Informacije

  • INCONTROL TOUCH
   INCONTROL TOUCH

   Na modelima S i SE,InControl Touch pruža mnogo informativnih i zabavnih sadržaja.Jednostavna i laka za korišćenje, InControl Touch tehnologija pomoći će vam da lako dođete do željenog odredišta, reprodukujete omiljenu muziku pa čak i da pratite ukradeno vozilo – ova tehnologija čini život lakšim, komfornijim i pruža veći užitak.

  • INCONTROL TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH PRO

   Hardver i softver najnovije generacije koje koristi tehnologija InControl Pro uzdižu konektivnost i zabavne sadržaje na modelu All-New Discovery do krajnjih granica. Desetoinčni HD ekran na dodir, ugrađen na modelima HSE i HSE Luxury, brzu, laku i direktnu konektivnost. Sa bogatim, vizuelno i audio angažovanim iskustvima i po vozača i putnike, ovo vozilo ima USB ulaz, nekoliko portova za punjenje, kao i 10GB memorije za skladištenje HD filmova ili čak 2.000 pesama.

   Pogledajte film
  • INCONTROL CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT PRO

   Kada odaberete InControl Touch Pro, imate mogućnost i da dodate InControl Connect Pro usluge, tehnologije i pridružene aplikacije koje će vama kao vozaču, ali i svim putnicima, pružiti najviši nivo konektivnosti i udobnosti. Neke od karakteristika uključuju InControl Apps, Remote Premium i Pro Services, uključujući i Wi-Fi Hotspot.

  • INCONTROL PRO SERVICES
   INCONTROL PRO SERVICES

   Kao deo tehnologije InControl Connect Pro, Pro Services obuhvata Wi-Fi Hotspot kao i niz priključenih navigacionih karakteristika, poput informacija o saobraćaju u realnom vremenu, dostupnost parking mesta u realnom vremenu (uključujući i cene parkiranja, tamo gde je to dostupno) i fotografije ulica. Uz pomoć aplikacije za pametne telefone InControl Route Planner, vašem vozilu možete direktno sa telefona zadati destinacije kuda će se vozilo kretati, ili, kada parkirate vozilo, pristupiti smernicama kretanja javnog prevoza ili pešačkih ruta do željenog odredišta

  • INCONTROL PROTECT
   INCONTROL PROTECT

   Uz pomoć tehnologije InControl Protect, služba za vanredne situacije biće automatski obaveštena ukoliko doživite saobraćajni udes, a ovu uslugu možete aktivirati i manuelno putem pritiska na prekidač ugrađen u vašem vozilu. Možete pozvati i Land Rover operatera za pružanje pomoći na putu ukoliko vam je potrebna tehnička podrška. Pristupom na Remote Essentials, moći ćete da vidite status vozila i odlučite da aktivirate opciju praćenja putovanja, kako biste lakše sagledali sve propratne putne troškove.

  • AUDIO
   AUDIO

   Na raspolaganju su vam četiri audio sistema. Land Rover audio sistem ima 6 zvučnika, dok napredna verzija istog sistema ima 10. Udružili smo se, takođe, i sa MeridianTM kako bismo razvili dva napredna sistema zvuka za modele Novi Discovery. Verzija od 380 W ima deset zvučnika, dok surround zvučni sistem od 825 W ima jedan sabvufer i 16 zvučnika.

  Inovacije

  • INGENIUM ENGINES
   INGENIUM ENGINES

   Ingenium je naša klasa motora koju odlikuju visokokvalitetne performanse, prefinjenost i efikasnost. TD4 Ingenium motor ima jedan turbo punjač sa varijabilnim brojem mlaznica turbine i visoko-efikasni interkuler sa vodenim hlađenjem za superioran odgovor motora. SD4 240PS Ingenium motor donosi idelanu kombinaciju u klasi vodećih performansi i vrhunske sposobnosti vožnje pri maloj brzini.

  • 8-STEPENI AUTOMATSKI MENJAČ
   8-STEPENI AUTOMATSKI MENJAČ

   Sve benzinske i dizel motore na Novi Discovery modelima prate napredni, elektronski kontrolisani ZF automatski menjači sa osam brzina. Ove osmostepene prenosnike brzina razvili su inženjeri Land Rovera kako bi napravili kombinaciju glatkog menjanja brzina i izuzetno brzog odgovora motora pri prenosu. Sa osam blizu rapoređenih stepena prenosa, promene brzina su skoro neprimetne.

  Performanse

  • ON-ROAD PREFORMANSE
   ON-ROAD PREFORMANSE

   Novi Discovery je dizajniran tako da pruža samouverenu, udobnu i uzbudljivu vožnju pa kilometri prolaze gotovo nezapaženo. Elektronsko servo upravljanje daje uzvišeni kvalitet vožnje, dok elektronska kontrola kočenja u krivini (Corner Brake Control, CBC) pomaže da vozilo održi stabilnost pri kočenju u krivinama, putem modulacije pritiska koju vozač generiše na kočnicu.

   Pogledajte film
  • DINAMIČKA KONTOLA STABILNOSTI
   DINAMIČKA KONTOLA STABILNOSTI

   Dinamička kontrola stabilnosti (DSC) prati dinamičko ponašanje vozila i interveniše ukoliko utvrdi da vozilo ne reaguje na inpute vozača. Ovo pomaže da Novi Discovery vozila ostvare izbalansiranu sigurnu vožnju – vožnju u kojoj ćete uživati bez obzira da li se krećete po drumskim saobraćajnicama ili po nekom drugom terenu.

   Pogledajte film
  • LIGHTWEIGHT SUSPENSION
   LIGHTWEIGHT SUSPENSION

   Prevashodno konstruisan od laganih aluminijumskih komponenti, koncept suspenzije je potpuno nezavistan – dizajniran je u vidu duple viljuške sa širokim razmacima frontalno i naprednom šemom sa više ulaza pozadi.

  • EFIKASNE TEHNOLOGIJE
   EFIKASNE TEHNOLOGIJE

   Novi Discovery uživa veću efikasnost zahvaljujući inovacijama poput Stop&Start tehnologije, naši Ingenium motori, zatim usled upotrebe lakih materijala i napredne aerodinamike. Vozila koja u opremi sadrže i elektronsko punjenje pneumatika imaju određene benefite i pri redukciji brzine, time što se vozilo automatski spušta kako bi smanjilo otpor pri vožnji.

  PERFORMANSE

  • ALL TERRAIN NAPREDNA KONTROLA
   ALL TERRAIN NAPREDNA KONTROLA

   All Terrain Progress Control (ATPC) je najsavremeniji opcioni sistem koji omogućuje vozaču da podesi i održava konstantnu brzinu u “izazovnim” uslovima. ATPC radi kao sistem kontrole krstarenja, funkcioniše između 2kph and 30kph; pomaže da se održi koncentracija na putu i nađe pravi put kroz prepreke.

  • SENZOR ZA KRETANJE PO VODI
   SENZOR ZA KRETANJE PO VODI

   Ova vozila mogu bezbedno da gaze vodu visine max 900mm bez posledica, što predstavlja najveću visinu gaženja u ovoj klasi automobila. Jedinstveni za Land Rover, ovi senzori locirani su na bočnim retrovizorima i vozaču na touchscreen-u daju slikovitu informaciju u realnom vremenu o dubini vode u odnosu na vozilo, kao i podatak o maksimalnom kapacitetu gaženja.

  • TERRAIN RESPONSE 2
   TERRAIN RESPONSE 2

   Naš jedinstven Terrain Response sistem omogućuje vozaču da optimizuje motor i menjač vozila, zatim centralni diferencijalni i sistem šasije, kako bi odabrao najbolji režim vožnje koji odgovara kretanju po datom terenu. Opcioni sistem Terrain Response 2* je još naprednija verzija koja daje mogućnost nadgledanja uslova vožnje i automatskog izbora režima vožnje.

  • MENJAČ SA DVA STEPENA PRENOSA BRZINA
   MENJAČ SA DVA STEPENA PRENOSA BRZINA

   Sa dodatnim setom nižih brzina, ovaj sistem pruža mogućnost precizne kontrole brzine u najzahtevnijim uslovima vožnje. Srž menjača sa dva stepena prenosa čini elektronski centar za diferencijaciju koji nudi jednaku (50:50) podelu obrtnog momenta između prednje i zadnje osovine, uz mogućnost da se osovina preventivno zaključa pre nego što klizanje počne.

   Pogledajte film
  • ELEKTRONSKO NADUVAVANJE PNEUMATIKA
   ELEKTRONSKO NADUVAVANJE PNEUMATIKA

   Veoma staložen i siguran motorni pogon prati najsavremeniji sistem elektronskog punjenja pneumatika u četiri ugla, koji obezbeđuje izuzetnu artikulaciju pneumatika i stabilno držanje vozila. Sposoban da izađe na kraj sa izuzetno teškim usovima vožnje, ovaj sistem čini Novi Discovery modele stabilnim bez obzira na to koliko je grub teren po kome se kreću. Za kvalitet vožnje bez presedana, ovaj sistem besprekorno podešava visine kada je to potrebno.

  • VUČA
   VUČA

   Sa kapacitetom vuče od 3.500kg††, model Novi Discovery ima znatno bolje performanse u odnosu na druga vozila. Dostupne karakteristike uključuju elektronsko sklapanje kuke za vuču i sistem za merenje opterećenja.

   Pogledajte film

  Funkcije za pomoć vozaču

  • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
   POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA

   Sistem za održavanje kretanja u okviru saobraćajne trake (LKA) detektuje kada vozilo nenamerno napusti traku u kojoj se kreće i daje vam upozorenje nežnim vibriranjem volana. Sistem za nadzor stanja vozača detektuje ukoliko počnete da se osećate pospano i šalje rano upozorenje da je vreme da napravite pauzu.

   Pogledajte film
  • ADAPTIVNI TEMPOMAT SA SISTEMOM POMOĆI PRILIKOM VOŽNJE U KOLONI
   ADAPTIVNI TEMPOMAT SA SISTEMOM POMOĆI PRILIKOM VOŽNJE U KOLONI

   Kada se krećete na autoputu ili putujete u gustom saobraćaju, ovaj sistem će, bez potrebe da se koriste pedale,držati vaše vozilo na bezbednoj udaljenosti od onog ispred, bilo da je potrebno da se kretanje uspori ili zaustavi.

   Pogledajte film
  • SISTEM AUTONOMNOG HITNOG KOČENJA
   SISTEM AUTONOMNOG HITNOG KOČENJA

   U slučaju predviđanja eventualnog sudara pri brzinama od 5-80kph, sistem autonomnog hitnog kočenja (AEB) daje zvučni signal za preteći sudar, ostavljajući vam vreme da preduzmete odgovarajuće mere. Ukoliko ne reagujete na ovo upozorenje, sistem aktivira kočnice kako bi pomogao da se umanje posledice eventualnog sudara.

   Pogledajte film
  • "HEAD-UP DISPLAY"
   "HEAD-UP DISPLAY"

   Head-up Display* je opcija dostupna na modelima SE, HSE i HSE Luxury, a prikazuje ključne podatke o vozilu poput brzine kretanja, pozicije menjača i pravca navigacije (zajedno sa InControl Touch ili InControl Touch Pro Navigation) na vetrobranskom staklu. Ova tehnologija smanjuje vreme gledanja nadole u instrument tablu i pomaže vam da pratite put kojim se vozilo kreće.

  • POMOĆ PRI PARKIRANJU – PARALELNO PARKIRANJE, IZLAZ SA PARKINGA I PARKIRANJE POD PRAVIM UGLOM
   POMOĆ PRI PARKIRANJU – PARALELNO PARKIRANJE, IZLAZ SA PARKINGA I PARKIRANJE POD PRAVIM UGLOM

   Ovaj sistem čini paralelno i parkiranje pod pravim uglom daleko lakšim nego ikad , tako što uvodi vaše vozilo u odgovarajući prostor. Na vama je samo da odaberete odgovarajuću brzinu i kontrolišete nožne pedale. Sistem za pomoć pri parkiranju će lagano isparkirati vaše vozilo, otklanjajući sav stres koji možete imati sa tim u vezi. Tokom čitavog procesa, na ekranu na dodir prikazane su smernice za parkiranje.

   Pogledajte film
  • SISTEM KRUŽNE KAMERE (SURROUND CAMERA SYSTEM)
   SISTEM KRUŽNE KAMERE (SURROUND CAMERA SYSTEM)

   Ovaj sistem pomaže prilikom različitih manevara, od parkiranja uz ivicu, do ulaska ili izlaska iz tesnih prostora ili raskrsnica, tako što daje pregled okoline u 3600na vašem ekranu na dodir. Imaćete mnogo više samopouzdanja da savladate čak i najgore prostore i najnezgodnije situacije.

   Pogledajte film

  Udobnost i praktičnost

  • ACTIVITY KEY
   ACTIVITY KEY

   Activity Key je opcija koja dodatno čini život mnogo lakšim. Zarad veće pogodnosti (Zbog većeg komfora), sa sobom možete uvek nositi Activity Key umesto kodiranog ključa i njime otključavati i zaključavati vaše Land Rover vozilo. Zglobna narukvica je potpuno vodootporna, što vam daje mogućnost da uživate u nizu aktivnosti.

   Pogledajte film
  • INTELIGENTNO SKLAPANJE SEDIŠTA
   INTELIGENTNO SKLAPANJE SEDIŠTA

   Novi Discovery ima opcioni treći red sedenja na kome se sedišta mogu obarati i dizati pomoću fukncije Intelligent Seat Fold (inteligentno sklapanje sedišta), koja omogućuje da se sedišta u drugom i trećem redu konfigurišu korišćenjem prekidača lociranih u teretnom prostoru, preko komandi na ekranu na dodir a čak i preko vašeg telefona, uz pomoć aplikacije InControl Remote.

   Pogledajte film
  • GREJANJE SEDIŠTA
   GREJANJE SEDIŠTA

   Novi Discovery donosi radost komforne vožnje tokom cele godine sa mogućnošću grejanja sedišta u sva tri reda, kao i grejanja i hlađenja sedišta u prva dva reda. Zavisno od modela koji odaberete, i vozač i putnici mogu nezavisno podesiti željene temperature aktiviranjem odgovarajućih opcija na ekranu na dodir.

  • DALJINSKO OTVARANJE VRATA PRTLJAŽNIKA
   DALJINSKO OTVARANJE VRATA PRTLJAŽNIKA

   Daljinsko upravljanje vratima prtljažnika (Powered gesture tailgate) daje mogućnost da se zadnja vrata na vozilu otvaraju bez potrebe da se fizički dodiruje vozilo ili kodirani ključ. Funkcija može da se aktivira pokretom udaranja ispod vozila, pri čemu se pokreću senzori locirani sa obe strane vrata prtljažnika. Dostupna je i daljinska kontrola zadnje police prtljažnog prostora, koja se može koristiti kao platforma za sedenje ili utovar robe, ili pak kao uspravni držač prtljaga.

   Pogledajte film