Infotainment

  • Meridian™ DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM
   Meridian™ DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM

   Land Rover se udružio sa svetskim liderom u audio tehnologijama visokih performansi i digitalnoj obradi zvuka,kompanijom Meridian™, kako bi razvio napredne audio sisteme za model Range Rover Evoque. Meridian Surround Sound System snage 825 W, sa 16 zvučnika i dual chanel sabvuferom koji daje kristalno čiste visoke i duboke tonove. Slušajte muzku u vozilu kako vi želite.

   ISTRAŽITE MERIDIAN
  • TOUCH AND TOUCH PRO
   TOUCH AND TOUCH PRO

   InControl je naš skup naprednih tehnologija koji održava vaše digitalne veze i povezuje vas besprekorno i sigurno sa vašim vozilom kada ste na drugom mestu. Ovi sistemi mogu biti poboljšani pomoću njihovih odgovarajućih paketa za povezivanje: Connect and Connect Pro.

  • EMITOVANJE DVA PRIKAZA NA EKRANU
   EMITOVANJE DVA PRIKAZA NA EKRANU

   Sistem Dual View* omogućava vozaču i putniku da gledaju potpuno različite sadržaje na 10" erkanu na dodir. Na primer, vozač kože da koristi sistem satelitske navigacije dok suvozač istovremeno gleda neki DVD ili TV program. Dobija se i jedan set WhiteFire® digitalnih bežičnih slušalica.

  • CONNECT AND CONNECT PRO
   CONNECT AND CONNECT PRO

   Ovi dodatni paketi unapredjuju konentivnost u vašem vozilu. InControl Apps unapređuju vaše doživljaje u samom automobilu preko kompatibilnih aplikacija za smat telefone e, uključujući i novu aplikaciju Spotifi, koja donosi preko 30 miliona pesama u svoj život. Ekran osetljiv na dodir vam omogućava da pratite i interaktivno delujete sa Range Rover Evoque. Sa funkcijama kao što su Wi-Fi Hotspot i InControl Pro services, povezujemo vas sa spoljnim svetom, bilo to zarad posla ili zabave - vaš život postaje lakši.

  • PROTECT
   PROTECT

   Vaš pametni telefon deluje kao portal za povezivanje sa vašim Land Rover-om koristeći Protect. Daljinsko možete proveriti nivo goriva, pronaći vozilo u prometnom parkiralištu, zabeležiti putovanje ili čak proveriti da niste otvorili prozor. Uključena je i optimizovana pomoć Land Rover-a koja će, u slučaju neispravnosti, preneti informacije o dijagnostici i lokaciji na vašu kompaniju za oporavak. U ozbiljnim incidentima, SOS hitni poziv obavještava hitne službe na vašoj.

  • PRO USLUGE
   PRO USLUGE

   Ove usluge dostpune su u okviru InControl Connect pro paketa, a njihov zadatak je da unaprede postojeće infotainment performanse u vozilu. Ovaj sistem radi pomoću Wi-Fi hotpota i prikupljanja podataka, i omogućava očitavanje informacija o saobraćaju u realnom vremenu, daje sliku ulica, omogućuje online pretrage, itd.

  INOVACIJE

  • INGENIUM MOTOR
   INGENIUM MOTOR

   Napredni Ingenium asortiman sastoji se od dizel motora sa 150 KS i 180 KS i benzinski motor od 240 KS. U zavisnosti od pogonskog momenta, dostupan je sa manuelnim šestostepenim i 9-stepenim automatskih menjačem.

  • LIGHTWEIGHT SUSPENSION - ALUMINIJUMSKI ELEMENTI OSLANJANJA
   LIGHTWEIGHT SUSPENSION - ALUMINIJUMSKI ELEMENTI OSLANJANJA

   Konstruisani od aluminijuma i lakog čelika, koncept suspenzije napredne hidraulične tehnologije smanjuju buku koja ulazi u kabinu. Ovaj sistem takođe obezbeđuje da talasaste tj ondulirane površine budu skoro poravnane pa nema trzaja u vašim rukama ili šasije vozila.

  PERFORMANSE

  • ADAPTIVNA DINAMIKA
   ADAPTIVNA DINAMIKA

   Adaptivna dinamika obezbeđuje optimalnu ravnotežu vožnje i kontrole. Ovo se dešava tako što sistem prati pokrete vozila najmanje 1000 puta u sekundi i prilagođava podešavanja amortizera od mekog ka tvrdom, u zavisnosti od vaših inputa ili uslova koje diktira sam ut po kojim vozite. Ovo se dešava bukvalno trenutno - a cilj je ad se spreči prevrtanje vozila i pruži veća kontrola vožnje. Sistem dakle može da "oseti" uslove na putu i shodno tome optimizuje amortizaciju.

  • TORQUE VECTORING -sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama
   TORQUE VECTORING -sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama

   Torque Vectoring unapređuje stabilnost i agilnost vozila prilikom kretanja u krivini tako što aktivira sistem kočenja. Ovaj sistem konstantno balansira distribuciju obrtnog momenta na sva četiri točka, bez obzira da li se vozite na drumu ili nekom drugom terenu.

  • DEVETOSTEPENI AUTOMATSKI MENJAČ
   DEVETOSTEPENI AUTOMATSKI MENJAČ

   Laki i kompaktni menjač brzina sa 9 stepena prenosa obezbeđuje optimalnu potrošnju goriva i emisiju CO2. Ujedno, svojim ultra niskim prvim brzinama pruža veću kontrolu prilikom vožnje po nestabilnijim terenima ili u uslovima vuče. Prenos brzina je izuzetno robustan i savršeno dopunjuje sposobnosti ovogh voziloa prilikom kretanja po bilo kom terenu, istovremeno isporučujući neverovatan nivo prefinjenosti i efikasnosti.

  Performanse

  • POGON NA 4 TOČKA (4WD)
   POGON NA 4 TOČKA (4WD)

   Kod Range Rover Evoque kao standard na svim motorima (osim eD4), je pogon na sva četiri točka (4VD). Izolovani prednji i zadnji podokviri, čvrsta monokok karoserija i tehnologije poput inteligentnog 4Wd sistema, pruzaju sigurnost da krenete na terenski put sa više samopozdanja.

  • ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL-TERRAIN PROGRESS CONTROL

   Ovaj sistem radi na vrlo niskim brzinama, između 1.8 i 30 kph, i pomaže vozaču da održi stabilnu brzinu u izazovnim uslovima vožnje, tako da vozač može da se koncentriše na upravljanje vozilom i pronalaženje puta kroz prepreke. Takođe vam omogućava i ujednačeno i lako pokretranje vozila, čak i na površinama sa niskim trenjem kao što su led, sneg i mokra trava.

  • TERRAIN RESPONSE™
   TERRAIN RESPONSE™

   Sistem Terrain response prilagođava rad motora, stepen prenosa brzina, diferencijale i šasiju kako bi se maksimalno unapredio nivo vožnje, komfora i tarkcije. Na raspolaganju su vam 4 režima za podešavanje: General driving (opšti režim rada), Trava/Šljunak/Sneg, Blato/Mulj i Pesak. Odabirom odgovarajućeg režima obezbeđujete sigurnu vožnju bez obzira na vremeske uslove ili vrstu terena po kojoj se krećete.

  • HDC sistem - Pomoć pri spuštanju nizbrdo
   HDC sistem - Pomoć pri spuštanju nizbrdo

   HDC je deo standardne opreme na svim Land Rover vozilima koji imaju pogon na četiri točka (4WD). Održavanjem konstantne brzine i nezavisnim kočenjem na svakom točku, HDC sistem mogućava vozaču da se kontrolisano spušta preko neravnog terena sa jakim nagibom. Ovaj sistem automatski usporava kretanje vozila i održava adekvatnu brzinu u odnosu na odabrani stepen prenosa (transmisije) i poziciju pedale za gas (ubrzanje).

  • SENZOR ZA KRETANJE PO VODI
   SENZOR ZA KRETANJE PO VODI

   Osećajte se bezbednije kada prelazite potok, neku reku ili podrućje koje je poplavljeno vodom. Jedinstveni za Land Rover, ovi senzori locirani su na bočnim retrovizorima i vozaču na touchscreen-u daju slikovitu informaciju u realnom vremenu o dubini vode u odnosu na vozilo, kao i podatak o maksimalnom kapacitetu gaženja.

  • GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC)
   GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC)

   Slično HSA sistemu (Hill Start Assist - pomoć pri kretanju na uzbrdici), ovaj sistem sprečava da vozilo suviše brzo razvije ubrzanje. Ako se vozilo zaustavi i ponovo krene na uzbrdici, ovaj sistem drži kočnicu i lagano je otpušta kako nastavljate kretanje.

  POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA

  • PARK ASSIST
   PARK ASSIST

   Full Park Assist sistem čini paralelno i parkiranje pod pravim uglom daleko lakšim nego ikad , tako što uvodi vaše vozilo u odgovarajući prostor. Na vama je samo da odaberete odgovarajuću brzinu i kontrolišete nožne pedale. Sistem za pomoć pri parkiranju će lagano isparkirati vaše vozilo, otklanjajući sav stres koji možete imati sa tim u vezi. Tokom čitavog procesa, na ekranu na dodir prikazane su smernice za parkiranje.

  • SISTEM KRUŽNE KAMERE (SURROUND CAMERA SYSTEM)
   SISTEM KRUŽNE KAMERE (SURROUND CAMERA SYSTEM)

   Za pregled od skoro 360°, Surround Camera System koristi kamere postavljene oko vozila. Ovaj sistem pomaže pri parkiranju a od koristi je i pri zahtevnijim vožnjama, kada npr vučete čamac ili gliser. Displej ovog sistema istovremeno pruža pregleda iz različitih uglova, sliku je moguće raširiti i zumirati, tako da imate pristup svim objektima i uglovima.

  • PRAĆENJE MRTVOG UGLA
   PRAĆENJE MRTVOG UGLA

   Blind Spot monitor šalje upozorenje kada se neko vozilo približava vašem mrtvom uglu. U bočnom retrovizoru sa strane koga vam dolazi vozilo primetićete slabo osvetljenje kao znak upozorenja. Sistem za detekciju saobraćaja iza vašeg vozila šalje i zvučna i vizuelna upozorenja o riziku koji dolazio sa bilo koje strane vašeg vozila. Uz pomoć ovih sistema uvek znate šta se dešava "iza vaših leđa".

  • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
   POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA

   Sistem za održavanje kretanja u okviru saobraćajne trake (LKA) detektuje kada vozilo nenamerno napusti traku u kojoj se kreće i daje vam upozorenje nežnim vibriranjem volana. Sistem za nadzor stanja vozača detektuje ukoliko počnete da se osećate pospano i šalje rano upozorenje da je vreme da napravite pauzu.

  • ADAPTIVNI TEMPOMAT
   ADAPTIVNI TEMPOMAT

   Kada krstarite drumom na dužim relacijama ili putujete u uslovima gustog saobraćaja, ovaj sistem pomaže da zadržite bezbednu razdaljinu u odnosu na vozilo koje se kreće ispred vas.

  • PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA
   PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA

   Sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova šalje vam obaveštenje na instrument tabli ili na Head-up displeju o znaku koji sledi. Ovaj sistem detektuje saobraćajne znake ograničenja brzina i omoguća vozaču da na vreme prilagodi brzinu kretanja vozila

  KONFOR I UDOBNOST

  • POWERED GESTURE TAILGATE
   POWERED GESTURE TAILGATE

   Powered Gesture tailgate pruža Vam mogućnost da otvarate i zatvarate vrata prtljažnika jednostavnim udarom stopala ispod zadnjeg dela vozila (pod uslovom ad se pametni ključ detektuje), što čini utovar stvari u prtljažnik zaista lakšim. Senzori su postavljeni sa obe strane vozila.

  • HOMELINK®
   HOMELINK®

   Unapredite svoj život sa HomeLink® sistemom. Ovaj univerzalni transmiter može se programirati tako da održava tri kućna ili kancelarijska wifi kontrolisana sistema kao što su garažna vrata, kapije ili osvetljenje. Izgubili ste daljinske upravljače, pa to nije više problem.

  • KONFIGURACIJA AMBIJENTALNOG UNUTRAŠNJEG OSVETLJENJA
   KONFIGURACIJA AMBIJENTALNOG UNUTRAŠNJEG OSVETLJENJA

   Uz opciju konfiguracije ambijentalnog osvetljenja prema svom raspoloženju možete odabrati boju i jačinu svetla unutar kabine. Izaberite jednu od 10 boja počev od ledeno bele do racing crvene.

  • KONTROLA KLIME
   KONTROLA KLIME

   Ovaj sistem ima senzor za vazduh koji prati parametre poput vlažnosti vazduha, nivoa magle i ostalih vremenskih ekstrema, kroz ventilacione otvore locirane u samom vozilu. Na ovaj način možete adekvatno da prilagodite temperaturu unutar kabine. Bez obzira gde putnik sedi, on se uvek može osećati komforno.