Dizajn

Tehnologija

 • INFOTAINMENT
  INFOTAINMENT

  Vaš pametni telefon i vozilo mogu vam pružiti mnoštvo informacija a istovremeno vas i zabaviti. Sa sistemom za navigaciju Navigation Pro, koji sadržaj emituje na desetoinčnom ekranu na dodir i opcionim duplim prozorom (dual view), put pred vama može se prikazati istovremeno dok saputnik na prednjem sedištu gleda DVD. InControl aplikaciju pomažu da se vaš pametni telefon besprekorno poveže sa sistemom, omogućavajući vam da kontrolišete kompatibilne aplikacije preko ekrana osetljivog na dodir, dok Meridian ™ audio sistem pušta vašu muziku.

 • INOVACIJE
  INOVACIJE

  Sa više sportskih performansi, 4-cilindrični 2.0-litarski Si4 benzinski motor ima izlaz od 240 KS ili 290 KS da bi obezbedio maksimalnu efikasnost, performanse i ekonomičnost potrošnje goriva pomoću sistema kontinualno promenljivih ventila u kombinaciji sa varijabilnim vremenom kretanja. Dostupne su i dizelske opcije uključujući motore snage 150PS, 180PS i 240PS.

 • DRUMSKE PERFORMANSE
  DRUMSKE PERFORMANSE

  Kada je reč o vožnji na drumu, na raspolaganju su neke od sledećih Land Rover tehnologija: adaptivni tempomat, za opuštenu vožnju na duge relacije, zatim adaptivna dinamika koja pruža optimalni balans kontrole , ili Torque Vectoring , sistem koji u krivinama, ukoliko je neophodno, koči unutrašnji točak i obrtni moment prebacuje na spoljašnje, čime se ostvaruju znatno bolje dinamičke karakteristike i brži prolasci kroz krivine.

 • TERENSKE PERFORMANSE
  TERENSKE PERFORMANSE

  Vaše vozilo pruža vodeću sposobnost kroz tehnologiju, kao što je All Terrain Progress Control koja vam omogućava da podesite i održavate stabilnu brzinu u izazovnim uslovima; zatim sistem Terrain Response koji prilagođava vožnju prema površini kretanja; i Hill Descent Control, koji omogućava kontrolisano spuštanje kroz strme putanje.

 • POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
  POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA

  Brojne pomoćne funkcije oslobađaju vozača i pružaju mu priliku ad se koncentriše isključivo na vožnju. Navešćemo samo neke: funkcija praćenja mrtvog ugla koja daje upozorenje kada se drugo vozilo približava vašem iz bilo kog ugla, zatim niz tehnologija za pomoć pri parkiranju, limiter brzine koji vam omogućava da brže reagujete na ograničenja brzine, itd.

 • KOMFOR I UDOBNOST
  KOMFOR I UDOBNOST

  Najsavremeniji sistemi za grejanje i hlađenje čine da se svi putnici u vozilu osećaju prijatno bez obzira na vremenske uslove, dok širok niz KESSY i tegnologija koje se aktiviraju pokretom pruža osećaj nesvarnog komfora.

Komfor i udobnost

Performanse

Testiran u ekstremnim uslovima

 • AKTUATORI
  AKTUATORI

  U našoj polu-anehoičnoj komori “neutralnog zvuka” pokušavamo da kabinu vozila izložimo preciznom nizu frekvencija i vibracija, kako bi osigurali da će svaki zvuk u modelu Discovery Sport uvek biti prefinjen.

 • BRZINA VETRA
  BRZINA VETRA

  U našim klima komorama možemo kreirati neke od najizazovnijih vremenskih uslova sa kojima će se vaš Discovery Sport susretati. Nisu to samo udari vetra pri brzini od 240km/h, već i veoma visoke ambijentalne temperature i situacije niskog protoka vazduha. Istinsku bezbednost s6tvaramo jedino ako sve sisteme poguramo do krajnjih granica izdržljivosti.

 • TEMPERATURE ISPOD NULE
  TEMPERATURE ISPOD NULE

  U realnim uslovima kao i u našim klimatskim komorama, smrzavamo vozila do -40 ° i pečemo ih na 50 °, kako bi detaljno ispitali ključne funkcije naših sistema i bili sigurni da iste odgovaraju zadatim standardima. Dakle, čak i u najudaljenim lokacijama, uvek možete računati na udobnost i bezbrižnost.

 • OFF-ROAD
  OFF-ROAD

  Od ledom obloženih terena Arjoploga (Švedska) do pustinjskog peska Dubaija, garantujemo da će terenske performanse u svakom vozilu dostići vrhunski nivo. Prototipovi vozila razvijaju na najzahtevnijim terenskim rutama dugim preko 8.5000km.

Performanse

ODRŽIVOST


Posvećenost Land Rover-u održivosti se manifestuje u postojećem asortimanu vozila, koristeći širok spektar inovativnih i efikasnih tehnologija.

NAPREDNI LAKI MATERIJALI

NAPREDNI LAKI MATERIJALI


Laki paneli i komponente u kombinaciji sa tehnologijama naprednih konstrukcija ne samo da daju neverovatnu snagu vozilu discovery Sport već i dozu prefinjenosti uz istaknutu efikasnost u vožnji koja se postiže u bilo kojoj opciji motora.


Eco režim rada

Eco režim rada


Ovo je deo standardne opreme na svim vozilima, a radi tako što, kada se aktivira, daje prioritet najefikasnijim podešavanjima vozila uključujući automatsko menjanje brzina, Active Driveline i setovanje klime, kako bi se maksimalno smanjila potrošnja goriva i emisija štetnih gasova.


OPTIMIZOVANA AERODINAMIKA

OPTIMIZOVANA AERODINAMIKA


Od svih Land Rover vozila, Discovery Sport ima najbolju aerodinamiku. Jedinstvene 18"dostupne su kao deo dodatne opreme.


PROCENA ŽIVOTNOG VEKA VOZILA

PROCENA ŽIVOTNOG VEKA VOZILA


Dok smo kreirali vozilo discovery Sport vodili smo se principom životnog veka, sa ciljem da se da se maksimalno umanji štetan uticaj na životnu sredinu. Svaka faza u životnom veku vozila je brižljivo analizirana - počev od proizvodnje do upotrebe od strane korisnika, a završno sa reciklažom po isteku veka trajanja, sa namerom da se smanji uticaj an prirodne resirse, koriste održivi materijali i minimalizuje otpad.