Izazov je započeo na dnu legendarnog planinskog puta Tianmen (poznat pod nazivom Dragon Road) dužine 11,3 km koji krivinama i oštrim lukovima izgleda poput zmaja.

  U ovom izazovu ima 999 stepenika koji vode do Nebeske kapije, prirodnog kamenog luka na planini, za koga se veruje da je veza između smrtnog sveta i sveta bogova.

  Zahtevni put koji vodi do Nebeskih vrata je tako zapanjujuć I nema mesta za grešku. Nakon njega dolaze stepenice, koje su pod uglom od 45 stepeni. Iako je vožnja od 11.3km vijugavog puta prethodno bila rešena, nijedno vozilo nije prošlo ogroman zadatak penjanja uz 999 stepenika do vrha, sve do sada.

  New Range Rover Sport tackled the formidable 11.3km road with ease

  Novi Range Rover Sport PHEV je sa lakoćom savladao 11,3km takvog puta.

  Da bih demonstrirali sposobnost I snagu novog Range Rover Sport Plug - in hibrida, nema boljeg mesta od Tianmanskog planinskog puta.
  Iza volana, nalazi se covek koji je spreman da preuzme izazov, a to je Ho-Pin Tung, vozač Panasonic Jaguar Racing Formule E.

  Čas je, da novi priključni hibrid Range Rover Sport SUV spremljamo na premiernem izzivu in med postavljanjem novih mejnikov off-road vožnje preizkusimo njegove zmogljivosti in sposobnosti.

  Vreme je da vidimo kako se novi hibrid SUV Range Rover Sport Plug-In vozi u prvom ovakvom izazovu u svetu, testirajući njegove performanse i mogućnosti, a istovremeno gurajući granice vožnje off-road do novih visina.
  Putovanje je počelo testom u Velikoj Britaniji, gde se Ho-Pin pridružio timu u Jaguar Land Rover-ovom test centru. Posle nekih kalkulacija i razmatranja, tim je počeo da se bavi specijalno izrađenim test modelom za stepenice od 45 stepeni koje su ih čekale u Kini.

  "Zmajski izazov je najteži izazov u koji sam ikada bio uključen, jer ne mogu kategorički da kažem da ćemo uspeti."

  Phil Jones, Land Rover Specialni ekspert

  Uprkos ogromnom izazovu koji je pred nama, tim je krenuo u Kinu. Bilo je vreme da preuzmemo Dragon Challenge.

  Novi priključni hibrid Range Rover Sport združuje moč in značilnosti vrhunske dinamike, ki je kot naročena za prvi del Zmajevega izziva. S 404 konjskimi močmi kombiniranega agragata z Si4 Ingenium bencinskim motorjem in 85kw električnim motorjem je hibridni SUV zlahka kos izzivom začetnega dela ceste.

  The superior handling of the vehicle was necessary to tackle the hairpin bends

  The superior handling of the vehicle was necessary to tackle the hairpin bends

  Prvi deo koji je osvojio Novi Range Rover Sport Plug-In Hibrid bio je epski planinski put koji obično koriste samo ECO autobusi sa vozačima koji su specijalno obučeni za tih 99 krivina.

  Novi Range Rover Sport Plug-in hibrid kombinuje snagu i vrhunske dinamičke karakteristike, savršen za prvi deo Dragon Challenge. Sa 404 konjske snage iz kombinacije benzinskih motora Si4 Ingenium i 85kv elektromotora, hibridni SUV bez napora savlađivao je izazove u prvom delom puta.

  Ko je s slalomom zavojev opravil, se je hibridni SUV previdno podal proti spodnjemu delu stopnic in pričel zadnji del izziva: ekstremni off-road vzpon po 999 stopnicah.

  The drive up the 45 degree angle steps had never been tackled before

  Niko ranije nije uspeo da se popne uz stepenice od 45 stepeni.

  Prebacivanje na režim blata i korišćenjem svog kombinovanog motora od 404 KS sa instant obrtnim momentom obezbeđenog električnim motorom, Novi Range Rover Sport Plug-In Hibrid je krenuo u akciju. Zahvaljujući održivoj isporuci snage koja dolazi od kombinacije goriva i električne energije, hibrid 4x4 je napravio prvi pokušaj na svetu da se do vrha dodje automobilom.

  Izlazak u maglu koja okružuje planine tokom svog konačnog uspona, novi Range Rover Sport Plug-In Hibrid uspešno se pojavio na vrhu nakon snažnog penjanja stepenicama.

  New Range Rover Sport conquered Tianmen Mountain

  Novi Range Rover Sport PHEV je osvojio planinu Tianmen!

  Hibridni SUV je ispunio izazov koji je uključivao 99 krivina, 999 stepenica u impresivnih 22 minuta i 41 sekundi.

  Na ciljnoj liniji, Range Rover Sport Dragon Challenge tim je proslavio ispunjen zajedničkim osećajem postignuća i olakšanja nakon uspešnog završetka najnovijeg izazova.

  U kombinaciji sa istinskom sposobnošću, nepokolebljivom snagom hibrida i veštinom vozača, tim je uspešno završio ovaj izazov.

  To je bila prava snaga i performansa hibrida Novi Range Rover Sport Plug-In-a koji je timu omogućio da uspešno osvoji Dragon Challenge, čineći ga prvim automobilom koji je uspesno savladao 99 okreta i 999 stepenica planine Tianmen.

  NEW RANGE ROVER SPORT

  EXPLORE THE VEHICLE THAT TOOK ON THE DRAGON CHALLENGE AND WON.

  • BEYOND THE EXPECTED
   BEYOND THE EXPECTED

   Explore the vehicle that conquered the twists and turns of the Dragon Challenge and discover the true power of Range Rover Sport.

   EXPLORE THIS VEHICLE
  • THE THRILL OF THE DRIVE
   THE THRILL OF THE DRIVE

   Go beyond your daily drive with a Land Rover Experience day. Get behind the wheel and learn from professionals as you navigate off-road obstacles in the comfort of a Land Rover.

   BOOK AN EXPERIENCE DAY
  • DRIVE BY DESIGN
   DRIVE BY DESIGN

   Discover the design accents and powertrain options available in the configurator.

   BUILD YOUR OWN