Dizajn

  Raznolikost dostupnih funkcija

  Tehnologija

  • Motori
   Motori

   Land Rover kontinuirano razvija nove tehnologije u izradi motora, sa ciljem da se unapredi potrošnja goriva i smanji emisija štetnih gasova. neke od novina su automatski Stop/Start koji zaustavlja vozilo kada je to potrebno odnosno kada nije nužno da vozilo bude upaljeno, zatim hibridni motori koji isporučuju impresivni obrtni momenat od 700 NM, kao i novi menjači koji omogućavaju lako prenošenje brzina.

  • TERENSKE PERFORMANSE
   TERENSKE PERFORMANSE

   Land Rover vozila opremljena su tehnologijom koja vam omogućava da savladate čak i najzahtevnije terene. Počev od orginalnog Terrain Response sistema koji prilagođava vožnju podlozi po kojoj se vozilo kreče, do HDC opcije koja pruža pomoć pri kretanju vozila nizbrdo, Land Rover vozila predstavljaju lidere na tržištu autoinjdustrije.

  • DRUMSKE PERFORMANSE
   DRUMSKE PERFORMANSE

   Kada je reč o vožnji na drumu, na raspolaganju su neke od sledećih Land Rover tehnologija: adaptivni tempomat, za opuštenu vožnju na duge relacije, zatim adaptivna dinamika koja pruža optimalni balans kontrole , ili Torque Vectoring , sistem koji u krivinama, ukoliko je neophodno, koči unutrašnji točak i obrtni moment prebacuje na spoljašnje, čime se ostvaruju znatno bolje dinamičke karakteristike i brži prolasci kroz krivine.

  • POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA
   POMOĆNE FUNKCIJE ZA VOZAČA

   Brojne pomoćne funkcije oslobađaju vozača i pružaju mu priliku ad se koncentriše isključivo na vožnju. Navešćemo samo neke: funkcija praćenja mrtvog ugla koja daje upozorenje kada se drugo vozilo približava vašem iz bilo kog ugla, zatim niz tehnologija za pomoć pri parkiranju, limiter brzine koji vam omogućava da brže reagujete na ograničenja brzine, itd.

  • KOMFOR I UDOBNOST
   KOMFOR I UDOBNOST

   Najsavremeniji sistemi za grejanje i hlađenje čine da se svi putnici u vozilu osećaju prijatno bez obzira na vremenske uslove, dok širok niz KESSY i tegnologija koje se aktiviraju pokretom pruža osećaj nesvarnog komfora.

  • INFOTAINMENT
   INFOTAINMENT

   Land Rover vozila vas naprosto uljuljkuju u komfor svojom infotainment tehnologijom koja pruža najsavremeniju zabavu i informisanost kroz povezivanje sa vašim pametnim uređajem. InControl Connect aplikacije povezuju vas sa vašim vozilom, ekrani na dodir su korisni ali i zabavni, dok MeridianTM sistem proizvodi zvuk koncertnog kvaliteta.

  Komfor i udobnost

  Performanse

  Testiran u ekstremnim uslovima

  • AKTUATORI
   AKTUATORI

   U našoj polu-anehoičnoj komori “neutralnog zvuka” pokušavamo da kabinu vozila izložimo preciznom nizu frekvencija i vibracija, kako bi osigurali da će svaki zvuk u modelu Discovery Sport uvek biti prefinjen.

  • BRZINA VETRA OD 20 ČVOROVA (*Čvor - jedinica za merenje brzine vetra ili kretanja brodova, koja predstavlja morsku milju na čas: 1852m/3600s = 0,514m/s (1,85km/h)
   BRZINA VETRA OD 20 ČVOROVA (*Čvor - jedinica za merenje brzine vetra ili kretanja brodova, koja predstavlja morsku milju na čas: 1852m/3600s = 0,514m/s (1,85km/h)

   U našim klima komorama uvek možemo da oponašamo neke od najizazovnijih vetrovitih uslova u kojima bi se Discovery Sport mogao naći. Istinsku pouzdanost razvijamo samo ako sve sisteme “poguramo” do krajnjih granica izdržljivosti.

  • TEMPERATURE ISPOD NULE
   TEMPERATURE ISPOD NULE

   U realnim uslovima kao i u našim klimatskim komorama, smrzavamo vozila do -40 ° i pečemo ih na 50 °, kako bi detaljno ispitali ključne funkcije naših sistema i bili sigurni da iste odgovaraju zadatim standardima. Dakle, čak i u najudaljenim lokacijama, uvek možete računati na udobnost i bezbrižnost.

  • OFF-ROAD
   OFF-ROAD

   Od ledom obloženih terena Arjoploga (Švedska) do pustinjskog peska Dubaija, garantujemo da će terenske performanse u svakom vozilu dostići vrhunski nivo. Prototipovi vozila razvijaju na najzahtevnijim terenskim rutama dugim preko 8.5000km.

  Performanse

  Održivost