INFORMACIJE

  • TOUCH PRO

   Hardver i softver najnovije generacije koje koristi tehnologija Touch Pro uzdižu konektivnost i zabavne sadržaje na modelu Discovery do krajnjih granica. Desetoinčni HD ekran na dodir, ugrađen na modelima HSE i HSE Luxury, brzu, laku i direktnu konektivnost.

  • CONNECT PRO
   CONNECT PRO

   Kada odaberete Touch Pro, imate mogućnost i da dodate Connect Pro usluge, tehnologije i pridružene aplikacije koje će vama kao vozaču, ali i svim putnicima, pružiti najviši nivo konektivnosti i udobnosti. Neke od karakteristika uključuju InControl Apps, Remote Premium i Pro Services, uključujući i Wi-Fi Hotspot.

  • AUDIO
   AUDIO

   Na raspolaganju su vam četiri audio sistema. Land Rover audio sistem ima 6 zvučnika, dok napredna verzija istog sistema ima 10. Udružili smo se, takođe, i sa MeridianTM kako bismo razvili dva napredna sistema zvuka za modele Discovery. Verzija od 380 W ima deset zvučnika, dok surround zvučni sistem od 825 W ima jedan sabvufer i 14 zvučnika.

  • ZABAVA NA ZADNJEM SEDIŠTU
   ZABAVA NA ZADNJEM SEDIŠTU

   Sistem “Rear Seat Entertainment” (Zabava na zadnjem sedištu) sastoji se od pojedinačnih ekrana od 8 inča, ugrađenih u naslon za glavu sedišta. Ovaj sistem deo je standardne opreme na modelu HSE Luxury, dok na drugim modelima može biti dostupan u okviru dodatne opreme. U ovaj sistem uključene su WhiteFire®1 digitalne bežične slušalice, HDMI, Mobile Hi-Definition Link i USB portovi.

  • PRO SERVICES i WI-FI HOTSPOT
   PRO SERVICES i WI-FI HOTSPOT

   Kao deo tehnologije Connect Pro, Pro Services obuhvata Wi-Fi Hotspot kao i niz priključenih navigacionih karakteristika, poput informacija o saobraćaju u realnom vremenu, dostupnost parking mesta u realnom vremenu (uključujući i cene parkiranja, tamo gde je to dostupno) i fotografije ulica. Uz pomoć aplikacije za pametne telefone InControl Route Planner, vašem vozilu možete direktno sa telefona zadati destinacije kuda će se vozilo kretati, ili, kada parkirate vozilo, pristupiti smernicama kretanja javnog prevoza ili pešačkih ruta do željenog odredišta

  • PROTECT
   PROTECT

   Uz pomoć tehnologije Protect, služba za vanredne situacije biće automatski obaveštena ukoliko doživite saobraćajni udes, a ovu uslugu možete aktivirati i manuelno putem pritiska na prekidač ugrađen u vašem vozilu. Možete pozvati i Land Rover operatera za pružanje pomoći na putu ukoliko vam je potrebna tehnička podrška. Pristupom na Remote Essentials, moći ćete da vidite status vozila i odlučite da aktivirate opciju praćenja putovanja, kako biste lakše sagledali sve propratne putne troškove.

  Meridian™ AUDIO SYSTEM

  Odlična definicija kristalno jasnih i potpuno dubokih basova-isporučuju zvuk kroz pažljivo uredjenih 10 zvučnika uključujući i dvokanalni subwoofer.

  Istražite Meridian™

  Meridian™ SURROUND AUDIO SISTEM

  Zvuk u vozilu je pun i jasan popun zvuka katakterističnoh za izvođenja uživo -a sve to zahvaljujući posebnom rasporedu 14 zvučnika (napred,pozadi i sa strane), uključujući i jedan dual channel sabfufer. Sve to spaja Trifield™ tehnologija,a Vi besprekorno kontrolišete pomoću Touch Pro Duo sistema.

  Istražite Meridian™

  INOVACIJE

  • INGENIUM MOTORI
   INGENIUM MOTORI

   Ingenium je nova vrsta motora kompanije Jaguar Land Rover, dizajnirana da pruži lake performansama,prefinjenost u efikasnost, a uključuje i čuveni Si4 Ingenium benzinski motor snage 300KS. Sd4 Ingenium motor snage 240KS daje idealnu kombinaciju vodećih performansi u kalsi i superiorne vožnje pri niskim brzinama.

  • 8-STEPENI AUTOMATSKI MENJAČ
   8-STEPENI AUTOMATSKI MENJAČ

   Sve benzinske i dizel motore na Discovery modelima prate napredni, elektronski kontrolisani ZF automatski menjači sa osam brzina. Ove osmostepene prenosnike brzina razvili su inženjeri Land Rovera kako bi napravili kombinaciju glatkog menjanja brzina i izuzetno brzog odgovora motora pri prenosu. Sa osam blizu rapoređenih stepena prenosa, promene brzina su skoro neprimetne.

  • LAND ROVER IGUIDE
   LAND ROVER IGUIDE

   Land Rover iGuide aplikacija koristi najnoviju Augmented Reality tehnologiju da objasni sve karakteristike i kontrolne komande na vašem Discovery modelu, koje je potrebno da znate. Takođe služi i kao priručnik vlasniku mobilnog telefona, obezbeđujući uvek odgovor na svako pitanje sa kojim se možete susresti.

  PERFORMANSE

  • ON-ROAD PREFORMANSE

   Discovery je dizajniran tako da pruža samouverenu, udobnu i uzbudljivu vožnju pa kilometri prolaze gotovo nezapaženo. Elektronsko servo upravljanje daje uzvišeni kvalitet vožnje, dok elektronska kontrola kočenja u krivini (Corner Brake Control, CBC) pomaže da vozilo održi stabilnost pri kočenju u krivinama, putem modulacije pritiska koju vozač generiše na kočnicu.

  • DINAMIČKA KONTOLA STABILNOSTI

   Dinamička kontrola stabilnosti (DSC) prati dinamičko ponašanje vozila i interveniše ukoliko utvrdi da vozilo ne reaguje na inpute vozača. Ovo pomaže da Discovery vozila ostvare izbalansiranu sigurnu vožnju – vožnju u kojoj ćete uživati bez obzira da li se krećete po drumskim saobraćajnicama ili po nekom drugom terenu.

  • LIGHTWEIGHT SUSPENSION
   LIGHTWEIGHT SUSPENSION

   Prevashodno konstruisan od laganih aluminijumskih komponenti, koncept suspenzije je potpuno nezavistan – dizajniran je u vidu duple viljuške sa širokim razmacima frontalno i naprednom šemom sa više ulaza pozadi.

  • EFIKASNE TEHNOLOGIJE
   EFIKASNE TEHNOLOGIJE

   Discovery uživa veću efikasnost zahvaljujući inovacijama poput Stop&Start tehnologije, naši Ingenium motori, zatim usled upotrebe lakih materijala i napredne aerodinamike. Vozila koja u opremi sadrže i elektronsko punjenje pneumatika imaju određene benefite i pri redukciji brzine, time što se vozilo automatski spušta kako bi smanjilo otpor pri vožnji.

  PERFORMANSE

  • ALL TERRAIN NAPREDNA KONTROLA
   ALL TERRAIN NAPREDNA KONTROLA

   All Terrain Progress Control (ATPC) je najsavremeniji opcioni sistem koji omogućuje vozaču da podesi i održava konstantnu brzinu u “izazovnim” uslovima. ATPC radi kao sistem kontrole krstarenja, funkcioniše između 2kph and 30kph; pomaže da se održi koncentracija na putu i nađe pravi put kroz prepreke.

  • SENZOR ZA KRETANJE PO VODI
   SENZOR ZA KRETANJE PO VODI

   Ova vozila mogu bezbedno da gaze vodu visine max 900mm bez posledica, što predstavlja najveću visinu gaženja u ovoj klasi automobila. Jedinstveni za Land Rover, ovi senzori locirani su na bočnim retrovizorima i vozaču na touchscreen-u daju slikovitu informaciju u realnom vremenu o dubini vode u odnosu na vozilo, kao i podatak o maksimalnom kapacitetu gaženja.

  • TERRAIN RESPONSE 2
   TERRAIN RESPONSE 2

   Naš jedinstven Terrain Response sistem omogućuje vozaču da optimizuje motor i menjač vozila, zatim centralni diferencijalni i sistem šasije, kako bi odabrao najbolji režim vožnje koji odgovara kretanju po datom terenu. Opcioni sistem Terrain Response 22 je još naprednija verzija koja daje mogućnost nadgledanja uslova vožnje i automatskog izbora režima vožnje.

  • MENJAČ SA DVA STEPENA PRENOSA BRZINA

   Sa dodatnim setom nižih brzina, ovaj sistem pruža mogućnost precizne kontrole brzine u najzahtevnijim uslovima vožnje. Srž menjača sa dva stepena prenosa čini elektronski centar za diferencijaciju koji nudi jednaku (50:50) podelu obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine, uz mogućnost da se osovina preventivno zaključa pre nego što klizanje počne.3

  • ELEKTRONSKO NADUVAVANJE PNEUMATIKA
   ELEKTRONSKO NADUVAVANJE PNEUMATIKA

   Veoma staložen i siguran motorni pogon prati najsavremeniji sistem elektronskog punjenja pneumatika u četiri ugla, koji obezbeđuje izuzetnu artikulaciju pneumatika i stabilno držanje vozila. Sposoban da izađe na kraj sa izuzetno teškim usovima vožnje, ovaj sistem čini Discovery modele stabilnim bez obzira na to koliko je grub teren po kome se kreću. Za kvalitet vožnje bez presedana, ovaj sistem besprekorno podešava visine kada je to potrebno.

  • VUČA

   Sa kapacitetom vuče od 3.500kg4, model Discovery ima znatno bolje performanse u odnosu na druga vozila. Dostupne karakteristike uključuju elektronsko sklapanje kuke za vuču i sistem za merenje opterećenja.

  FUNKCIJE ZA POMOĆ VOZAČU

  • SISTEM AUTONOMNOG HITNOG KOČENJA
   SISTEM AUTONOMNOG HITNOG KOČENJA

   U slučaju predviđanja eventualnog sudara pri brzinama od 5-80kph, sistem autonomnog hitnog kočenja (AEB) daje zvučni signal za preteći sudar, ostavljajući vam vreme da preduzmete odgovarajuće mere. Ukoliko ne reagujete na ovo upozorenje, sistem aktivira kočnice kako bi pomogao da se umanje posledice eventualnog sudara.

  • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE
   POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE

   Sistem za održavanje kretanja u okviru saobraćajne trake (LKA) detektuje kada vozilo nenamerno napusti traku u kojoj se kreće i daje vam upozorenje nežnim vibriranjem volana.

  • POMOĆ PRI PARKIRANJU NAPRED I POZADI
   POMOĆ PRI PARKIRANJU NAPRED I POZADI

   Ovaj asistencija čini amnevrisanje u prostoru znatno lakšim. Kako bi vam pomogli da se bezbedno uparkirate u tesnom prostoru, na ekranu na dodir pojavljuju se prikazi kamera napred i pozadi dok sistem uz to emitije i zvučna i vizuelna upozorenja u vidu smernica za kretanje.

  • KAMERA ZA HOD UNAZAD
   KAMERA ZA HOD UNAZAD

   Pruža poboljšanu vidljivost prilikom hoda uanzad tj kretanja rikvercom. Linije koje predstavljaju Discovery i vašu projektovanu putanju, pojavljuju se na ekranu osetljivom na dodir kako bi vam pomogli u parkiranju ili prikačenju prikolice.

  • ADAPTIVNI TEMPOMAT I LIMITER BRZINE
   ADAPTIVNI TEMPOMAT I LIMITER BRZINE

   Tempomat i limiter brzine održavaju trenutnu brzinu5 kretanja bez podrebe za kontinuiranom upotrebom pedale akceleratora (gasa), što pomaže da se spreči umor vozača. Limiter brzine takođe omogućava da se maksimalna brzina kretanja vozila podesi uanpred.

  PAKETI OPREME

  Izaberite jedan od niza paketa opreme koje smo vam pripremili kako bi dodatno unapredili iskustvo vožnje.

  • POMOĆ PRI PARKIRANJU
   POMOĆ PRI PARKIRANJU

   Ovaj sistem čini paralelno i parkiranje pod pravim uglom daleko lakšim nego ikad , tako što uvodi vaše vozilo u odgovarajući prostor. Na vama je samo da odaberete odgovarajuću brzinu i kontrolišete nožne pedale. Sistem za pomoć pri parkiranju će lagano isparkirati vaše vozilo, otklanjajući sav stres koji možete imati sa tim u vezi. Tokom čitavog procesa, na ekranu na dodir prikazane su smernice za parkiranje.

  • POMOĆ PRI PARKIRANJU U 360°
   POMOĆ PRI PARKIRANJU U 360°

   Ovaj sistem pomaže prilikom različitih manevara, od parkiranja uz ivicu, do ulaska ili izlaska iz tesnih prostora ili raskrsnica, tako što daje pregled okoline u 3600 na vašem ekranu na dodir. Imaćete mnogo više samopouzdanja da savladate čak i najgore prostore i najnezgodnije situacije.

  • MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VAŠEG VOZILA
   MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VAŠEG VOZILA

   Monitor za praćenje saobraćaja koji dolazi iza vašeg vozila naročito je koristan kada rikvercom izlazite sa parking mesta. Sistem vas upozorava na automobile, pešake ili druge opasnosti koji se približavaju vašem vozilu sa bilo koje strane. Sistem šalje zvučno i vizuelno upozorenje tako da vozač zna šta se nalazi iza, čak i ukoliko je pregled obstruisan.

  • MONITOR ZA ČIST IZLAZ
   MONITOR ZA ČIST IZLAZ

   Pomaže putnicima da ostanu bezbedni dok izlaze iz Discoveri-a upozoravajući na opasnost od dolaska vozila i biciklista.

  • ADAPTIVNI TEMPOMAT SA STOP&GO TEHNOLOGIJOM
   ADAPTIVNI TEMPOMAT SA STOP&GO TEHNOLOGIJOM

   Adaptivni tempomat sa Stop&Go tehnologijom će držati vaše Discovery vozilo na bezbednoj razdaljini od vozila koje se kreće ispred, ukoliko dato vozilo uspori kretanje ili se zaustavi. Ukoliko se vozilo ispred vas zaustavi, sistem blago zaustavlja i vaše vozilo, a kada vozilo ispred nastavi kretanje i vi se pokrećete.

  • HITNO KOČENJE U VELIKIM BRZINAMA
   HITNO KOČENJE U VELIKIM BRZINAMA

   Ukoliko se detektuje potencijalni sudar napred, na displeju se prikazuje upozorenje, i time se vozaču daje na znanje da reaguje. Ukoliko vozač ne reaguje, sistem sam koči kako bi umanjio ozbiljnost mogućeg sudara.

  • ASISTENCIJA ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA
   ASISTENCIJA ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA

   Asistencija za praćenje mrtvog ugla može da pomogne u prevenciji sudara. Ukoliko vaše vozilo detektuje da u vaš mrtav ugao ulazi drugo vozilo kada ste vi već započeli preticanje, na odgovarajućem spoljnom retrovizoru počinje da svetli mala signal lampica, dok vas istovremeno sila upravljanja ohrabruje da upravite vozilo dalje od automobila koji vam se približava.

  • PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA I ADAPTIVNI TEMPOMAT
   PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA I ADAPTIVNI TEMPOMAT

   Prepoznavanje saobraćajnih znakova vas obaveštava i upoznaje na putu, prikazujući ograničenja brzine i znakove zabrane preticanja na instrument tabli, gde se lako mogu videti.

  • ADAPTIVNI TEMPOMAT SA ASISTENCIJOM PRI UPRAVLJANJU VOZILOM
   ADAPTIVNI TEMPOMAT SA ASISTENCIJOM PRI UPRAVLJANJU VOZILOM

   Radi sa vama da lakše i udobnije vozite na autoputevima i u teškim saobraćajnim situacijama. Adaptivni tempomat sa pomoćnim upravljačem aktivno drži vozilo usredsređeno u traku uz održavanje određenog rastojanja od vozila koja dolaze.

  • POMOĆ PRI PARKIRANJU U 360°
   POMOĆ PRI PARKIRANJU U 360°

   Ovaj sistem pomaže prilikom različitih manevara, od parkiranja uz ivicu, do ulaska ili izlaska iz tesnih prostora ili raskrsnica, tako što daje pregled okoline u 360° na vašem ekranu na dodir. Imaćete mnogo više samopouzdanja da savladate čak i najgore prostore i najnezgodnije situacije.

  • POMOĆ PRI PARKIRANJU
   POMOĆ PRI PARKIRANJU

   Ovaj sistem čini paralelno i parkiranje pod pravim uglom daleko lakšim nego ikad , tako što uvodi vaše vozilo u odgovarajući prostor. Na vama je samo da odaberete odgovarajuću brzinu i kontrolišete nožne pedale. Sistem za pomoć pri parkiranju će lagano isparkirati vaše vozilo, otklanjajući sav stres koji možete imati sa tim u vezi. Tokom čitavog procesa, na ekranu na dodir prikazane su smernice za parkiranje.

  • POMOĆ PRI PARKIRANJU U 360°
   POMOĆ PRI PARKIRANJU U 360°

   Ovaj sistem pomaže prilikom različitih manevara, od parkiranja uz ivicu, do ulaska ili izlaska iz tesnih prostora ili raskrsnica, tako što daje pregled okoline u 360° na vašem ekranu na dodir. Imaćete mnogo više samopouzdanja da savladate čak i najgore prostore i najnezgodnije situacije.

  • MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VAŠEG VOZILA
   MONITOR ZA PRAĆENJE SAOBRAĆAJA IZA VAŠEG VOZILA

   Monitor za praćenje saobraćaja koji dolazi iza vašeg vozila naročito je koristan kada rikvercom izlazite sa parking mesta. Sistem vas upozorava na automobile, pešake ili druge opasnosti koji se približavaju vašem vozilu sa bilo koje strane. Sistem šalje zvučno i vizuelno upozorenje tako da vozač zna šta se nalazi iza, čak i ukoliko je pregled obstruisan.

  • MONITOR ZA ČIST IZLAZ
   MONITOR ZA ČIST IZLAZ

   Pomaže putnicima da ostanu bezbedni dok izlaze iz Discoveri-a upozoravajući na opasnost od dolaska vozila i biciklista.

  • HITNO KOČENJE U VELIKIM BRZINAMA
   HITNO KOČENJE U VELIKIM BRZINAMA

   Ukoliko se detektuje potencijalni sudar napred, na displeju se prikazuje upozorenje, i time se vozaču daje na znanje da reaguje. Ukoliko vozač ne reaguje, sistem sam koči kako bi umanjio ozbiljnost mogućeg sudara.

  • ASISTENCIJA ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA
   ASISTENCIJA ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA

   Asistencija za praćenje mrtvog ugla može da pomogne u prevenciji sudara. Ukoliko vaše vozilo detektuje da u vaš mrtav ugao ulazi drugo vozilo kada ste vi već započeli preticanje, na odgovarajućem spoljnom retrovizoru počinje da svetli mala signal lampica, dok vas istovremeno sila upravljanja ohrabruje da upravite vozilo dalje od automobila koji vam se približava.

  • PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA I ADAPTIVNI TEMPOMAT
   PREPOZNAVANJE SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA I ADAPTIVNI TEMPOMAT

   Prepoznavanje saobraćajnih znakova vas obaveštava i upoznaje na putu, prikazujući ograničenja brzine i znakove zabrane preticanja na instrument tabli, gde se lako mogu videti.

  UDOBNOST I PRAKTIČNOST

  • ACTIVITY KEY

   Activity Key je opcija koja dodatno čini život mnogo lakšim. Zarad veće pogodnosti (Zbog većeg komfora), sa sobom možete uvek nositi Activity Key umesto kodiranog ključa i njime otključavati i zaključavati vaše Land Rover vozilo. Zglobna narukvica je potpuno vodootporna, što vam daje mogućnost da uživate u nizu aktivnosti.

  • INTELIGENTNO SKLAPANJE SEDIŠTA

   Discovery ima opcioni treći red sedenja na kome se sedišta mogu obarati i dizati pomoću fukncije Intelligent Seat Fold (inteligentno sklapanje sedišta), koja omogućuje da se sedišta u drugom i trećem redu konfigurišu korišćenjem prekidača lociranih u teretnom prostoru, preko komandi na ekranu na dodir a čak i preko vašeg telefona, uz pomoć aplikacije InControl Remote.

  • GREJANJE SEDIŠTA
   GREJANJE SEDIŠTA

   Discovery donosi radost komforne vožnje tokom cele godine sa mogućnošću grejanja sedišta u sva tri reda, kao i grejanja i hlađenja sedišta u prva dva reda. Zavisno od modela koji odaberete, i vozač i putnici mogu nezavisno podesiti željene temperature aktiviranjem odgovarajućih opcija na ekranu na dodir.

  • DALJINSKO OTVARANJE VRATA PRTLJAŽNIKA
   DALJINSKO OTVARANJE VRATA PRTLJAŽNIKA

   Daljinsko upravljanje vratima prtljažnika (Powered gesture tailgate)6 daje mogućnost da se zadnja vrata na vozilu otvaraju bez potrebe da se fizički dodiruje vozilo ili kodirani ključ. Funkcija može da se aktivira pokretom udaranja ispod vozila, pri čemu se pokreću senzori locirani sa obe strane vrata prtljažnika. Dostupna je i daljinska kontrola zadnje police prtljažnog prostora, koja se može koristiti kao platforma za sedenje ili utovar robe, ili pak kao uspravni držač prtljaga.