lako savladavanje čak i najizazovnijih krivina. Prilikom skretanja, elektronski diferencijal i kočioni sistem u vozilu konstantno vrše ravnomernnu distribuciju obrtnog momenta između sva 4 točka.

 • DINAMIČKA KONTROLA STABILNOSTI (DSC)
  DINAMIČKA KONTROLA STABILNOSTI (DSC)

  Ova funkcija prati dinamično ponašanje modela Range Rover Sport i interveniše kako bi se postigla maksimalna stabilnost vozila. Dinamička kontrola stabilnosti smanjuje obrtni momenat motora i primenjuje odgovarajuće kočenje kako bi korigovala smer kretanja vozila.

 • UMANJENJE BRZINE
  UMANJENJE BRZINE

  Sistem za smanjenje brzine (Speed Lowering)* koristi elektronsku suspenziju vazduha kako bi se smanjio aerodinamični zastoj i potrošnja goriva pri kretanju u većim brzinama tako što se vozilo spušta za 15mm od normalne visine kada dostigne brzinu kretanja od 105km/h.

  *Nije dostupno kod suspenzije sa namotajima.

 • DINAMIČAN PROGRAM
  DINAMIČAN PROGRAM

  Vozila koja imaju oba sistema, Terrain Response 2 kao i Elektronski activni diferencijal, dobijaju platformu za dodatna podešavanja - tzv. Dinamički program, koji vrši podešavanja suspenzije kako bi se ostvarila bolja kontrola vozila uz lakše upravljanje.

Sposobnosti

 • SISTEM NAPREDNE VUČE
  SISTEM NAPREDNE VUČE

  Opcioni sistem napredne vuče omogućava vozaču da kontroliše smer kretanja prikolice prilikom kretanja unazad, uz pomoć rotacionog Terrain Response kontrolora.

 • PREBACIVANJE SILE NA TOČKOVE KOJE IMAJU BOLJI KONTAKT SA POVRŠINOM (PODLOGOM)
  PREBACIVANJE SILE NA TOČKOVE KOJE IMAJU BOLJI KONTAKT SA POVRŠINOM (PODLOGOM)

  Obezbeđujući optimalnu kontrolu obrtnog momenta prilikom pokretanja iz stanja mirovanja,ova funkcija poboljšava performanse vozila u klizavim uslovima poput vožnje po mokroj travi, snegu, ledu.

 • PRENOS BRZINA U DVA STEPENA (ZA OPEG NIŽIH I VEĆIH BRZINA)
  PRENOS BRZINA U DVA STEPENA (ZA OPEG NIŽIH I VEĆIH BRZINA)

  Dodatni niži zupčanici mogu se pokazati neprocenjivim u izazovnim uslovima kao što su strmi nagib ili padovi,terenska vožnja ili pri vuči.Sistem dvostukih brzina prenosa omogućava preciznu brzinu i kontrolu u takvim slučajevima.

 • HDC sistem - POMOĆ PRI KRETANJU NIZBRDO
  HDC sistem - POMOĆ PRI KRETANJU NIZBRDO

  HDC je funkcija koju je patentirao Land Rover, i sada je postala deo standardne opreme na vozilima. Ova funkcija pomaže vozaču tako što kontroliše kretanje vozila niz strme nizbrdice, održavajući konstantnu brzinu i primenjujući kočenje nezavisno na svakom točku.

STANDARDNE POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA

 • KOČENJE U HITNIM SLUČAJEVIMA
  KOČENJE U HITNIM SLUČAJEVIMA

  Hitno kočenje može da pomogne u sprečavanju sudara sa drugim vozilima ili pešacima. Ukoliko se detektuje potencijalni sudar napred, na displeju se prikazuje upozorenje, i time se vozaču daje na znanje da reaguje. Ukoliko vozač ne reaguje, sistem sam koči kako bi umanjio ozbiljnost mogućeg sudara.

 • UPOZORENJE PRILIKOM PRELASKA SAOBRAĆAJNE TRAKE
  UPOZORENJE PRILIKOM PRELASKA SAOBRAĆAJNE TRAKE

  Ova funkcija vam pomaže da duga putovanja prođu mnogo, mnogo bezbednije. Sistem prepoznaje kada vozilo nenamerno prelazi saobraćajnu traku u okviru koje se kreće i obaveštava vozača vizuelnim upozorenjem i vibracijom volana.

 • ASISTENCIJA PRI PARKIRANJU NAPRED I POZADI
  ASISTENCIJA PRI PARKIRANJU NAPRED I POZADI

  Ova funkcija će vam pomoći da se sigurnije parkirate u uzanim prostorima. Kada na menjaču selektujete rikverc, aktiviraju se senzori u zadnjim bamperima. Dok se parkirate, slika na ekranu na dodir kao i zvučni signali nagoveštavaju koliko ste daleko od prepreka.

 • TEMPOMAT I LIMITER BRZINE
  TEMPOMAT I LIMITER BRZINE

  Tempomat i limiter brzine održavaju trenutnu brzinu kretanja bez podrebe za kontinuiranom upotrebom pedale akceleratora (gasa), što pomaže da se spreči umor vozača. Limiter brzine takođe omogućava da se maksimalna brzina kretanja vozila podesi uanpred.

Pack opcije

 • DRIVE
  DRIVE

  Drive Pack Ovaj paket nudi čitav niz funkcija koje vam pomažu da vozite što bezbednije i budete najbolje informisani; uključuje praćenje stanja vozača, monitor za praćenje mrtvog ugla i detekciju saobraćaja koji dolazi iza vašeg vozila, i adaptivni tempomat.

 • DRIVE PRO
  DRIVE PRO

  Pored tehnologija uključenih u Drive Pack, Drive Pro Pack uključuje i asistenciju pri održavanju saobraćajne trake, praćenje mrtvog ugla, adaptivni tempomat i hitno kočenje pri kretanju u velikim brzinama.

 • PARK
  PARK

  Ovaj paket uključuje pomoć pri parkiranju u 360° i praćenje saobraćaja iza vašeg vozila, što pruža vozaču dodatnu sigurnost pri parkiranju u uzanim prostorima. Monitor za "čisti izlaz" upozorava putnike koji sede pozadi da li ima vozila u blizini, pre nego što putnici otvore vrata tj.pre nego što napuste vozilo.

 • PARK PRO
  PARK PRO

  Pored tehnologija u Park Pack-u ,Park Pack nudi i pomoć pri parkiranju kako bi se lakše parkirali paralelno u pogodan prostor.

Komfor i udobnost

 • GREJANJE I HLAĐENJE SEDIŠTA
  GREJANJE I HLAĐENJE SEDIŠTA

  Opciona funkcija grejanja i hlađenja zadnjeg sedišta dostupna je kako bi se putnicima obezbedio optimalan komfor bez obzira na spoljnu temperaturu.

 • KONEKTIVNOST
  KONEKTIVNOST

  Range Rover sport dolazi sa dve opcione plug utičnice i 5 USB portova raspoređenih unutar kabine. Tako da, bez obzira gde sedite Vi ili vaši putnici, svako mođe da dobije pristup portu i napuni bateriju na telefonu ili priključi neki eksterni uređaj za zabavu.

 • KONFIGURABILNO UNUTRAŠNJE OSVETLJENJE
  KONFIGURABILNO UNUTRAŠNJE OSVETLJENJE

  Ova funkcija dolazi u okviru paketa dodatne opreme, i omogućava vozaču da podešava različitu jačinu i boju rasvete, tj. Da menja ambijent unutar kabine vozila kako bi ga prilagodio trenutnom raspoloženju. Na ekranu na dodir odaberite boju - na raspolaganju vam je 10 boja.

 • GREJANJE NA DALJINU I PEMPIRANJE KLIME
  GREJANJE NA DALJINU I PEMPIRANJE KLIME

  Ovaj sistem može da zagreje ili ohladi vozilo pre nego što uđete u njega. Koristi daljinski sistem kontrole i ima 7-dnevni tajmer. Na ovaj način uvek možete biti sigurni,i pre nego što uđete u vozilo, da je unutar kabine temperatura koja vama odgovara.

 • POWERED GESTURE TAILGATE (opcija koja vam omogućava da upravljate zadnjim vratima (i za otvaranje kao i zatvaranje) izvan vozila, bez potrebe da se fizički dodiruje vozilo ili ključ-kartica za paljenje automobila)
  POWERED GESTURE TAILGATE (opcija koja vam omogućava da upravljate zadnjim vratima (i za otvaranje kao i zatvaranje) izvan vozila, bez potrebe da se fizički dodiruje vozilo ili ključ-kartica za paljenje automobila)

  Powered Gesture tailgate pruža Vam mogućnost da otvarate i zatvarate vrata prtljažnika jednostavnim udarom stopala ispod zadnjeg dela vozila (pod uslovom ad se pametni ključ detektuje), što čini utovar stvari u prtljažnik zaista lakšim. Senzori su postavljeni sa obe strane vozila.

 • MEKO ZATVARANJE VRATA
  MEKO ZATVARANJE VRATA

  Range Rover Sport je dostupan sa elektro podesivim kvakama na svim vratima. Ovo omogućava kontrolu poslednjih 6mm u dužini vrata i "meko"zatvaranje vrata.