Infotainment

  • MERIDIANTM DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM
   MERIDIANTM DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM

   Land Rover se udružio sa svetskim liderom u audio tehnologijama visokih performansi i digitalnoj obradi zvuka,kompanijom Meridian™, kako bi razvio napredne audio sisteme za model Discovery Sport. Opcioni Meridian Digital Surround System snage 825W uključuje 16 zvučnika zajedno sa dual channel sabvuferom, i daje kristalno čiste visoke i duboke tonove.

  • INCONTROL TOUCH AND TOUCH PRO
   INCONTROL TOUCH AND TOUCH PRO

   InControl predstavlja niz naprednih tehnologija koje održavaju vaše digitalne konekcije i koje vas bezbedno i lako povezuju sa vašim vozilom čak i kada niste u njemu. Ovi sistemi dolaze u dva pakete: InControl Connect i Connect Pro.

  • INCONTROL CONNECT AND CONNECT PRO
   INCONTROL CONNECT AND CONNECT PRO

   Zbir ovih dodatnih tehnologija unapređuje konektivnost u vašem vozilu. InControl aplikacije unapređuju vaše doživljaje u samom vozilu i nude široku lepezu povezivanja sa kompatibilnim pametnim telefonom preko 10-inčnog ekrana na dodir lociranog na instrument tabli. Pored ovoga, aplikacija Remote Premium pruža mogućnost da pratite svoje vozile i imate interakciju sa njime. Sa funkcijama kao što su Wi-Fi Hotspot i InControl Pro services, povezujemo vas sa spoljnim svetom, bilo to zarad posla ili zabave - vaš život postaje lakši.

  • INCONTROL PROTECT
   INCONTROL PROTECT

   Vaš pametni telefon funkcioniše kao portal preko koga sepovezujete sa vašim Land Rover vozilom koristeći InControl Protect. Sa daljine možete proveravati nivo goriva u rezervoaru, tražiti slobodno parking mesto na parkingu ili garaži, snimati rute kretanja ili čak proveravati da li ste ostavili otvoren prozor u vozilu. Ovaj sistem pokriva i Land Rover asistenciju an putu, funkciju koja, u slučaju kvara automobila, može automatski da prenese podatke o dijagnostici i lokaciji lokalnom informacionom centru. Kod ozbiljnih udesa, SOS broj u hitnom slučaju obaveštava Land Rover službe za hitnu pomoć o lokaciji gde se vozilo nalazi.

  • INCONTROL SECURE
   INCONTROL SECURE

   Ukoliko neko pokuša da obije vaše vozilo ili da ga ilegalno pomeri, aktivira se prvo funkcija InControl Protect koja aktomatski povlači i pokretanje druge funkcije - InControl secure. Vi automatski primate obaveštenje o svakom pokušaju nalik oveome a kretanje vozila se prati dok se ne utvrdi lokacija na kojoj nadležni organi mogu da preduzmu mere za rekuperaciju. Čak iako se vozilo ukrade uz pomoć vašeg sopstvenog ključa, o tome možete odmah obavestiti kol centar za praćenje, koristeći aplikaciju InControl remote.

  • ZABAVA NA ZADNJEM SEDIŠTU
   ZABAVA NA ZADNJEM SEDIŠTU

   Sistem “Rear Seat Entertainment” (Zabava na zadnjem sedištu) sastoji se od pojedinačnih ekrana od 8 inča, ugrađenih u naslon za glavu sedišta. U ovaj sistem uključene su WhiteFire®* digitalne bežične slušalice,jedan USB port u drugom redu sedenja i daljinska kontrola. Na vama je da odaberete da li ćete uživati u filmovima, muzici, igricama ili televiziji.

  Inovacije

  • INGENIUM MOTOR
   INGENIUM MOTOR

   Ingenium je naša klasa motora koju odlikuju visokokvalitetne performanse, prefinjenost i efikasnost.20kg lakši od svog predhodnika, ovaj motor dolazi u dve snage 150KS i 180KS, pogonom an 2 ili 4 točka i 6-stepenim manuelnim ili 9-stepenim automatskim menjačom. Unutrašnje trenje je za neverovatnih 17% manje nego kod prethodnog modela fdizel motora dok su intervali servisa produženi sa 16.000 na 21.000 milja kod 4WD modela.

  • LIGHTWEIGHT SUSPENSION - ALUMINIJUMSKI ELEMENTI OSLANJANJA
   LIGHTWEIGHT SUSPENSION - ALUMINIJUMSKI ELEMENTI OSLANJANJA

   Konstruisani od aluminijuma i lakog čelika, koncept suspenzije napredne hidraulične tehnologije smanjuju buku koja ulazi u kabinu. Ovaj sistem takođe obezbeđuje da talasaste tj ondulirane površine budu skoro poravnane pa nema trzaja u vašim rukama ili šasije vozila.

  Performanse

  • ADAPTIVNA DINAMIKA
   ADAPTIVNA DINAMIKA

   Adaptivna dinamika obezbeđuje optimalnu ravnotežu vožnje i kontrole. Ovo se dešava tako što sistem prati pokrete vozila najmanje 1000 puta u sekundi i prilagođava podešavanja amortizera od mekog ka tvrdom, u zavisnosti od vaših inputa ili uslova koje diktira sam ut po kojim vozite. Ovo se dešava bukvalno trenutno - a cilj je ad se spreči prevrtanje vozila i pruži veća kontrola vožnje. Sistem dakle može da "oseti" uslove na putu i shodno tome optimizuje amortizaciju.

  • TORQUE VECTORING -sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama
   TORQUE VECTORING -sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama

   Torque Vectoring unapređuje stabilnost i agilnost vozila prilikom kretanja u krivini tako što aktivira sistem kočenja. Ovaj sistem konstantno balansira distribuciju obrtnog momenta na sva četiri točka, bez obzira da li se vozite na drumu ili nekom drugom terenu.

  • ECO REŽIM
   ECO REŽIM

   Ovo je deo standardne opreme na svim vozilima, a radi tako što, kada se aktivira, daje prioritet najefikasnijim podešavanjima vozila uključujući automatsko menjanje brzina, Active Driveline i setovanje klime, kako bi se maksimalno smanjila potrošnja goriva i emisija štetnih gasova. Vozač informacije o ECo režimu rada dobija na touchscreen-u i na taj način stiče uvid u ekonomičnije načine vožnje koje i sam može da primeni.

  • DEVETOSTEPENI AUTOMATSKI MENJAČ
   DEVETOSTEPENI AUTOMATSKI MENJAČ

   Laki i kompaktni menjač brzina sa 9 stepena prenosa obezbeđuje optimalnu potrošnju goriva i emisiju CO2. Ujedno, svojim ultra niskim prvim brzinama pruža veću kontrolu prilikom vožnje po nestabilnijim terenima ili u uslovima vuče. Prenos brzina je izuzetno robustan i savršeno dopunjuje sposobnosti ovogh voziloa prilikom kretanja po bilo kom terenu, istovremeno isporučujući neverovatan nivo prefinjenosti i efikasnosti.

  Performanse

  • TERRAIN RESPONSE
   TERRAIN RESPONSE

   Sistem Terrain response prilagođava rad motora, stepen prenosa brzina, diferencijale i šasiju kako bi se maksimalno unapredio nivo vožnje, komfora i tarkcije. Na raspolaganju su vam 4 režima za podešavanje: General driving (opšti režim rada), Trava/Šljunak/Sneg, Blato/Mulj i Pesak. Odabirom odgovarajućeg režima obezbeđujete sigurnu vožnju bez obzira na vremeske uslove ili vrstu terena po kojoj se krećete.

  • GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC) - sistem koji osigurava lagano progresivno smanjenje kočne sile prilikom otpuštanja pedale kočnice na ekstremeno strmim i klizavim nagibima.
   GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC) - sistem koji osigurava lagano progresivno smanjenje kočne sile prilikom otpuštanja pedale kočnice na ekstremeno strmim i klizavim nagibima.

   Slično HSA sistemu (Hill Start Assist - pomoć pri kretanju na uzbrdici), ovaj sistem sprečava da vozilu suviše brzo razvije ubrzanje. Ako se vozilo zaustavi i ponovo krene na uzbrdici, ovaj sistem drži kočnicu i lagano je otpušta kako nastavljate kretanje.

  • ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
   ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

   Ovaj sistem ardi na vrlo niskim brzinama, između 1.8 i 30 kph, i pomaže vozaču da održi stabilnu brzinu u izazovnim uslovima vožnje, tako da vozač može da se koncentriše na upravljanje vozilom i pronalaženje puta kroz prepreke. Takođe vam omogućava i ujednačeno i lako pokretranje vozila, čak i na površinama sa niskim trenjem kao što su led, sneg i mokra trava.

  • Active Driveline (sistem integralnog pogona koji pogoni samo prednja dva točka do brzine od 30 km/h kako bi snizio potrošnju, dok se zadnja osovina uključuje čim se oseti i najmanji gubitak trakcije prednjih točkova ili stabilnosti vozila)
   Active Driveline (sistem integralnog pogona koji pogoni samo prednja dva točka do brzine od 30 km/h kako bi snizio potrošnju, dok se zadnja osovina uključuje čim se oseti i najmanji gubitak trakcije prednjih točkova ili stabilnosti vozila)

   Ovaj sistem predstavlja deo dodatne opreme na modelima sa TD4 180KS i Si4 motorima, i jako je koristan i prilikom terenske i prilikom drumske vožnje. U mnogim uslovima drumske vožnje, ovaj sistem može da diskonektuje pogon na zadnjoj osovini 8na zadnjim točkovima) i time pruži maksimalnu uštedu u potrošnji goriva. Active driveline coktinuirano prati ključne parametre vozila i sredinu u kojoj se vozilo kreće i ukoliko je potrebno, može da podesi pogon na 2 ili sva 4 točka , za samo 300 milisekundi.

  • HDC sistem - Pomoć pri spuštanju nizbrdo
   HDC sistem - Pomoć pri spuštanju nizbrdo

   HDC je deo standardne opreme na svim Land Rover vozilima koji imaju pogon na četiri točka (4WD). Održavanjem konstantne brzine i nezavisnim kočenjem na svakom točku, HDC sistem mogućava vozaču da se kontrolisano spušta preko neravnog terena sa jakim nagibom. Ovaj sistem automatski usporava kretanje vozila i održava adekvatnu brzinu u odnosu na odabrani stepen prenosa (transmisije) i poziciju pedale za gas (ubrzanje).

  • SENZOR ZA KRETANJE PO VODI
   SENZOR ZA KRETANJE PO VODI

   Osećajte se bezbednije kada prelazite potok, neku reku ili podrućje koje je poplavljeno vodom. Jedinstveni za Land Rover, ovi senzori locirani su na bočnim retrovizorima i vozaču na touchscreen-u daju slikovitu informaciju u realnom vremenu o dubini vode u odnosu na vozilo, kao i podatak o maksimalnom kapacitetu gaženja.

  Pomoćne funkcije za vozača

  • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
   POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA

   Sistem za održavanje kretanja u okviru saobraćajne trake (LKA) detektuje kada vozilo nenamerno napusti traku u kojoj se kreće i daje vam upozorenje nežnim vibriranjem volana. Sistem za nadzor stanja vozača detektuje ukoliko počnete da se osećate pospano i šalje rano upozorenje da je vreme da napravite pauzu.

  • ADAPTIVNI TEMPOMAT SA SISTEMOM POMOĆI PRILIKOM VOŽNJE U KOLONI
   ADAPTIVNI TEMPOMAT SA SISTEMOM POMOĆI PRILIKOM VOŽNJE U KOLONI

   Kada se krećete na autoputu ili putujete u gustom saobraćaju, ovaj sistem će, bez potrebe da se koriste pedale,držati vaše vozilo na bezbednoj udaljenosti od onog ispred, bilo da je potrebno da se kretanje uspori ili zaustavi.

  • SISTEM AUTONOMNOG HITNOG KOČENJA
   SISTEM AUTONOMNOG HITNOG KOČENJA

   U slučaju predviđanja eventualnog sudara , sistem autonomnog hitnog kočenja (AEB) daje zvučni signal za preteći sudar, ostavljajući vam vreme da preduzmete odgovarajuće mere. Ukoliko ne reagujete na ovo upozorenje, sistem aktivira kočnice kako bi pomogao da se umanje posledice eventualnog sudara.

  • MONITOR ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA I SAOBRAĆAJA IZA VOZILA
   MONITOR ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA I SAOBRAĆAJA IZA VOZILA

   Ova tehnologija vam šalje upozorenje kada se neko vozilo približava vašem mrtvom uglu. U bočnom retrovizoru sa strane koga vam dolazi vozilo primetićete slabo osvetljenje kao znak upozorenja. Sistem za detekciju saobraćaja iza vašeg vozila šalje i zvučna i vizuelna upozorenja o riziku koji dolazio sa bilo koje strane vašeg vozila. Uz pomoć ovih sistema uvek znate šta se dešava "iza vaših leđa".

  • POMOĆ PRI PARKIRANJU
   POMOĆ PRI PARKIRANJU

   Ovaj sistem čini paralelno i parkiranje pod pravim uglom daleko lakšim nego ikad , tako što uvodi vaše vozilo u odgovarajući prostor. Na vama je samo da odaberete odgovarajuću brzinu i kontrolišete nožne pedale. Sistem za pomoć pri parkiranju će lagano isparkirati vaše vozilo, otklanjajući sav stres koji možete imati sa tim u vezi. Tokom čitavog procesa, na ekranu na dodir prikazane su smernice za parkiranje.

  • SISTEM KRUŽNE KAMERE (SURROUND CAMERA SYSTEM)
   SISTEM KRUŽNE KAMERE (SURROUND CAMERA SYSTEM)

   Ovaj sistem pomaže prilikom različitih manevara, od parkiranja uz ivicu, do ulaska ili izlaska iz tesnih prostora ili raskrsnica, tako što daje pregled okoline u 3600 na vašem ekranu na dodir. Imaćete mnogo više samopouzdanja da savladate čak i najgore prostore i najnezgodnije situacije.

  Komfor i udobnost

  • GREJANJE I HLAĐENJE SEDIŠTA U PRVOM REDU
   GREJANJE I HLAĐENJE SEDIŠTA U PRVOM REDU

   Bez obzira da li je leto ili zima, mogućnost grejanja i glađenja frontalnih sedišta omogućiće da svako uživa u odabranoj temperaturi. Klimatizovani vazduh cirkuliše preko ventilacionih duktova lociranih na jastuku sedišta, i tako greje ili hladi tu površinu. Mogu se zadati podešavanja za svako sedište.

  • "HEAD-UP DISPLAY"
   "HEAD-UP DISPLAY"

   Head-up Display opcija prikazuje ključne podatke o vozilu poput brzine kretanja, pozicije menjača i pravca navigacije na vetrobranskom staklu, bez potrebe da vozač odvaja pogled od druma po kome vozi. Ovu novinu koja je jedinstvena za Land Rover i nema je kod ostalih proizvođača automobila, odlikuje halografska tehnika koaj daje superiornu saturaciju boje,srazmerno osvetljenje i kontrast. Vozač može, po želji, da isključi i uključi ovu funkciju.

  • KONTROLA KLIME
   KONTROLA KLIME

   Ovaj sistem ima senzor za vazduh koji prati parametre poput vlažnosti vazduha, nivoa magle i ostalih vremenskih ekstrema, kroz ventilacione otvore locirane u samom vozilu. Na ovaj način možete adekvatno da prilagodite temperaturu unutar kabine. Bez obzira gde putnik sedi, on se uvek može osećati komforno.

  • HOMELINK®
   HOMELINK®

   Unapredite svoj život sa HomeLink® sistemom. Ovaj univerzalni transmiter može se programirati tako da održava tri kućna ili kancelarijska wifi kontrolisana sistema kao što su garažna vrata, kapije ili osvetljenje. Izgubili ste daljinske upravljače, pa to nije više problem.