Infotainment

  • MERIDIANTM DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM
   MERIDIANTM DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM

   Land Rover se udružio sa svetskim liderom u audio tehnologijama visokih performansi i digitalnoj obradi zvuka,kompanijom Meridian™, kako bi razvio napredne audio sisteme za model Range Rover Evoque. Meridian Digital Surround System snage 825W uključuje 16 zvučnika zajedno sa dual channel sabvuferom,i ovaj sistem predstavlja deo standardne opreme na kupeu i kalsičnom vozilu sa 5 sedišta. Kabriolet koristi Meridian Digital Surround Sound System snage 660W, sa 16 12 zvučnika i dual chanel sabvuferom. Oba sistema daju kristalno čiste visoke i duboke tonove.

  • INCONTROL TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH PRO

   Nova generacija InControl Touch pro hardvera i softvera uzdiže konektivnost i zabavu na Range Rover Evoque vozilima na najviši mogući novo. InControl Touch pro je najnapredniji multimedijalni sistem koji land Rover ima u ponudi. Responsivni 10" ekran na dodir podržava pokrete brisanja i štipanja (stezanja), i pruža najbogatiju audio-vizuelnu zabavu. kako biste dalje obogatili vaše iskustvo, postoji i mogućnost potpune kastamizacije home screen-a i kontrole prirodnog glasa.

  • EMITOVANJE DVA PRIKAZA NA EKRANU
   EMITOVANJE DVA PRIKAZA NA EKRANU

   Sistem Dual View* omogućava vozaču i putniku da gledaju potpuno različite sadržaje na 10" erkanu na dodir. Na primer, vozač kože da koristi sistem satelitske navigacije dok suvozač istovremeno gleda neki DVd ili Tv program. Dobija se i jedan set WhiteFire® digitalnih bežičnih slušalica.

  • INCONTROL CONNECT I CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT I CONNECT PRO

   Zbir ovih dodatnih tehnologija unapređuje konektivnost u vašem vozilu. Remote Premium i InControl aplikacije unapređuju vaše doživljaje u samom vozilu i nude široku lepezu povezivanja sa kompatibilnim pametnim telefonom preko 10-inčnog ekrana na dodir lociranog na instrument tabli. Sa funkcijama kao što su Wi-Fi Hotspot i InControl Pro services, povezujemo vas sa spoljnim svetom, bilo to zarad posla ili zabave - vaš život postaje lakši.

  • SPOTIFY FOR INCONTROL APPS
   SPOTIFY FOR INCONTROL APPS

   Dostupna uz anprednije pakete za konekciju, akop što su InControl connect i Connect Pro, Spotify aplikacija vam omogućava da formirate sopstvenu datoteku od preko 30 miliona pesama ili filmova. Ovu aplikaciju land rover je razvio u saradnji sa kompanijom spotify, a ista je namenski prilagođena za ekrane na dodir na Range Rover Evoque vozilima. Pomoću ove aplikacije možete pretraživati pesme, radio stanice, kreirati plajliste i formirati sopstvenu bazu offline songova.

  • INCONTROL PRO USLUGE
   INCONTROL PRO USLUGE

   Ove usluge dostpune su u okviru InControl Connect pro paketa, a njihov zadatak je da unaprede postojeće infotainment performanse u vozilu. Ovaj sistem radi pomoću Wi-Fi hotpota i prikupljanja podataka, i omogućava očitavanje informacija o saobraćaju u realnom vremenu, daje sliku ulica, omogućuje online pretrage, itd.

  Inovacija

  • INGENIUM MOTOR
   INGENIUM MOTOR

   Ingenium je naša klasa motora koju odlikuju visokokvalitetne performanse, prefinjenost i efikasnost.20kg lakši od svog predhodnika, ovaj motor dolazi u dve snage 150KS i 180KS, pogonom an 2 ili 4 točka i 6-stepenim manuelnim ili 9-stepenim automatskim menjačom. Unutrašnje trenje je za neverovatnih 17% manje nego kod prethodnog modela fdizel motora dok su intervali servisa produženi sa 16.000 na 21.000 milja kod 4WD modela.

  • LIGHTWEIGHT SUSPENSION - ALUMINIJUMSKI ELEMENTI OSLANJANJA
   LIGHTWEIGHT SUSPENSION - ALUMINIJUMSKI ELEMENTI OSLANJANJA

   Konstruisani od aluminijuma i lakog čelika, koncept suspenzije napredne hidraulične tehnologije smanjuju buku koja ulazi u kabinu. Ovaj sistem takođe obezbeđuje da talasaste tj ondulirane površine budu skoro poravnane pa nema trzaja u vašim rukama ili šasije vozila.

  Performanse

  • ADAPTIVNA DINAMIKA
   ADAPTIVNA DINAMIKA

   Adaptivna dinamika obezbeđuje optimalnu ravnotežu vožnje i kontrole. Ovo se dešava tako što sistem prati pokrete vozila najmanje 1000 puta u sekundi i prilagođava podešavanja amortizera od mekog ka tvrdom, u zavisnosti od vaših inputa ili uslova koje diktira sam ut po kojim vozite. Ovo se dešava bukvalno trenutno - a cilj je ad se spreči prevrtanje vozila i pruži veća kontrola vožnje. Sistem dakle može da "oseti" uslove na putu i shodno tome optimizuje amortizaciju.

   Kreirajte sopstveni model
  • TORQUE VECTORING -sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama
   TORQUE VECTORING -sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama

   Torque Vectoring unapređuje stabilnost i agilnost vozila prilikom kretanja u krivini tako što aktivira sistem kočenja. Ovaj sistem konstantno balansira distribuciju obrtnog momenta na sva četiri točka, bez obzira da li se vozite na drumu ili nekom drugom terenu.

   Kreirajte sopstveni model
  • DEVETOSTEPENI AUTOMATSKI MENJAČ
   DEVETOSTEPENI AUTOMATSKI MENJAČ

   Laki i kompaktni menjač brzina sa 9 stepena prenosa obezbeđuje optimalnu potrošnju goriva i emisiju CO2. Ujedno, svojim ultra niskim prvim brzinama pruža veću kontrolu prilikom vožnje po nestabilnijim terenima ili u uslovima vuče. Prenos brzina je izuzetno robustan i savršeno dopunjuje sposobnosti ovogh voziloa prilikom kretanja po bilo kom terenu, istovremeno isporučujući neverovatan nivo prefinjenosti i efikasnosti.

   Kreirajte sopstveni model
  • Active Driveline
   Active Driveline

   Ovaj sistem predstavlja deo dodatne opreme na modelima sa TD4 180KS i Si4 motorima, i jako je koristan i prilikom terenske i prilikom drumske vožnje. U mnogim uslovima drumske vožnje, ovaj sistem može da diskonektuje pogon na zadnjoj osovini 8na zadnjim točkovima) i time pruži maksimalnu uštedu u potrošnji goriva. Active driveline coktinuirano prati ključne parametre vozila i sredinu u kojoj se vozilo kreće i ukoliko je potrebno, može da podesi pogon na 2 ili sva 4 točka , za samo 300 milisekundi.

   Kreirajte sopstveni model

  Performanse

  • POGON NA 4 TOČKA (4WD)
   POGON NA 4 TOČKA (4WD)

   2.0 litarski TD4 morori snage 150 i 189KS i 2.0 litarski Si4 benzinski motori imaju pogon an sva 4 točka na Range Rover Evoque modelima. Izolovani prednji i zadnji podokviri, čvrsta monokok karoserija i tehnologije poput inteligentnog 4Wd sistema, pruzaju sigurnost da krenete na terenski put sa više samopozdanja.

  • ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

   Ovaj sistem radi na vrlo niskim brzinama, između 1.8 i 30 kph, i pomaže vozaču da održi stabilnu brzinu u izazovnim uslovima vožnje, tako da vozač može da se koncentriše na upravljanje vozilom i pronalaženje puta kroz prepreke. Takođe vam omogućava i ujednačeno i lako pokretranje vozila, čak i na površinama sa niskim trenjem kao što su led, sneg i mokra trava.

  • TERRAIN RESPONSE™
   TERRAIN RESPONSE™

   Sistem Terrain response prilagođava rad motora, stepen prenosa brzina, diferencijale i šasiju kako bi se maksimalno unapredio nivo vožnje, komfora i tarkcije. Na raspolaganju su vam 4 režima za podešavanje: General driving (opšti režim rada), Trava/Šljunak/Sneg, Blato/Mulj i Pesak. Odabirom odgovarajućeg režima obezbeđujete sigurnu vožnju bez obzira na vremeske uslove ili vrstu terena po kojoj se krećete.

  • HDC sistem - Pomoć pri spuštanju nizbrdo
   HDC sistem - Pomoć pri spuštanju nizbrdo

   HDC je deo standardne opreme na svim Land Rover vozilima koji imaju pogon na četiri točka (4WD). Održavanjem konstantne brzine i nezavisnim kočenjem na svakom točku, HDC sistem mogućava vozaču da se kontrolisano spušta preko neravnog terena sa jakim nagibom. Ovaj sistem automatski usporava kretanje vozila i održava adekvatnu brzinu u odnosu na odabrani stepen prenosa (transmisije) i poziciju pedale za gas (ubrzanje).

  • SENZOR ZA KRETANJE PO VODI
   SENZOR ZA KRETANJE PO VODI

   Osećajte se bezbednije kada prelazite potok, neku reku ili podrućje koje je poplavljeno vodom. Jedinstveni za Land Rover, ovi senzori locirani su na bočnim retrovizorima i vozaču na touchscreen-u daju slikovitu informaciju u realnom vremenu o dubini vode u odnosu na vozilo, kao i podatak o maksimalnom kapacitetu gaženja.

  • GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC) - sistem koji osigurava lagano progresivno smanjenje kočne sile prilikom otpuštanja pedale kočnice na ekstremeno strmim i klizavim nagibima.
   GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC) - sistem koji osigurava lagano progresivno smanjenje kočne sile prilikom otpuštanja pedale kočnice na ekstremeno strmim i klizavim nagibima.

   Slično HSA sistemu (Hill Start Assist - pomoć pri kretanju na uzbrdici), ovaj sistem sprečava da vozilo suviše brzo razvije ubrzanje. Ako se vozilo zaustavi i ponovo krene na uzbrdici, ovaj sistem drži kočnicu i lagano je otpušta kako nastavljate kretanje.

  Pomoćne funkcije za vozača

  • FULL PARK ASSIST
   FULL PARK ASSIST

   Full Park Assist sistem čini paralelno i parkiranje pod pravim uglom daleko lakšim nego ikad , tako što uvodi vaše vozilo u odgovarajući prostor. Na vama je samo da odaberete odgovarajuću brzinu i kontrolišete nožne pedale. Sistem za pomoć pri parkiranju će lagano isparkirati vaše vozilo, otklanjajući sav stres koji možete imati sa tim u vezi. Tokom čitavog procesa, na ekranu na dodir prikazane su smernice za parkiranje.

  • SISTEM KRUŽNE KAMERE (SURROUND CAMERA SYSTEM)
   SISTEM KRUŽNE KAMERE (SURROUND CAMERA SYSTEM)

   Za pregled od skoro 360°, Surround Camera System koristi kamere postavljene oko vozila. Ovaj sistem pomaže pri parkiranju a od koristi je i pri zahtevnijim vožnjama, kada npr vučete čamac ili gliser. Displej ovog sistema istovremeno pruža pregleda iz različitih uglova, sliku je moguće raširiti i zumirati, tako da imate pristup svim objektima i uglovima.

  • PRAĆENJE MRTVOG UGLA
   PRAĆENJE MRTVOG UGLA

   Blind Spot monitor šalje upozorenje kada se neko vozilo približava vašem mrtvom uglu. U bočnom retrovizoru sa strane koga vam dolazi vozilo primetićete slabo osvetljenje kao znak upozorenja. Sistem za detekciju saobraćaja iza vašeg vozila šalje i zvučna i vizuelna upozorenja o riziku koji dolazio sa bilo koje strane vašeg vozila. Uz pomoć ovih sistema uvek znate šta se dešava "iza vaših leđa".

  • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
   POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA

   Sistem za održavanje kretanja u okviru saobraćajne trake (LKA) detektuje kada vozilo nenamerno napusti traku u kojoj se kreće i daje vam upozorenje nežnim vibriranjem volana. Sistem za nadzor stanja vozača detektuje ukoliko počnete da se osećate pospano i šalje rano upozorenje da je vreme da napravite pauzu.

  • ADAPTIVNI TEMPOMAT
   ADAPTIVNI TEMPOMAT

   Kada krstarite drumom na dužim relacijama ili putujete u uslovima gustog saobraćaja, ovaj sistem pomaže da zadržite bezbednu razdaljinu u odnosu na vozilo koje se kreće ispred vas.

  • PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA
   PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

   Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova šalje vam obaveštenje na instrument tabli ili na Head-up displeju o znaku koji sledi. Ovaj sistem detektuje saobraćajne znake ograničenja brzina i omoguća vozaču da na vreme prilagodi brzinu kretanja vozila

  Udobnost i praktčnost

  • POWERED GESTURE TAILGATE (opcija koja vam omogućava da upravljate zadnjim vratima (i za otvaranje kao i zatvaranje) izvan vozila, bez potrebe da se fizički dodiruje vozilo ili ključ-kartica za paljenje automobila)
   POWERED GESTURE TAILGATE (opcija koja vam omogućava da upravljate zadnjim vratima (i za otvaranje kao i zatvaranje) izvan vozila, bez potrebe da se fizički dodiruje vozilo ili ključ-kartica za paljenje automobila)

   Powered Gesture tailgate pruža Vam mogućnost da otvarate i zatvarate vrata prtljažnika jednostavnim udarom stopala ispod zadnjeg dela vozila (pod uslovom ad se pametni ključ detektuje), što čini utovar stvari u prtljažnik zaista lakšim. Senzori su postavljeni sa obe strane vozila.

   Kreirajte sopstveni model
  • HOMELINK®
   HOMELINK®

   Unapredite svoj život sa HomeLink® sistemom. Ovaj univerzalni transmiter može se programirati tako da održava tri kućna ili kancelarijska wifi kontrolisana sistema kao što su garažna vrata, kapije ili osvetljenje. Izgubili ste daljinske upravljače, pa to nije više problem.

   Kreirajte sopstveni model
  • KONFIGURACIJA AMBIJENTALNOG UNUTRAŠNJEG OSVETLJENJA
   KONFIGURACIJA AMBIJENTALNOG UNUTRAŠNJEG OSVETLJENJA

   Uz opciju konfiguracije ambijentalnog osvetljenja prema svom raspoloženju možete odabrati boju i jačinu svetla unutar kabine. Izaberite jednu od 10 boja počev od ledeno bele do racing crvene.

   Kreirajte sopstveni model
  • KONTROLA KLIME
   KONTROLA KLIME

   Ovaj sistem ima senzor za vazduh koji prati parametre poput vlažnosti vazduha, nivoa magle i ostalih vremenskih ekstrema, kroz ventilacione otvore locirane u samom vozilu. Na ovaj način možete adekvatno da prilagodite temperaturu unutar kabine. Bez obzira gde putnik sedi, on se uvek može osećati komforno.

   Kreirajte sopstveni model