Inovacije

 • MERIDIANTM DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM
  MERIDIANTM DIGITAL SURROUND SOUND SYSTEM

  Land Rover se udružio sa svetskim liderom u audio tehnologijama visokih performansi i digitalnoj obradi zvuka,kompanijom Meridian™, kako bi razvio napredne audio sisteme za model Discovery Sport. Opcioni Meridian Digital Surround System snage 825W uključuje 16 zvučnika zajedno sa dual channel sabvuferom, i daje kristalno čiste visoke i duboke tonove.

  Istražite Meridian™
 • CONNECT I CONNECT PRO
  CONNECT I CONNECT PRO

  Ovi dodatni paketi dalje unapređuju konektivnost vašeg vozila. InControl Apps unapređuju vaše iskustvo u automobilu pomoću kompatibilnih aplikacija za smartphone uključujući aplikaciju Spotifi, koja donosi preko 30 miliona pesama u vaš život. Ekran osetljiv na dodir vam omogućava da pratite i ivršite interakciju sa vašim Discovery Sport vozilom. Uz pomoć funkcija Wi-Fi Hotspot i Pro Services možete ostati povezani sa spoljnim svetom, što vam olakšava život.

 • PROTECT
  PROTECT

  Vaš pametni telefon deluje kao portal za povezivanje sa vašim Land Rover-om koristeći Protect. Daljinski tj na daljinu možete proveriti nivo goriva, pronaći vozilo u prometnom parkiralištu, zabeležiti putovanje ili čak proveriti da niste otvorili prozor. Uključena je i optimizovana pomoć Land Rover-a koja će, u slučaju neispravnosti, preneti informacije o dijagnostici i lokaciji na vašu kompaniju za rekuperaciju. U ozbiljnim incidentima, SOS call centar obavještava hitne službe na vašoj lokaciji.

 • SECURE TRACKER
  SECURE TRACKER

  Ako neko obije vaše vozilo ili pokuša da ga ilegalno premesti, Secure Tracker se aktivira kada se aktivira i sistem Protect. Vama se šalje upozorenje a vozilo se prati dok se ne odredi njegova lokacija i ista ne dostavi kompaniji az rekuperaciju ili nadležnim organima. Čak i ako je automobil ukraden sa vašim ključem, možete obavestiti centar za praćenje vozila koristeći aplikaciju Remote App.

 • TOUCH AND TOUCH PRO
  TOUCH AND TOUCH PRO

  InControl je naš skup naprednih tehnologija koji održava vaše digitalne veze i povezuje vas besprekorno i sigurno sa vašim vozilom kada ste na drugom mestu. Ovi sistemi mogu biti poboljšani pomoću njihovih odgovarajućih paketa za povezivanje: Connect and Connect Pro.

 • ZABAVA NA ZADNJEM SEDIŠTU
  ZABAVA NA ZADNJEM SEDIŠTU

  Putnici na zadnjem sedištu mogu uživati u individualnoj zabavi sa dva ekrana od 8 "ugrađenih u prednje naslone za glavu. Uz par VhiteFire® digitalnih slušalica, jedan USB port u drugom redu i namenski daljinski upravljač, putnici mogu odabrati film, muziku, igre ili čak televiziju.

Inovacija

 • INGENIUM MOTORI
  INGENIUM MOTORI

  Sa više sportskih performansi, 4-cilindrični 2.0-litarski Si4 benzinski motor ima izlaz od 240 KS ili 290 KS da bi obezbedio maksimalnu efikasnost, performanse i ekonomičnost potrošnje goriva pomoću sistema kontinualno promenljivih ventila u kombinaciji sa varijabilnim vremenom kretanja. Dostupne su i dizelske opcije uključujući motore snage 150PS, 180PS i 240PS.

 • LIGHTWEIGHT SUSPENSION - ALUMINIJUMSKI ELEMENTI OSLANJANJA
  LIGHTWEIGHT SUSPENSION - ALUMINIJUMSKI ELEMENTI OSLANJANJA

  Konstruisani od aluminijuma i lakog čelika, koncept suspenzije napredne hidraulične tehnologije smanjuju buku koja ulazi u kabinu. Ovaj sistem takođe obezbeđuje da talasaste tj ondulirane površine budu skoro poravnane pa nema trzaja u vašim rukama ili šasije vozila.

Performanse

 • ADAPTIVNA DINAMIKA
  ADAPTIVNA DINAMIKA

  Adaptivna dinamika obezbeđuje optimalnu ravnotežu vožnje i kontrole. Ovo se dešava tako što sistem prati pokrete vozila najmanje 1000 puta u sekundi i prilagođava podešavanja amortizera od mekog ka tvrdom, u zavisnosti od vaših inputa ili uslova koje diktira sam ut po kojim vozite. Ovo se dešava bukvalno trenutno - a cilj je ad se spreči prevrtanje vozila i pruži veća kontrola vožnje. Sistem dakle može da "oseti" uslove na putu i shodno tome optimizuje amortizaciju.

 • TORQUE VECTORING -sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama
  TORQUE VECTORING -sistem koji usporava okretanje unutrašnjih točkova u krivinama

  Torque Vectoring unapređuje stabilnost i agilnost vozila prilikom kretanja u krivini tako što aktivira sistem kočenja. Ovaj sistem konstantno balansira distribuciju obrtnog momenta na sva četiri točka, bez obzira da li se vozite na drumu ili nekom drugom terenu.

 • ECO REŽIM
  ECO REŽIM

  Ovo je deo standardne opreme na svim vozilima, a radi tako što, kada se aktivira, daje prioritet najefikasnijim podešavanjima vozila uključujući automatsko menjanje brzina, Active Driveline i setovanje klime, kako bi se maksimalno smanjila potrošnja goriva i emisija štetnih gasova. Vozač informacije o ECO režimu rada dobija na touchscreen-u i na taj način stiče uvid u ekonomičnije načine vožnje koje i sam može da primeni.

 • DEVETOSTEPENI AUTOMATSKI MENJAČ
  DEVETOSTEPENI AUTOMATSKI MENJAČ

  Laki i kompaktni menjač brzina sa 9 stepena prenosa obezbeđuje optimalnu potrošnju goriva i emisiju CO2. Ujedno, svojim ultra niskim prvim brzinama pruža veću kontrolu prilikom vožnje po nestabilnijim terenima ili u uslovima vuče. Prenos brzina je izuzetno robustan i savršeno dopunjuje sposobnosti ovogh voziloa prilikom kretanja po bilo kom terenu, istovremeno isporučujući neverovatan nivo prefinjenosti i efikasnosti.

Performanse

 • TERRAIN RESPONSE
  TERRAIN RESPONSE

  Sistem Terrain response prilagođava rad motora, stepen prenosa brzina, diferencijale i šasiju kako bi se maksimalno unapredio nivo vožnje, komfora i tarkcije. Na raspolaganju su vam 4 režima za podešavanje: General driving (opšti režim rada), Trava/Šljunak/Sneg, Blato/Mulj i Pesak. Odabirom odgovarajućeg režima obezbeđujete sigurnu vožnju bez obzira na vremeske uslove ili vrstu terena po kojoj se krećete.

 • GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC)
  GRADIENT RELEASE CONTROL (GRC)

  Slično HSA sistemu (Hill Start Assist - pomoć pri kretanju na uzbrdici), ovaj sistem sprečava da vozilu suviše brzo razvije ubrzanje. Ako se vozilo zaustavi i ponovo krene na uzbrdici, ovaj sistem drži kočnicu i lagano je otpušta kako nastavljate kretanje.

 • ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL
  ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

  Ovaj sistem ardi na vrlo niskim brzinama, između 1.8 i 30 kph, i pomaže vozaču da održi stabilnu brzinu u izazovnim uslovima vožnje, tako da vozač može da se koncentriše na upravljanje vozilom i pronalaženje puta kroz prepreke. Takođe vam omogućava i ujednačeno i lako pokretranje vozila, čak i na površinama sa niskim trenjem kao što su led, sneg i mokra trava.

 • Active Driveline
  Active Driveline

  Ovaj sistem predstavlja deo dodatne opreme na modelima sa TD4 180KS i Si4 motorima, i jako je koristan i prilikom terenske i prilikom drumske vožnje. U mnogim uslovima drumske vožnje, ovaj sistem može da diskonektuje pogon na zadnjoj osovini 8na zadnjim točkovima) i time pruži maksimalnu uštedu u potrošnji goriva. Active driveline coktinuirano prati ključne parametre vozila i sredinu u kojoj se vozilo kreće i ukoliko je potrebno, može da podesi pogon na 2 ili sva 4 točka , za samo 300 milisekundi.

 • HDC sistem - Pomoć pri spuštanju nizbrdo
  HDC sistem - Pomoć pri spuštanju nizbrdo

  HDC je deo standardne opreme na svim Land Rover vozilima koji imaju pogon na četiri točka (4WD). Održavanjem konstantne brzine i nezavisnim kočenjem na svakom točku, HDC sistem mogućava vozaču da se kontrolisano spušta preko neravnog terena sa jakim nagibom. Ovaj sistem automatski usporava kretanje vozila i održava adekvatnu brzinu u odnosu na odabrani stepen prenosa (transmisije) i poziciju pedale za gas (ubrzanje).

 • SENZOR ZA KRETANJE PO VODI
  SENZOR ZA KRETANJE PO VODI

  Osećajte se bezbednije kada prelazite potok, neku reku ili podrućje koje je poplavljeno vodom. Jedinstveni za Land Rover, ovi senzori locirani su na bočnim retrovizorima i vozaču na touchscreen-u daju slikovitu informaciju u realnom vremenu o dubini vode u odnosu na vozilo, kao i podatak o maksimalnom kapacitetu gaženja.

Pomoćne funkcije za vozača

 • POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA
  POMOĆ PRI ODRŽAVANJU SAOBRAĆAJNE TRAKE I NADZOR STANJA VOZAČA

  Sistem za održavanje kretanja u okviru saobraćajne trake (LKA) detektuje kada vozilo nenamerno napusti traku u kojoj se kreće i daje vam upozorenje nežnim vibriranjem volana. Sistem za nadzor stanja vozača detektuje ukoliko počnete da se osećate pospano i šalje rano upozorenje da je vreme da napravite pauzu.

 • ADAPTIVNI TEMPOMAT SA SISTEMOM POMOĆI PRILIKOM VOŽNJE U KOLONI
  ADAPTIVNI TEMPOMAT SA SISTEMOM POMOĆI PRILIKOM VOŽNJE U KOLONI

  Kada se krećete na autoputu ili putujete u gustom saobraćaju, ovaj sistem će, bez potrebe da se koriste pedale,držati vaše vozilo na bezbednoj udaljenosti od onog ispred, bilo da je potrebno da se kretanje uspori ili zaustavi.Kada se saobraćaj pomeri, adaptivni tempomat sa sistemom pomoći će nastaviti da prati automobil ispred. Sistem radi od 16km / h do brzine autoputeva.

 • SISTEM AUTONOMNOG HITNOG KOČENJA
  SISTEM AUTONOMNOG HITNOG KOČENJA

  U slučaju predviđanja eventualnog sudara , sistem autonomnog hitnog kočenja (AEB) daje zvučni signal za preteći sudar, ostavljajući vam vreme da preduzmete odgovarajuće mere. Ukoliko ne reagujete na ovo upozorenje, sistem aktivira kočnice kako bi pomogao da se umanje posledice eventualnog sudara.

 • MONITOR ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA I SAOBRAĆAJA IZA VOZILA
  MONITOR ZA PRAĆENJE MRTVOG UGLA I SAOBRAĆAJA IZA VOZILA

  Ova tehnologija vam šalje upozorenje kada se neko vozilo približava vašem mrtvom uglu. U bočnom retrovizoru sa strane koga vam dolazi vozilo primetićete slabo osvetljenje kao znak upozorenja. Sistem za detekciju saobraćaja iza vašeg vozila šalje i zvučna i vizuelna upozorenja o riziku koji dolazio sa bilo koje strane vašeg vozila. Uz pomoć ovih sistema uvek znate šta se dešava "iza vaših leđa".

 • POMOĆ PRI PARKIRANJU
  POMOĆ PRI PARKIRANJU

  Ovaj sistem čini paralelno i parkiranje pod pravim uglom daleko lakšim nego ikad , tako što uvodi vaše vozilo u odgovarajući prostor. Na vama je samo da odaberete odgovarajuću brzinu i kontrolišete nožne pedale. Sistem za pomoć pri parkiranju će lagano isparkirati vaše vozilo, otklanjajući sav stres koji možete imati sa tim u vezi. Tokom čitavog procesa, na ekranu na dodir prikazane su smernice za parkiranje.

 • SISTEM KRUŽNE KAMERE 360°
  SISTEM KRUŽNE KAMERE 360°

  Ovaj sistem pomaže prilikom različitih manevara, od parkiranja uz ivicu, do ulaska ili izlaska iz tesnih prostora ili raskrsnica, tako što daje pregled okoline u 3600 na vašem ekranu na dodir. Imaćete mnogo više samopouzdanja da savladate čak i najgore prostore i najnezgodnije situacije.

Komfor i udobnost

 • GREJANJE I HLAĐENJE SEDIŠTA U PRVOM REDU
  GREJANJE I HLAĐENJE SEDIŠTA U PRVOM REDU

  Bez obzira da li je leto ili zima, mogućnost grejanja i glađenja frontalnih sedišta omogućiće da svako uživa u odabranoj temperaturi. Klimatizovani vazduh cirkuliše preko ventilacionih duktova lociranih na jastuku sedišta, i tako greje ili hladi tu površinu. Mogu se zadati podešavanja za svako sedište.

 • "HEAD-UP DISPLAY"
  "HEAD-UP DISPLAY"

  Predstavljanje ključnih podataka o vozilu, kao što su vaša brzina, pozicija stepena prenosa i uputstva za navigaciju, na vetrobranu. Ova funkcija se može uključiti i isključiti u zavisnosti od vaših potreba . Dostupan je kao opcija kao deo paketa .

 • KONTROLA KLIME
  KONTROLA KLIME

  Ovaj sistem ima senzor za vazduh koji prati parametre poput vlažnosti vazduha, nivoa magle i ostalih vremenskih ekstrema, kroz ventilacione otvore locirane u samom vozilu. Na ovaj način možete adekvatno da prilagodite temperaturu unutar kabine. Bez obzira gde putnik sedi, on se uvek može osećati komforno.

 • HOMELINK®
  HOMELINK®

  Unapredite svoj život sa HomeLink® sistemom. Ovaj univerzalni transmiter može se programirati tako da održava tri kućna ili kancelarijska wifi kontrolisana sistema kao što su garažna vrata, kapije ili osvetljenje. Izgubili ste daljinske upravljače, pa to nije više problem.